Cícerovo-vaječná nátierka na chlebík. Vyskúšajte s nami
Počas jari sa takmer v každej domácnosti nachádza veľké množstvo vajec a každá rodina rieši, čo s nimi. V spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou prinášame zaujímavý recept na ich zúžitkovanie. Cícerovo-vaječná nátierka čaká práve na vás.
Cícerovo-vaječná nátierka (vhodná aj pre deti od 1 roku)
- 3 vajcia natvrdo
- 150 g predvareného cíceru (množstvo zodpovedá zhruba ½ plechovky)
- 1 ks jarnej cibuľky
- 3 lyžice kyslej smotany
- hrsť nasekanej pažítky alebo žeruchy
- soľ a korenie podľa chuti
Vyskúšajte aj rýchle jarné cestoviny s cuketou
Cibuľku a vajcia nakrájajte na drobné kocky, pridajte rozmixovaný cícer a tri lyžice kyslej smotany. Poriadne premiešajte, ochuťte soľou, korením a jarnými bylinkami (v období okolo Veľkej noci sa výborne hodí pažítka alebo žerucha, ktoré práve začínajú zelenať).
Recept sa hodí aj pre tých najmenších. Prispôsobte množstvo cibuľky a korenia vášmu dieťaťu.
Pozitíva cíceru
- obsahuje plnohodnotné životy, ktoré obohacujú naše telo a organizmus,
- nespôsobuje nafukovanie,
- dá sa z neho pripraviť aj zdravý slaný či sladký snack,
- varením sa nestrácajú vitamíny ani živiny,
- neobsahuje lepok, vhodná potravina aj pre celiaktikov,
- obsahuje veľké množstvo vlákniny a železa (jedno jedlo z cíceru dokáže pokryť takmer celú dennú dávku).
Poteší nás, ak napíšete, ako vám nátierka chutila. Prípadne sa podeľte o vaše obľúbené nátierky spolu s nami.
Zdroj: www.zrodene.eu
Máte chuť na slanú chuťovku? Vyskúšajte syrové muffiny s paradajkami a bazalkou