Začnite písať

PR ČLÁNKY

Veľmi jednoduchá a praktická cesta, ako nájsť aj v malom priestore veľa miesta

Ste frustrovaní z nedostatku miesta v priestore? Ceny nehnuteľností z roka na rok stúpajú a naše úspory a obytné priestory, v ktorých trávime celé dni, sa rapídne zmenšujú. Na úkor svojho pohodlia a miesta potom hľadáme a využívame možnosti, ktoré sú takémuto príjmu a podmienkam dostupné. Ani malý priestor obývacej izby alebo spálne však nemusí byť frustrujúci.

Stačí využiť niekoľko praktických a veľmi jednoduchých tipov, s ktorými sa môžete oboznámiť v našom článku. Pozrite sa, ako si s minimálnymi možnosťami môžete vytvoriť priestorný a krásny byt.

Transformačný nábytok vo forme rozkladacej pohovky

Aj menšie obytné priestory môžu byť krásne. Sú však veľmi náročné na výber nábytku. Aby ste sa preto nemuseli pri bývaní a využívaní vašej domácnosti v ničom obmedzovať, zvoľte si transformačný nábytok.

Vďaka modernej rozkladacej pohovke bude priestor nielen vizuálne krásny, ale aj funkčný a kedykoľvek pripravený na všetky možnosti. Rovnako ako sa z pohovky veľmi rýchlo stane pohodlná posteľ, malý konferenčný stolík môžete premeniť na plnohodnotný jedálenský stôl alebo stojan na knihy, časopisy, ovládanie či šálku lahodnej kávy.

Zrkadlové a reflexné povrchy

Ďalším účinným a jednoduchým spôsobom, ako vizuálne zväčšiť akúkoľvek izbu, je použitie zrkadlových a reflexných lesklých povrchov v interiéri. Zrkadlá navyše veľmi dobre do priestoru rozptyľujú svetlo, čo je pre menšie apartmány naozaj jedinečné riešenie.

Skúste ich využiť vo svojej plnej kráse a neobmedzujte sa iba na bežné nástenné modely. Zaujímavým riešením môže byť veľké zrkadlo so stojanom alebo sklenený konferenčný stolík, ktorý nezaberie veľa miesta. Aj tu je možností viac než dosť.

Správne farebné spektrum

Ak sa chcete cítiť aj v malom priestore príjemne, použité farby, a najlepšie a v rámci celého bytu, by mali byť vhodne kombinované. Ak potrebujete priestor rozšíriť, je lepšie použiť svetlejšie  pastelové odtiene. Požadovanú hĺbku miestnosti potom dodáte pridaním jedného tmavšieho akcentu.

Vyskúšajte napríklad len tmavé pruhy alebo bodky, ktoré nemusia byť len na stene, ale aj posteľných obliečkach. Všetko ostatné je vždy lepšie nechať biele, vďaka čomu sa bude izba javiť vizuálne väčšia. Rovnako ako zrkadlá, aj biela farba dobre odráža svetelné toky a miestnosť potom vnímame ako priestrannejšiu.

Vyskúšajte rolety alebo žalúzie

Aj keď sú krásne a pôsobia luxusne, v malom priestore dlhé a ťažké závesy alebo záclony radšej vynechajte. Vymeňte ich za praktické a pohodlné žalúzie alebo rolety. Vyzerajú úhľadne,  vytvárajú príjemný tieň i súkromie a okolie okna sa vďaka nim jednoducho udržiava v čistote, pretože sa v nich, na rozdiel od záclon a závesov, nedrží prach a iné nečistoty.

Inštalujte do interiéru viac nástenných svietidiel

Stojacie lampy sú moderné a štýlové. Zároveň však pôsobia masívne a zaberajú miesto, ktoré je možné ponechať voľné alebo použiť na iné účely. Nástenné alebo závesné svetlá, sú pre tieto prípady preto praktickejšie riešenie.

Nezabudnite teda, že pre veľký komfort v malom priestore musíte myslieť na vhodné farby, správne použitie a rozloženie nábytku, dekorácií a ostatných doplnkov. Len vďaka takémuto a dobre premyslenému postupu nebude vzhľad vašej miestnosti ovplyvnený malým priestorom. Tak sa skúste o tom presvedčiť.

Zdroj obrázku: {fizkes} / Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár