Začnite písať

PR ČLÁNKY

Zanechal čas na symbole manželskej vernosti stopy? Takto sa ich zbavíte

obrúčky

Napriek svojej kráse a dokonalom spracovaní príde čas, kedy sa na symboloch manželskej vernosti a lásky objavia stopy poškodenia. Podmienky, v ktorých naše obľúbené zlaté šperky nosíme, nie sú vždy ideálne. To ale neznamená, že sa ich krása a lesk nedajú obnoviť.

Poradíme vám, ako predísť tomu, aby vaše luxusné obrúčky rýchlo stratili svoj nevšedný lesk a krásu.

Pozor na to, kde vám robia spoločnosť

Ako vo väčšine prípadov, aj pri šperkoch platí pravidlo, že šetrné zaobchádzanie a ochrana je základ úspechu. Ani pri nedostatočnej údržbe a hygiene oblečenia predsa nemôžete očakávať, že vám kvalitná látka vynahradí zlé zaobchádzanie.

Cena oblečenia nie je ale tak vysoká ako pri šperkoch, preto ho môžeme v prípade potreby jednoducho nahradiť novým kúskom. Nákup šperkov je na tom už pre vyššiu cenu zlata horšie. Rovnako to platí aj s kvalitou, ktorú môžete nájsť len v tom najlepšom zlatníctve.

Určite si ale dávajte pozor na to, kde a pri akých príležitostiach a činnostiach šperky nosíte. Aj keď sú účinné a môžu veľa vecí zachrániť, nemusia byť chemikálie, čistiace prostriedky a silná kozmetika k šperkom dobrou kombináciou.

Rovnako to platí aj vtedy, ak plánujete absolvovať toto leto tie najkrajšie zaujímavé túry v Tatrách. Je predsa jednoduchšie šperk odložiť na pár hodín do šperkovnice, ako mať potom s jeho čistením veľké starosti.

Je to ako umývanie riadu

Ak sa predsa len znečistenie šperkov behom rokov u vás objavilo, nemusíte byť zúfalé. Aj reakcie tela môžu byť niekedy veľmi silné a vzhľad kovu na tele zmeniť. Prinavrátiť lesk a čistotu šperkom môžete pritom veľmi jednoducho. Niekedy veľmi podobným a jednoduchým spôsobom, aký používate na ručné umývanie riadu.

Stačí zmiešať pár kvapiek jari s teplejšou, nie horúcou vodou. Do zmesi môžete pridať pár kvapiek kuchynského octu, pozor na kamene, jedlú sódu a zmiešanou zmesou šperk s kefkou vyčistiť. Nechajte na šperk chvíľu čistiace látky aj pôsobiť a efekt sa dostaví.

Potom stačí všetko opláchnuť pod vodou, pozor, aby neskončil prsteň v potrubí, a dobre vysušiť a vyleštiť. Uvidíte, že pri dodržaní týchto jednoduchých pravidiel sa vám lesk a krásu šperkov podarí zachovať dlhú dobu bez veľkých starostí.

Zdroj obrázka: Shamilini/Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár