Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Túžite po dokonalých vlasoch? Možno robíte tieto chyby

Aj vás trápia suché vlasy a rozštiepené končeky? Tak to by ste sa mali začať o vaše vlasy poriadne starať, a to každý deň.

Starostlivosť o vlasy pritom nepredstavuje len ich umývanie. Zamyslieť by ste sa mali napríklad aj nad spôsobom česania a tiež hrebeňom či kefou, ktorú používate. Pomôcť vám samozrejme môžu aj rôzne kúry či masky. Prinášame vám zopár tipov, vďaka ktorým budú vaše vlasy nielen na pohľad krajšie, ale najmä zdravšie. Veď napokon, nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy.

Ak ste si mysleli, že starostlivosť o vlasy začína a končí pri ich umývaní, ste na omyle. Na kvalite vašich vlasov sa podpisuje totiž aj váš celkový zdravotný stav. Poďme sa spolu pozrieť na to, čo spôsobuje, že vaše vlasy nie sú zrovna v najlepšej kondícií a ako sa o ne starať čo najlepšie.

  • Drastická diéta vlasom nesvedčí

Áno, presne tak. Nielen pre telo, ale aj pre vlasy sú mimoriadne dôležité vitamíny a živiny. Preto aj v prípade, že sa rozhodnete pre diétu, majte na mysli to, že drastické diéty neslušia nielen vášmu telu, ale ani vlasom. Pre krajšie vlasy sa odporúča konzumovať lososa, orechy či omega-3-mastné kyseliny, vďaka ktorej je pokožka hlavy zdravšia. Veľmi pomáha aj fazuľa, mrkva či napríklad listová zelenina. Hladovanie sa môže nepekne poukázať na vašich vlasoch, ktoré môžu začať vypadávať a lámať sa.

  • Príliš často používate fén či kulmu na vlasy

Dajte si ruku na srdce, ako často siahate po féne, kulme či žehličke na vlasy? Po každom umytí? A ako často si umývate vlasy? Každý deň? Tak potom v tom prípade sa nečudujeme, že kvalita vašich vlasov nie je zrovna ideálna. To isté platí aj pri príliš častom a najmä domácom farbení vlasov. Vlasy by ste si pritom vôbec nemali umývať každý deň. Ideálna intenzita je dvakrát do týždňa.

Náš tip: Hľadáte kvalitné šampóny na vlasy? Tak potom určite siahnite po značke Syoss. V rade obľúbenej značky nájdete množstvo produktov, ktoré prinavrátia vašej korune krásky naspäť jej zdravý vzhľad a lesk.

  • Príliš horúca by nemala byť ani voda

Okrem horúceho vzduchu vlasom príliš nesvedčí ani príliš horúca voda. Pri umývaní vlasov preto zvoľte o niečo príjemnejšiu teplotu. V opačnom prípade by sa totiž mohlo stať, že si „zmyjete“ ochrannú mastnú vrstvu, ktorá ma za úlohu ich chrániť. Nebojte sa, vôbec to neznamená, že si teraz musíte umývať vlasy studenou vodou, celkom postačí vlažná.

  • Suchá pokožka alebo lupiny?

Aj po vás zostávajú všade biele vločky? Nevyzerá to zrovna reprezentatívne, však? Ak si myslíte, že je to vplyvom suchej pokožky a idete si práve do nej vmasírovať olejček, tak na to hneď zabudnite. Nepomôže vám to. Lepšie urobíte, ak sa s týmto problémom vyberiete do lekárne. Špeciálny šampón proti lupinám alebo iný prípravok na vlasy, je práve to, čo vaša pokožka vlasy potrebuje.

  • Vlasy potrebujú „dýchať“

Hoci sú v dnešnej dobe mimoriadne moderné rôzne vrkoče či drdoly, ktoré nám síce svedčia, no nesvedčia našim vlasom. Majte na pamäti, že vlasy potrebujú voľnosť, tak im ju neváhajte dopriať. Vlasom, ktoré sú neustále v gumičke hrozí oslabenie korienkov či dokonca zlomenie vlasu.

  • Sledujte intenzitu vypadávania vlasov

Áno, presne tak, vlasy vypadávajú každému z nás a pre každého z nás je normálne niečo celkom iné. Ak sa však táto intenzita zrazu zmení, lepšie povedané, zrazu sa zvýši, je potrebné to okamžite začať riešiť, ideálne navštíviť lekára. Pomôcť by vám mohla aj kefa, ktorá má na koncoch hrotov gulôčky. Vlasy si pritom nikdy nerozčesávajte, keď sú ešte mokré.

  • Veľa slnka škodí

Na záver ešte jedna rada, ktorá vás iste neprekvapí. Nadmerné slnečné lúče vlasom škodia, najmä tým farbeným. Vďaka tomu totiž strácajú svoj lesk a nadmerne sa vysúšajú. Ak plánujete ísť na dovolenku za teplom, vlasy si pred odchodom rozhodne nefarbite. Soľ aj soľ by im totiž mohli ešte viac ublížiť, obzvlášť ak ide o svetlé odtiene. Do kufra si tiež nezabudnite pribaliť pokrievku hlavy.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár