Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Máte suché vlasy? Tu je pár tipov, ako sa o ne postarať čo najlepšie

suché vlasy

Každá žena túži po silných a žiarivých vlasoch. Aby však vlasy vyzerali zdravo, potrebujú aj kvalitnú starostlivosť. Vplyvom poveternostných podmienok, nosením čiapok a častým fénovaním či žehlením strácajú vlasy svoju silu a rýchlo sa vysušujú. Skvelé ale je, že aj takto poškodené vlasy vieme vrátiť opäť do formy vďaka niekoľkým jednoduchým trikom.

Starostlivosť o suché vlasy začína už v kúpeľni

Pokiaľ sú vaše vlasy vysušené a bez života, doprajte im vonkajšiu starostlivosť v podobe kvalitného šampónu a kondicionéru určených na suché vlasy. Kvalitná kozmetika obsahuje hydratačné zložky, ktoré vlas obalia a zabezpečia mu tak ochranu pred mechanickým poškodením.

umývanie vlasovPri umývaní vlasov si môžete dopriať aj masáž hlavy. Ideálne je, ak pred masážou aplikujete masku na suché vlasy, balzam alebo olej. Počas masírovania dochádza k prekrveniu pokožky a aktívne zložky  sa rýchlejšie dostanú až ku korienkom vlasov.

Masáž by ste mali vykonávať aspoň 15 minút. Krúživými pohybmi začnite masírovať hlavu od čela až po temeno. Od temena ruky oddiaľte do strán a opäť pokračujte krúživými pohybmi zo strany na stranu až pokým neprídete k zadnej časti hlavy. Pri masírovaní používajte iba brušká prstov, nie nechty, tie by mohli poškriabať a veľmi poškodiť vlasovú pokožku.

K suchým vlasom buďte jemné

Suché vlasy znamenajú jemné vlasy. Nerobí im dobre ani príliš časté umývanie. Pokožka hlavy produkuje prirodzený maz, ktorý vytvára na vlasoch ochrannú vrstvu. Príliš častým umývaním sú vlasy len viac namáhané. Ideálne je umývať si vlasy 2 – 3x do týždňa. Na suché vlasy používajte iba malé množstvo šampónu, ale dbajte na to, aby ste si vlasovú pokožku umývali jemne, citlivo a krúživými pohybmi.

Pri sušení by ste sa mali na nejaký čas vyhnúť nadmernému fénovaniu a tepelnej úprave. Vodu z vlasov uterákom len jemne povytláčajte a nechajte ich voľne uschnúť. V tejto fáze môžete do vlasov votrieť trochu regeneračného prípravku s obsahom arganového oleja. Dodá im krásny lesk a veľmi príjemnú orientálnu vôňu.

Na rozčesávanie je vhodné používať hrebene a kefy na vlasy z prírodných materiálov. Pre získanie prirodzene lesklých vlasov sú obľúbené najmä kefy z diviačích štetín, ktoré dokážu rovnomerne rozčesať prirodzený olej z pokožky hlavy a ochrániť tak vlasy pred negatívnymi vonkajšími vplyvmi.

Opatrne so žehličkou aj kulmou pri suchých vlasoch

Problém mnohých žien v starostlivosti o suché vlasy nastáva práve v otázke stylingu. Najmä, ak máte vlasy husté a ťažko poddajné. Akákoľvek nadmerná tepelná úprava spôsobuje len ďalšie poškodenie. Pokiaľ ste ale zvyknutá si vlasy často fénovať a žehliť, tak vyskúšajte tieto tipy:

  • pred umytím si na vlasy naneste olej na suché vlasy, ktorý necháte pôsobiť aspoň 10 minút
  • pri umývaní vlasov používajte kvalitnú kozmetiku a na záver nezabudnite na masku alebo balzam
  • vlasy nechajte voľne vysušiť a na záver ich len krátko dosušte fénom
  • pred žehlením naneste na vlasy prípravok s ochranou pred teplom
  • namiesto klasickej žehličky môžete vyskúšať parnú žehličku na vlasy, ktorá zachováva farbu vlasov a dodáva im prirodzený lesk
  • na záver účes zafixujte lakom alebo sprejom

Starostlivosť o končeky

vlasyAk náhodou túžite po dlhých vlasoch, no ich kvalita nie je dobrá, skúste sa dať pravidelne podstrihnúť. Odstránenie rozštiepených končekov prospieva suchým vlasom a stimuluje ich rast. Láka vás predstava skrátenia vlasov v domácom prostredí? Síce by ste ušetrili nejedno euro, profesionálne služby sú však niekedy na nezaplatenie. Kaderníčka má poruke nielen ostré nožnice, ale dokáže vlasy dôkladne zhodnotiť a zvoliť ďalší postup, ako obnoviť ich krásu. Na dokonalé vyhladenie vlasov by vám určite odporučila parnú žehličku L’Oréal Steampod, ktorá dodá vlasom prirodzený lesk a disciplínu. Šetrne upraví aj nepoddajné vlasy bez zbytočného poškodenia.

Krásne zdravé vlasy sú pýchou každej ženy. Ak ale máte suché vlasy, mali ste o ne viac dbať a venovať im dostatočnú starostlivosť.

Zdroj foto: pixabay.com

Máte aj vy nejaké účinné triky, ako sa starať o suché vlasy?

Určite sa s nimi podeľte v komentároch.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár