NAČÍTAVAM

Začnite písať

MAGAZÍN RECEPTY ZDRAVIE

Cvikla v koláči? To musíte vyskúšať

Redakcia
Share
brownie

Asi každý z nás rád maškrtí. Najmä, ak máme v rodine deti, tak musí byť vždy po ruke niečo na “zahryznutie”. Práve preto nás zaujal recept na úžasný šťavnatý brownie, ktorý je pripravený z netradičných surovín. Aj vďaka nim si ho môžete dovoliť napríklad aj vtedy, ak ste sa rozhodli po novom roku zabojovať s neželanými kilogramami. 

Vďaka čokoláde takmer nikto neodhalí, že základom koláča je cvikla a fazuľa. Ak máte doma zarytých odporcov zeleniny, či zdravej stravy, skúste ich nalákať na túto maškrtu. Určite neodolajú. 🙂

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



koláčSuroviny:

  • 1 tabuľka horkej 70% čokolády
  • 100 g masla
  • 1 konzerva červenej fazule alebo 250 g uvarenej fazule
  • 200 g surovej očistenej cvikle
  • 120 g špaldovej hladkej múky
  • 3 PL cukru (približne 70 g)
  • 2 vajcia
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 2 ČL perníkového korenia

Postup:

Horkú čokoládu si spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Fazuľu z konzervy scedíme a premyjeme v sitku pod tečúcou vodou. Očistenú cviklu, nakrájanú na menšie kusy, dáme do mixéra, pridáme odkvapkanú fazuľu, 2 vajcia a perníkové korenie. Všetko spolu zmixujeme na hladkú hmotu.

Zmes premiestnime do misy, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a špaldovú múku s kypriacim práškom. Premiešame. Cesto by malo byť trochu hutnejšie, približne ako haluškové. Pokiaľ je riedke, môžeme ešte trochu zahustiť múkou.

Cesto dáme do nepriľnavého pekáča, alebo ho predtým vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 35-40 minút.

Koláč si môžeme vychutnať na raňajky alebo ako zdravšiu maškrtu ku káve. Vhodný je aj pre deti od 12 mesiacov. Je to celkom rafinovaný spôsob, ako im do stravy nenápadne prepašujete kvalitnú porciu vlákniny.

koláčZdroj: Zdravo s Jankou

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *