Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RECEPTY

Varíme s MioMatom: Mrkvovo šošovicová polievka

Na MioMat som počula už veľa pozitívneho. MioMat sem, MioMat tam. Odporúčania na rôznych blogoch i od kamarátok. Možno sa mylne domnievate, že to je len pre malé deti, či bábätká. Áno, aj. MioMat poskytuje možnosť plnohodnotnej a zdravej stravy s efektívnou prípravou pre mamy. Čo viac mama potrebuje? Výborný výsledok za optimálny (respektíve čo najkratší čas). A toto práve MioMat umožňuje. Naša domácnosť obľubuje krémové polievky. Rozmýšľam, že asi okrem vývaru máme krémové skoro všetky. Dnes vyhrala mrkvovo šošovicová polievka. Osvedčilo sa mi, že strukoviny deti v polievkach zjedia skoro vždy, tak sa snažím kde tu ich za hrsť prihodiť.

Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, železa a vitamínu skupiny B. Až 210% odporúčanej potreby vitamínu A obsahuje jedna stredne veľká mrkva obsahuje. Okrem toho je nápomocná v prevencii rakoviny, zabraňuje starnutiu a naša pokožka vďaka nej žiari zvnútra aj zvonku. Štúdie dokazujú, že ľudia s pravidelnou konzumáciou mrkvy majú až o dve tretiny menšiu pravdepodobnosť na riziko infarktu. Taktiež je výborná na podporu imunity a pomáha regulovať trávenie. Mrkva v polievke je príjemným doplnením mrkvy chrúmanej v surovom stave, či pridanej do šalátov či do smoothies.

„Na dobrú polievku sa vždy nájdu hostia.“

nórske príslovie

 

Návštevy u nás často obľubujú a chvália mrkvovú polievku. Nezvyknú to robiť doma, neobjednajú si v reštaurácii. U nás padne aj dupla. Rozhodla som sa vyskúšať túto polievku aj v MioMate.

Raz, dva, tri, navarené!

Ingrediencie:

Recept je približne na štyri väčšie porcie alebo päť menších.

1 odmerka (3 PL) surovej červenej šošovice

3 veľké mrkvy

1 menšia cibuľa

1 menší zemiak

soľ, čierne korenie

Prečítajte si, ako boli mamy spokojné s moderným pomocníkom

Postup:

Červenú šošovicu som prepláchla pod studenou tečúcou vodou. Cibuľu a zemiak som nakrájala na drobno. Všetky ingredience vrátane očistenej nastrúhanej mrkvy som vložila do MioMatu, doplnila som vodu po rysku min/max a zapla som režim Mash/Soup. Približne o 20 minút bola polievka hotová. Nemusela som pri nej stáť, miešať, pozerať, či niečo neprihára.

 

Na tanieri sme si dochutili polievku podľa našich preferencií: najmladší syn si prosil do polievky obľúbené guličky, ja som si pridala kyslú smotanu a manžel si posypal slnečnicovými semiačkami.

Verím, že mrkvovo šošovicová polievka bude chutiť aj vám.

Ako dezert vyskúšajte banánovú bábovku:

Banánová bábovka ľahko a rýchlo

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár