Začnite písať

RODIČOVSTVO

Potrebné PCR testy na letné tábory budú preplácané, nebudú ich hradiť rodičia

„Nebude sa robiť rozdiel medzi denným a týždenným táborom, PCR test bude potrebný pri nástupe do akéhokoľvek tábora,“ povedal minister školstva.

Potrebné PCR testy na letné tábory budú preplácané, nebudú ich musieť hradiť rodičia detí. PCR testom sa budú musieť preukázať deti nad desať rokov. Po rokovaní vlády to oznámil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Minister potvrdil, že letné tábory sa budú organizovať. „Nebude sa robiť rozdiel medzi denným a týždenným táborom, PCR test bude potrebný pri nástupe do akéhokoľvek tábora,“ konkretizoval minister školstva.

Šéf rezortu školstva poukázal na to, že dôjde k úprave v systéme na korona.gov.sk, kde pribudne kolónka pre tábory.

Hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva pre deti a dorast Elena Prokopová po rokovaní vlády uviedla, že tábory spĺňajú kritériá veľmi rizikových podujatí, kde sa musí testovať aj vo fáze monitoringu.

Poukázala na to, že cieľom je zabezpečiť bezpečnosť detí aj personálu tábora. O tom, či bude štát deťom v prípade záujmu preplácať viacero PCR testov, ktoré budú potrebné na účasť v tábore, sa bude ešte diskutovať. Zaočkované deti nebudú test potrebovať.

Rodičia sa tešia, že PCR testy na letné tábory ich detí budú preplácané.

Zdroj: TASR

Ilustračné foto: TASR / Dano Veselský

 

Lucia: Autizmus sa pre mňa stal terapiou, ktorou som sa rozhodla liečiť celú našu rodinu

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár