Začnite písať

PR ČLÁNKY

Trápi vás dlhé zaspávanie a ranná únava? Tento doplnok sa o vás postará

matrac

Napriek zdravému životnému štýlu a dodržiavaniu spánkovej hygieny sa vám nedarí zaspať dlhé hodiny? Faktorov, ktoré sa pod zdĺhavé večerné zaspávanie a rannú únavu podpisujú, je veľmi veľa.  Azda najdôležitejším kritériom, od ktorého všetko pohodlie a kapacita energie počas dňa závisia, je matrac. Ale nie ten, ktorý si môžete kúpiť v najbližšom nákupnom centre za smiešnu sumu. Telo potrebuje dobrú a kvalitnú podporu, ktorú za každým rohom nenájdete.

Okrem dobrej zvukovej izolácie stien v byte budete preto potrebovať aj špeciálny zdravotný matrac, o ktorého vlastnostiach si niečo povieme.

Zdravotný matrac, ktorý sa vášmu telu prispôsobí najviac

Počas spánku je veľmi dôležitá opora tela. Nie je to ale také jednoduché. Aj keď je na planéte každú jednu minútu o 156 ľudí viac, nikto z tohto obrovského počtu nie je na vlas rovnaký, preto je aj vytváranie optimálnych podmienok na spánok špecifické a vždy závislé od niečoho iného.

Prispôsobiť sa telu aj okoliu miesta na spanie preto najlepšie dokáže len zdravotný matrac na mieru. S kvalitnou výplňou, ktorá si dlho zachová svoj pôvodný tvar a zároveň bude dokonale kopírovať špecifické krivky celého tela.

Neublížte si nesprávnou veľkosťou

Dobre zvolený matrac nesmiete hľadať len podľa toho, koľko stojí, ale aj jeho vlastností, ku ktorým určite patria aj optimálne rozmery. Hmotnosť, vek osoby a výška postavy, to všetko rozhoduje o tom, akú veľkú oporu tela počas spánku potrebujete.

Pre jedno lôžko a osoby s menšou hmotnosťou a výškou určite postačí aj kvalitný matrac 80×200. Niekedy je ale lepšie si konkrétny model vyskúšať priamo v predajni, prípadne si dopodrobna preštudovať všetky detaily v popise.

Nezabudnite pri výbere týchto doplnkov aj na dva dôležité pojmy. Anatomickosť sa týka vlastnosti podpory tela prispôsobením sa jeho obrysom. Ortopedicita je lekársky termín, ktorý znamená účinok zosilneného nárazu, ktorý počas spánku nastaví chrbticu a celú kostru ako celok do správnej polohy.

Zdroj obrázka: fizkes/Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár