Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE ZDRAVIE

Ako môžeme deti naučiť jesť zdravo?

Nezdravé jedlá sú lákadlom nielen pre dospelých. Deti často kopírujú to, čo vidia u svojich rodičov a tak len ťažko odolajú rôznym lákadlám. Zdravá strava sa tak ľahšie dostane na okraj taniera. Ako naservírovať vašim potomkom zdravšie jedlá? Skúste tieto tri jednoduché triky.

Vytvorte na tanieri obrázok

Deti sú vo svojej podstate hravé. Skúste spraviť zdravé jedlá malým deťom zaujímavejšie – vytvorte napríklad pomocou zeleniny vtipný obrázok a máte takmer iste vyhrané. Namiesto opozeraného rožka s taveným syrom ráno pripravte do chrumkava opečený celozrnný chlieb s plátkom syra a zeleninou.

„Skvele poslúži napríklad hriankovač Gorenje T900RLBK v obľúbenom retro dizajne. Je vybavený nielen funkciou opekania, ale aj rozmrazovania – to keď bude treba vytiahnuť zásoby z mrazničky. Vďaka zdvihu si už nikdy nespálite pri vyťahovaní hrianok prsty,“ radí Jana Neuszerová, odborníčka Gorenje.

A zatiaľ čo sa bude opekať krajec chleba v hriankovači, pripravte si zeleninu a za pár minút máte všetko hotové! Nový deň vám všetkým začne celkom inak.

Zamaskujte neobľúbené potraviny

Áno, vaše deti by mali jesť zdravé a nutrične vyvážené jedlá každý deň. Ak nemajú rady niektorú zeleninu, nájdite spôsob, ako ju primiešať do ostatných pokrmov. Milujú zemiakové pyré, ale zeler už nie? Skúste ho nabudúce pripraviť s trochou zeleru, ktorý povaríte spolu so zemiakmi. Pyré chutí skvele a o zeleri nebude nikto ani vedieť!

Buďte príkladom

Ak chcete, aby váš potomok jedol zdravo, neostáva iné, len aby ste zdravo jedli aj vy sami. Tiež je dobré deťom neuľahčovať konzumáciu sladkých, slaných a mastných maškŕt bez výživovej hodnoty. Zákazy totiž veľmi nepomôžu. Ak dieťa vie, že v skrini nájde čokoládu alebo chipsy a v mrazničke zmrzlinu, ťažko odolá. Pripravte radšej do misky k televízii oriešky a sušené plody a na linku položte tanier s jablkami alebo banánmi. Aby ste nemuseli maškrty zakazovať, prestaňte ich jednoducho kupovať.

Spomínaný hriankovač patrí do radu domácich spotrebičov Gorenje v hravom retro dizajne a zoženiete ho v dvoch variantoch – čierny alebo vo farbe šampanského. Aby bola vaša retro zbierka kompletná, zaobstarajte si na príjemné rána aj rýchlovarnú kanvicu. Postupne môžete pridať aj blender, tyčový mixér, šľahač s nádobou a všestranný kuchynský robot.

Viac informácií: https://sk.gorenje.com/

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár