Začnite písať

Uncategorized

Ako zbaviť bielizeň baktérií a kvasiniek už počas prania?

prania

Starostlivosť o bielizeň je nikdy nekončiacou rutinou. Aj tak si zaslúži našu pozornosť. Napokon, bielizeň je naša druhá koža. Kto by sa nechcel cítiť dobre, keď sa ráno oblečie do čistého? Alebo sa po náročnom dni večer zachumlá do bezpečia mäkučkých perín? Niekedy však bielizeň čisto len vyzerá. Môžu v nej aj po vypratí zostať baktérie, kvasinky a iné škodlivé mikroorganizmy. Najmä ak periete na nízkych teplotách. Máme pre vás ale riešenie.

Kvasiniek sa len tak nezbavíte

Každé pranie na vysokej teplote predstavuje pre textílie záťaž. Trpia farby a mení sa aj charakter vlákna, ktoré sa môže zraziť a inak nevratne poškodiť. Ak však periete stále na nízkej teplote napríklad spodnú alebo posteľnú bielizeň, síce zostane dlhšie pekná, pravdepodobne v nej ale zostanú baktérie, kvasinky a iné patogény. Tu pomôže para. Pomocou parných funkcií v moderných práčkach sa zbavíte nielen nežiadúcich mikroorganizmov, ale aj alergénov a pachov.

„Práve na zaistenie hygienickej čistoty je určený program ExtraHygiene v nových parných práčkach Gorenje. Do textilných vláken prenikne vytvorená para s vysokou teplotou, ktorá stačí na účinné odstránenie až 99,9 % baktérií. Bielizeň sa však nenamočí do horúcej vody ako pri vysokoteplotnom programe. Výsledkom je teda hygienická čistota bez vedľajších nežiadúcich účinkov, ako je napríklad zrazené oblečenie. Bielizeň bude navyše príjemne hebká a s minimom záhybov. A parou je možné osviežiť a vyrovnať aj suché oblečenie, ktoré napríklad dlho ležalo v skrini – v tomto prípade pomocou funkcie SteamRefresh,“ hovorí Jana Neuszerová, odborníčka Gorenje.

Pre super čistotu

„Ak chcete mať istotu, že je vaša bielizeň bezpečne čistá a pritom je to bielizeň chúlostivá, pri ktorej nechcete použiť parnú funkciu, je tu ešte ďalšie riešenie. Nové práčky Gorenje majú aj unikátnu funkciu SuperHygiene. Pri praní nadávkujete spolu s pracím prostriedkom a prípadne avivážoudo špeciálnej priehradky ešte vhodný dezinfekčný prostriedok. Môžete prať na nízkych teplotách a byť si istí, že je bielizeň skutočne čistá. Na dokonalú hygienu je skvelá aj automatická funkcia SterilTube na čistenie bubna a vane práčky, aby ani v priestore spotrebiča nezostávali baktérie spôsobujúce odolné pachy. Vypratá bielizeň tak bude vždy bezpečne čistá a svieža,“ uzatvára Jana Neuszerová.

Produktový tip

Nová parná práčka Gorenje WEI84BDS pojme aj pri nižšej hĺbke 54,5 cm až 8 kg bielizne, ktorá bude nielen dokonale čistá, ale aj zbavená baktérií a ďalších škodlivých mikroorganizmov a alergénov. Je vybavená 16 základnými a špeciálnymi programami – napr. pre alergikov alebo na pranie v studenej vode. Parný program ExtraHygiene odstráni z oblečenia až 99,9 % baktérií a kvasiniek – bielizeň bude vďaka pare nielen do hĺbky vypratá, ale aj svieža a nepokrčená; čistá a bez mikrobiálneho povlaku bude aj práčka. Práčka má aj unikátnu funkciu SuperHygiene – pri praní nadávkujete do špeciálnej priehradky vhodný dezinfekčný prostriedok a aj keď budete prať na nízkej teplote, bielizeň bude bezpečne čistá. Nechýba ani samočistiaci program SterilTube. Na tichý a účinný invertorový motor PowerDrive je po registrácii nadštandardná záruka 15 rokov. Cena je 359 EUR.

Model Gorenje WEI94BDS s kapacitou 9 kg a rovnakými funkciami stojí 399 EUR.

Niečo navyše

Pri nákupe práčky Gorenje WaveActive dostanete ako darček ekologický dezinfekčný prostriedok. A okrem toho aj prací gél a aviváž Biophura na 30 praní. Viac informácií o akciách nájdete na https://sk.gorenje.com/akce/pracky-susicky-akce. Po registrácii získate aj nadštandardnú záruku 15 rokov na tichý a účinný invertorový motor.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár