Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY

Silvia Cisáriková: Nemám nesplnený sen. Žijem v prítomnosti.

Silvia Likavčan Cisáriková je úspešná lifestylová blogerka a čerstvá mamina dvoch utešených detí. Syn Jerguš sa narodil pár dní pred Vianocami a dcérka Olívia má 3 roky. Aký je život módnej blogerky na Kysuciach? Aké úskalia prináša? Čo je pre Silviu najťažšie v úlohe matky?

Čítajte rozhovor špeciálne pre Akčné mamy: Silvia Cisáriková.

Silvia, ste úspešnou módnou a lifestylovou blogerkou. Spolupracujete s viacerými svetoznámymi značkami. Ako ste sa k tomu dopracovali?

Silvia Cisáriková, módna blogerka, ženaKeď som pre niekoľkými rokmi začínala s blogovaním, spolupracovať so značkami a e-shopmi bolo mojím veľkým tajným snom. No vôbec som v to nedúfala. Blogovanie som vtedy brala len ako nejakú skúšku na pár mesiacov a potom to jednoducho uzavrieť, ukončiť. Nestalo sa tak, pretože relatívne rýchlo sa dostavili prvé ponuky na bártrové a neskôr i platené spolupráce s módnymi i kozmetickými značkami. Vďaka blogovaniu som si vybudovala vlastný e-shop, čo bol kedysi taký môj tajný sen. Úspešne funguje už piaty rok. Úspechom je aj môj instagramový účet, ktorý má takmer 90 tisíc sledovateľov.

Nestretávate sa s predsudkami? Predsa len, žijete v regióne, kde je problém s prácou, živobytím. Podmienky na život nie sú úplne idylické.

Spočiatku som sa s predsudkami stretávala na každom kroku. Blogovanie bolo v mojich začiatkoch relatívne výnimočná činnosť. Ľudia nevedeli, čo si pod tým majú predstaviť. Taktiež netušili, čo to obnáša z mojej strany. Predsudky boli aj v mojom vtedajšom zamestnaní na pozícii hovorkyne. Boli jednou z pohnútok, prečo som sa rozhodla dať výpoveď. Momentálne predsudky nevnímam, respektíve sa nimi ani nezaoberám, nakoľko súčasná doba vyprodukovala veľké množstvo blogerov. Myslím si, že pre väčšinu ľudí to už nie je nič neobvykle. A ak by aj boli, alebo ešte nejaké sú, netrápi ma to, pretože v našom regióne nie je ľahké nájsť si prácu. Ja som vďačná, že si touto prácou dokážem celkom slušne zarobiť, robím ju oficiálne, platím odvody a dane. V konečnom dôsledku, táto práca živí moju rodinu.

Podporuje vás manžel vo vašich aktivitách?

Samozrejme, podporuje. On ma „prinútil“ založiť si blog. Vedel, že je to môj sen. Neodvážila by som sa ho nikdy zrealizovať sama. Manžel je od samotného začiatku mojím jediným fotografom. Dokážeme sa však niekedy kvôli blogovaniu aj pochytiť. Napríklad, ja mám konkrétnu predstavu o fotke a mužovi sa nedarí zrealizovať ju. 🙂

Ako relaxujete?

Najradšej relaxujem s rodinou, či už na  prechádzke, grilovačke alebo len tak doma v domácej pohode a dobrej nálade. Ďalším spôsobom relaxu je pre mňa pohyb, šport, konkrétne beh, predovšetkým v prírode.

Čo pre vás najväčšia výzva materstva?

Byť dobrou mamou pre moje detičky. Chcem z nich vychovať dobrých ľudí.

Akou mamou by ste chceli byť pre Jerguša a pre Olíviu?

rodina, Silvia Cisáriková

V prvom rade by som im chcela dobrou mamou. Nie dobrou z môjho subjektívneho vnímania, ale aby ma tak vnímali moje deti. Nielen teraz, ale aj neskôr vo vzdialenejšej budúcnosti. Myslím si však, že byť dobrou mamou, rovnako ako byť dobrým človekom, je mimoriadne náročné. Asi najnáročnejšie.

Na čo by nemala zabúdať v starostlivosti o seba žiadna žena a matka?

Nemala by zabúdať popri tom všetkom okolo materstva aj na seba. Pri prvom dieťati som skoro zabudla na to aj ja sama. Vyčleniť si priestor pre seba, na šport, cvičenie a starostlivosť o seba, dopriať si kúpeľ, masku. Kúpiť si niečo pekné pre seba, nebáť sa potešiť aj kabelkou, šatami, či topánkami.

Bez čoho nejdete nikdy von?  Vybehnete niekde len tak, bez nalíčenia?

Samozrejme, v bežnom živote (nie v tom blogerskom) chodievam najčastejšie v „natural version“, bez mejkapu, s vyčesaným copom, či drdolom. Najradšej v legínach či teplákoch.

Aké je vaše životné motto? Čím sa riadite v ťažkých chvíľach?

Nie je to síce moje celoživotné motto, ale je to motto najmä posledných rokov môjho života, kde som si prešla i neľahkými životnými skúškami. Ide o myšlienku z rozprávkovej knihy o Krtkovi: „Stane sa, čo sa má stať. Načo sa dopredu bojíš! Aj tak to bude ináč. Vždy je všetko ináč.“ V ťažkých životných chvíľach mi pomáha modlitba sv. Dolinda, Novéna odovzdanosti.

Ako by ste vy charakterizovali Silviu Likavčan Cisárikovú ako ženu, ako matku, ako manželku?

Som obyčajná žena, milujúca matka a troška náročnejšia manželka, ktorá je najviac vďačná Bohu za svoje detičky, svoju rodinu.

V čom vidíte najväčšie úskalia blogovania?

Silvia Cisáriková, žena, deti, rodina

Silvia Cisáriková s deťmi

Na blogovanie nemám toľko času a priestoru ako konkurencia, respektíve ani nechcem mať. Nežijem blogovaním, neprežívam to, nie je to moja priorita. Viac menej to robím kvôli zárobku, keď mám čas. Čas je pre mňa veľmi vzácny. Radšej ho venujem svojim deťom a pekným veciam, ako prezentovaním samej seba, neustálym fotením sa, natáčaním a podobne.

Ak by som venovala blogovaniu naplno, mala by som aj inú cieľovú skupinu. Týka sa to aj možnosti spoluprác. Masoví sledovatelia (milovníci reality show a bulváru) majú najradšej každodenné neustále prispievanie od ranného zobudenia sa, vyspania, raňajok. Sledujú, čo robí človek od rána do večera. Ja nie som tento typ prispievateľa. Dospela som do štádia, že si súkromie strážim (samozrejme, všetko ustrážiť sa pri blogovaní nedá) a svoju rodinu vážim. Som veľmi vďačná za svoje sledovateľky, ktorými sú dospelé inteligentné a rozumné ženy.

Čomu by ste sa chceli venovať, keď deti budú trošku väčšie?

To je ťažká otázka. Sama neviem na ňu aktuálne odpovedať. Určite sa chcem naplno venovať deťom, kým to budú vyžadovať a potrebovať. Popritom mám v hlave jeden projekt, ale zatiaľ neprezradím. Čo sa týka práce, zmierila som sa s tým, že v našom regióne je to bez šance. Budem sa musieť stále nejako obracať.

Na akú spoluprácu alebo projekt ste doteraz najviac hrdá? Čo považujete za TOP?

Čo sa týka spoluprác, hrdosť na ne nemeriam prestížou klienta a značky, tak ako kedysi. Hrdá som najmä na pravidelné spolupráce alebo na také, ktoré sa ku mne vracajú celé roky. Teším sa zo spoluprác s klinikou Dermapoint (už tretím rokom), či spoločnosťou Medaprex s vynikajúcim portfóliom kozmetických značiek.

Aký je váš nesplnený sen?

Asi nemám nesplnený sen. Žijem v prítomnosti. Nikdy som od života neočakávala veľa, ani niečo výnimočné. Čo život prinesie, to sa snažím prijať, aj keď je to niekedy neľahké. Za všetko, čo mám som vďačná Bohu a keby som mala sen, ktorý by sa mi mohol splniť, bolo by to zdravie pre mojich najbližších, moje detičky, moju rodinu a koniec koncov pre všetkých ľudí. 🙂
Silvia Cisáriková je veľmi aktívna aj na Instagrame, kde ju môžete sledovať.

Ďakujem za rozhovor.

Zdroj foto: archív S.L.C.
Tagy

Zanechaj nám svoj komentár