Začnite písať

ROZHOVORY

Dominika Hajduk Rozman: Opaľovanie už nie je v móde

Niekedy nás život zavedie tam, kde sme to ani nečakali. To bol aj prípad akčnej mamy Dominiky, z ktorej sa po vysokej škole stala kozmetička. Je to veselá kopa, ktorá sa rada smeje a robí zo žien sebavedomejšie a šťastnejšie  bytosti. Riadi sa heslom, že je dobré občas zhrešiť, dopriať si víno a nikdy neodchádzať z domu bez SPF50 na tvári.

1. Ahoj Dominika, ako si sa dnes vyspala?

Do ružova.

2. Ako vyzerá tvoj ranný rituál?

Okrem základných hygienických návykov si vyčistím pleť gélom. To mnohé ženy vraj nerobia. Ak mám náladu, vklepem si nejaký antioxidant, napríklad C v ampulke, a ochranný krém SPF 50. Ten používam celý rok. Kým sa líčim, naháňam po byte dieťa protestujúce proti ranným rituálom a ide sa do jaslí. Ale až po šálke kávy.

3. Si kozmetička, vždy si po tom túžila?

Vôbec. Popri vysokej som si urobila kurz tetovania permanentného make-upu a zistila, že na to, aby som to mohla robiť legálne, si potrebujem urobiť kozmetický kurz. To som ešte nevedela, že stretnem najlepšiu učiteľku pani Boženku a tá zmení moje plány.

4. Aké procedúry môžeme nájsť v tvojom Centre tvárovej kondície?

Len také, ktoré robia zázraky. Spomínané tetovanie obočia, liniek, pier. Robím všetko, o čom iné kozmetičky premýšľajú roky. Takže u mňa nájdete BB Glow, vypálim vám tkanivo z očných viečok, aby sa vypli bez skalpela, alebo vám vyčistím pleť tak, že sa ráno nespoznáte, haha.

5. Čo je pre teba na podnikaní najťažšie?

Administratíva a sledovať zákony (a soplíky).

6. Si mama rozkošnej Zuzanky, kedy po pôrode si začala pracovať?

Po šestonedelí. Manžel ju strážil každú stredu. Keď som jazdila hodinu do práce, nevedela som sa prestať usmievať. Po roku už maličká nastúpila do jasličiek.

7. Čo ťa na materstve najviac prekvapilo?

Asi som začala byť opäť dieťaťom a tešiť sa z maličkostí ako Zuzka. A zistila som, že mi všetky matky klamali, ako sa už nikdy nevyspím, že už nikdy sa mi moja postava nevráti a nepôjdem na kozmetiku. Omyl!

8. Bolo tehotenstvo pre teba najkrajším obdobím v tvojom živote?

Odkedy som našla dve čiarky na tehotenskom teste, každý deň si poviem, že som najšťastnejšia na svete. Bolo!

9. My, mamy, toho veľa nenaspíme. Čo odporúčaš na unavenú pleť?

Len spánok. Ale ak to ozaj nejde, nezabudnúť na seba a mať sa rada! Ak nemám pleťovú masku, dám si na tvár biely jogurt na 20 min, ideálne 2x týždenne. A večer kľudne aj modré hydratačné ampulky (Balea) za 2 eurá z drogérie. Žiť čo najzdravšie dokážeme a občas odporúčam poriadne zhrešiť a vypiť pohár vína. Spokojná matka znamená šťastné dieťa aj manžel.

10. Aké chyby robia ženy pri starostlivosti o pokožku tváre?

Nečistia si pleť vtedy keď zuby, teda 2 krát denne. Používajú zakázané micelárne vody, odličovacie utierky na make-up a dávajú si často olej na tvár, lebo im zo začiatku robí dobre. Pri krémovaní zabúdajú, že majú krk a dekolt. A tie drahé kefky na tvár. Prosím, používajte ich radšej na päty. O SPF ochrane ani nehovorím.

11. Čo je pre teba najväčšie faux pas, keď tak sleduješ ženy okolo seba?

Ceruzou obtiahnuté chĺpky, ktoré netvoria tvar. A občas ma štve, keď majú ženy, ktoré nemusia, akné. Ale čo už, aj ja som mala predtým krivé zuby a nemusela som.

12. Na čo nemáme zabúdať pri starostlivosti o pokožku tváre v lete?

Že pot nehydratuje, haha. Hydratovať ju treba aj v lete. Ale hlavne chrániť ju 2 x denne SPF50. Ak nosíte make-up, existujú spreje na make-up, len si to nastriekate z diaľky na tvár. A vážne už nie je v móde opaľovanie. Chytré ženy to vedia a radšej skúsia cukrový nástrek na telo. Aj ja sa už chystám.

13. Čím samé sebe najviac škodíme?

Keď na sebe šetríme. Mnohé ženy sa o seba začnú starať, až keď ich opustí polovička. A malá rada, nepozerať sa často do zrkadla.

14. Aké najčastejšie problémy majú ženy s tvárou?

Mladšie akné a staršie majú na tvári fľaky a padnuté viečka. Okrem iného.

Prečítajte si tiež rozhovor s beauty blogerkou Katkou Balabánovou o tom, ako nám opaľovanie škodí a či je prírodná kozmetika naozaj lepšia.

15. Ako často  by sme mali chodiť na kozmetiku?

Raz za mesiac je stále na Slovensku zrejme luxus. Preto hovorím, dajte si vytetovať obočie a príďte na kozmetiku dva krát do roka. Nedávajme si nereálne ciele, že sa o seba začneme starať, že to bude určite každý mesiac, keď sme to doteraz nerobili.

16. Aké procedúry sú teraz najviac populárne?

Okrem microbladingu a púdrového obočia letia laminácie, teda šetrná trvalá obočia a rias. Určite korekcia viečok plazmou a threading. Epilácia chĺpkov na tvári nitkou namiesto vosku a pinzety je hit v mojom salóne roky. No v iných je napríklad trendom neholiť sa a dať sa na laser.

17. Prosím, dokonči vetu: „Nikdy by sme si na tvár nemali dávať … „

To, čo funguje kamarátke (a micelárne vody, haha).


18. Aké je tvoje najobľúbenejšie mesto?

Na Slovensku milujem pešiu zónu v milovaných Košiciach a tu vedľa (žijem v Trnave) napríklad Viedeň. V minulosti ma nadchol Paríž a Lisabon. Ale keď precestujem svet, už odpoviem jednoznačne.

19. Aká je tvoja obľúbená kniha?

Predsa moja kniha, ktorá vyjde čoskoro- J.U.I.C.E. do Teba! Motivačno-demotivačný román. Ale odporúčam Zastavte predčasné starnutie od Nigmy Talib a Navždy šik od Tish Jettovej.

20. Akú pesničku si rada spievaš?

Chytila som na pasece….(aj teraz).

21. Ktorá známa žena je pre teba inšpiratívna?

Nemám jednu. Ale každá kamarátka, zákazníčka ma inšpirujú v niečom inom.

22. Prosím, doplň vetu: „Každá mama, by si mala dopriať…“

Návštevu v Diamondface. 😀 Dobre tak oprava: hodinu denne len pre seba.

23. Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo, ktoré jedávaš hlavne v lete?

Melón.

24. Aká je tvoja predstava ideálnej dovolenky?

Žiadne povinnosti a turbulencie. To je ideálna dovolenka.

25. Čo všetko nosievaš v kabelke?

Všetko, čo sa tam zmestí. Pomáda na pery nesmie chýbať a inak si poradím.

26. Ako by si charakterizovala svoj životný štýl?

Tak veľa plánov a tak krátky život. Môj manžel ho volá život feministky, haha.

27. Aká je tvoja obľúbená farba?

Päťdesiat odtieňov bielej.

28. Ako najradšej relaxuješ?

Kniha. Spánok. Pri víne s kamarátkou.

29. Bez čoho neodídeš nikdy z domu?

Bez SPF50 na tvári.

30. V akom oblečení sa cítiš najviac žensky?

Ideálne v oblečení určenom ženám. Ale som taká typická žena, mám rada štekle. A milujem krátke šaty, šaty a šaty!

Módna blogermama Fashionspy: Mamy svoj vzhľad vedome nezanedbávajú. Je to len otázka priorít

31. Akú najcennejšiu radu do života si dostala?

Keby som mohla, mám viac detí….počúvam to často. Uvidím o pár rokov, či bola cenná. A ešte som dostala radu, že žena musí mať vždy svoj tajný účet. Ešte stále ho nemám, sakra! 🙂

32. Máš obľúbené motto, ktorým sa v živote riadiš?

Často si hovorím, keď to dokázali iní a sú to tiež len ľudia, je to možné!

Dominiku môžete sledovať na jej Instagrame.

 

Dá sa v rozhovore položiť až 32 otázok? Prišli sme na to, že aj keď sa zdá, že nie, ide to. My mamy sa vieme totiž rozprávať celé hodiny. Okrem detí máme svoju prácu a veľa iných aktivít. Sme akčné, rozlietané a okrem toho sme aj ženy a manželky. Systém rozhovorov #32otazokpre je jasný: 32 otázok pripravených na telo pre každú akčnú mamu. Tá by mala odpovedať bez veľkej prípravy, môže odpovedať jednoslovne, či dokonca otázku odmietnuť. 32 otázok bude ale vždy položených.

Tagy
Barbora Jelinek

content creator, copywriter, @akcnemamy, @prezdraviezeny, influencer

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár