Začnite písať

AKČNÉ TIPY ZDRAVIE

Doprajte pleti jarný detox. Ako na to?

V chladnom počasí je naša pokožka vystavená veľkej záťaži a časté výkyvy teplôt sa môžu podpísať na jej vzhľade. Jar je skvelou príležitosťou pre očistu pleti, tela aj duše a domácnosti. Ako jarný detox pleti?

Na jar, keď sa dni plnia slnkom, má mnoho z nás chuť začať niečo nové. A signály dostáva aj naše telo, ktoré priam žiada o očistu organizmu. A práve pleť je akýmsi zrkadlom, odrazom toho, čo do tela dostávame. Starostlivosť o pleť, správna strava a dostatočný pitný režim sú základom jarného detoxu.

Nie nadarmo sa hovorí, že ste to, čo jete, pretože potraviny sú základom zdravej pokožky. To sa odrazí aj na vaše tvári. Po zime potrebuje pleť dodať vitamíny, minerály a vrátiť svieži a žiarivý vzhľad, jas a hydratáciu. Preto, ak chcete dopriať pleti jarný detox, pojmite ho ako celkovú očistu organizmu. Do jedálnička zaraďte viac ovocia, zeleniny, obmedzte mäso a smažené jedná. Dodržiavajte pitný režim, ktorý je základom zdravej pleti.

Nakopnite pleť netradičnými ingredienciami

Pleť si v tomto období žiada intenzívnu výživu, preto nezabudnite na osvedčených pomocníkov v podobe produktov, ktoré znovu naštartujú prirodzené funkcie, odvedú z tela škodlivé látky a pleť rozžiaria a omladia. Nebojte sa ani netradičných ingrediencií ako sú výťažky z morských rias, zeleného čaju alebo vzácnych kvetov, ktoré sú plné potrebných vitamínov.

Detoxikačné pleťové séra

Jednou z pomôcok pri jarnej očiste pleti sú séra, ktoré dokážu pleť po zime zregenerovať a intenzívne hĺbkovo vyživiť. Stačí pár kvapiek koncentrovaného prípravku vmasírovať do pleti a nechať prípravok robiť svoju prácu. Uvidíte, že už po niekoľkých použitiach bude vaša pleť pevná a rozjasnená.

Spestrite si očistu maskami

Pleťové masky sú stále obľúbenejšie. Zaraďte ich do svojej rutiny v starostlivosti o pleť aspoň dvakrát za týždeň. Maska pleť krásne hydratuje, zjemní a osvieži a dodá jej aj potrebné živiny a vitamíny. Zvoliť môžete látkovú masku, ktorá je napustená rôznou kombináciou výťažkov a vitamínov a dovolia pokožke absorbovať všetky živiny a „uzamknúť“ v sebe vlhkosť. Masku v krémovej konzistencii nanášajte prstami alebo štetcom, nechajte pôsobiť a potom opláchnite.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár