Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI

Do múzea v Banskej Štiavnici príďte teraz bez auta a získate zľavu

bez auta

Do múzea bez auta. Mesiac jún štartuje v znamení environmentálnych výziev a príležitostí zmierniť dopady klimatickej zmeny.  Globálne environmentálne problémy narastajú, čoraz naliehavejšie sa dotýkajú všetkých. Vo štvrtok 3. júna je Svetový deň bicykla a 5. jún je Medzinárodným dňom životného prostredia. Múzejníci Slovenského banského múzea sa zapájajú do kampane!

Ak v dňoch 3. – 4. júna 2021 navštívite múzeum a preukážete sa celodenným parkovacím lístkom z niektorého z banskoštiavnických parkovísk alebo cestovným lístkom z vlaku či autobusu, vo vybraných expozíciách múzea budete platiť len POLOVIČNÉ VSTUPNÉ. Prijmite pozvanie do múzea a súčasne zmiernite svoju uhlíkovú stopu. Srdečne pozývame do našich expozícií v Banskej Štiavnici: Kammerhof, Nový zámok, Berggericht a Galéria Jozefa Kollára.

Spojte kultúrny zážitok s dobrým pocitom, že ste urobili niečo zmysluplné, aj pre kvalitu a pohodu  centra Banskej Štiavnice, ktoré je preťažené automobilovou dopravou.

Múzejníci sa pridávajú tiež! V piatok 4.júna svoje autá nechajú doma. Do práce prídu pešo, na bicykli alebo verejnou dopravou. Tešíme sa na „zelené“ stretnutie v múzeu.

O múzeu v Banskej Štiavnici

V Banskej Štiavnici sídli inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva životného prostredia – SLOVENSKÉ BANSKÉ MÚZEUM (SBM) – špecializovaná organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou zameraná na cieľavedomé zhromažďovanie, ochranu, vedecké a odborné spracovanie dokumentácie vývoja baníctva, príbuzných banských odborov, geológie, ochrany nerastov, vývoja banských miest a oblastí na Slovensku, osobitne Banskej Štiavnice ako svetového dedičstva a Chránenej krajinnej oblasti Štiavnické vrchy.
Súčasťou múzea je sedem expozícii so zameraním na prezentáciu baníctva a jeho históriu v tejto oblasti a na Slovensku, geológiu a nerastné bohatstvo Slovenska, históriu mesta, archeológiu, architektúru, výtvarné umenie spojené s Banskou Štiavnicou a baníckou činnosťou. Viac o expozíciách na www.muzeumbs.sk.
Tagy

Zanechaj nám svoj komentár