Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Ako sa naučiť po anglicky aj bez kurzu? Vyskúšajte tieto 4 tipy

Už ste si prečítali milión článkov o tom, ako si počas pobytu doma s malým dieťaťom máte nájsť čas pre seba. Nájdite si čas na záujmy, na vzdelávanie, alebo len tak, na umytie vlasov. To sa ľahšie povie, ako urobí, viem. Niekedy je aj to umytie vlasov víťazstvom dňa.

Ak už dlhšie rozmýšľate nad tým, ako sa vrátiť k angličtine, ako sa v nej zlepšiť, alebo aspoň nevypadnúť z cviku, ponúkam vám zopár jednoduchých a praktických tipov, ako na to.

Nič svetoborné. Na to predsa nie je čas.

P.r.i.a.t.e.l.i.a

Videli ste Priateľov? Ak je tu niekto, kto nie, nech sa mi prosím ozve, chcela by som vedieť, ako taký človek vyzerá a ako sa mu to stalo. Každopádne, väčšina z nás ich videla. Neraz. Najčastejšie v slovenčine alebo češtine, však? Tak, čo keby ste si ich teraz pozreli v angličtine?

Priatelia sú ideálna voľba pretože, ak ste ich už videli, viete aká je dejová línia, poznáte postavy a čosi už o nich viete. Epizódy sú krátke, vtipné a rozoberajú každodenné záležitosti, takže väčšine budete rozumieť. Spojíte príjemné s užitočným – doslova. Dokonca ich zvládnete aj večer, keď už na nič iné sily nemáte. Nájdete ich na Netflixe aj na Youtube.

Ak nechcete sledovať Priateľov, pozrite si podobný sitcom, ktorý poznáte, napríklad Krok za Krokom, Ako som stretol vašu matku a podobne.

Tip redakcie: Inšpirujte sa našim výberom filmov, ktoré pohladia dušu.

Duolingo

Krásna appka, kde sa hravou formou učíte cudzí jazyk. Môžete si ju zapnúť kedy chcete. Urobiť si len jedno cvičenie alebo celý level. Zbierate body, čo vás motivuje a vidíte ako napredujete.

Veľkou výhodou je to, že ju máte v mobile, ktorý dnes určite máte nonstop pri sebe. Môžete tak aj počas kočíkovania, namiesto prezerania Facebooku a Instagramu, robiť niečo pre seba. Navyše, svoj progres môžete zdieľať, čo vás bude motivovať aby ste nezaostávali a zbierali ďalšie bodíky a, hlavne, vedomosti.

Instagram

Keď už spomínam ten Instagram – ak ho využívate, môžete si na ňom nájsť a sledovať účty, ktoré sa anglickému jazyku venujú. Môžete tak sledovať to, čo vás zaujíma – či už to bude gramatika, slovíčka, obchodná angličtina, alebo len zaujímavosti, aby ste sa každý deň naučili niečo nové.

Výhodou je, že čo vás zaujme, si môžete uložiť a neskôr sa k tomu vrátiť.

Podcasty

Ďalšia výborná vec, s ktorou môžete nasávať angličtinu takmer kedykoľvek, je počúvanie podcastov. Ak neviete, aký si vybrať, vyhľadajte si BBC Radio a 6 Minute English. Ako už napovedá názov, budete počúvať krátke 6 minútové nahrávky na rôzne témy. Výhodou je, že to môžete počúvať aj pri varení, nakupovaní, počas prechádzky. Ideálne je kúpiť si bezdrôtové slúchadlá, pretože vás nebude rušiť všetko okolo a nebudú vám zavádzať kábliky.

Aké podcasty si pre vás pripravili Akčné ženy?

Ak vás toto omrzí, môžete si nájsť rôzne iné podcasty v angličtine. Niektoré sa venujú politike, iné hudbe, ďalšie príbehom. Výber je naozaj široký.

Samozrejme, nič z toho nám nenahradí intenzívny kurz s profi lektorom, ale je to lepšie ako nič. A to je niekedy to jediné čo potrebujeme, aby sme sa posunuli o krôčik ďalej.

Good Luck!

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár