Začnite písať

INŠPIRÁCIE RECEPTY ZDRAVIE

Cícerovo-vaječná nátierka na chlebík. Vyskúšajte s nami

Počas jari sa takmer v každej domácnosti nachádza veľké množstvo vajec a každá rodina rieši, čo s nimi. V spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou prinášame zaujímavý recept na ich zúžitkovanie. Cícerovo-vaječná nátierka čaká práve na vás.

Cícerovo-vaječná nátierka (vhodná aj pre deti od 1 roku)

  • 3 vajcia natvrdo
  • 150 g predvareného cíceru (množstvo zodpovedá zhruba ½ plechovky)
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • hrsť nasekanej pažítky alebo žeruchy
  • soľ a korenie podľa chuti

Vyskúšajte aj rýchle jarné cestoviny s cuketou

Cibuľku a vajcia nakrájajte na drobné kocky, pridajte rozmixovaný cícer a tri lyžice kyslej smotany. Poriadne premiešajte, ochuťte soľou, korením a jarnými bylinkami (v období okolo Veľkej noci sa výborne hodí pažítka alebo žerucha, ktoré práve začínajú zelenať).

Recept sa hodí aj pre tých najmenších. Prispôsobte množstvo cibuľky a korenia vášmu dieťaťu.

Pozitíva cíceru

  • obsahuje plnohodnotné životy, ktoré obohacujú naše telo a organizmus,
  • nespôsobuje nafukovanie,
  • dá sa z neho pripraviť aj zdravý slaný či sladký snack,
  • varením sa nestrácajú vitamíny ani živiny,
  • neobsahuje lepok, vhodná potravina aj pre celiaktikov,
  • obsahuje veľké množstvo vlákniny a železa (jedno jedlo z cíceru dokáže pokryť takmer celú dennú dávku).

Poteší nás, ak napíšete, ako vám nátierka chutila. Prípadne sa podeľte o vaše obľúbené nátierky spolu s nami.

Zdroj: www.zrodene.eu

Máte chuť na slanú chuťovku? Vyskúšajte syrové muffiny s paradajkami a bazalkou

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár