Začnite písať

PR ČLÁNKY

Doplnok, vďaka ktorému zvládnete sedavú prácu aj bez prestávok

Kancelárske kreslo využijete, ak máte sedavé zamestnanie, ale i v domácej pracovni, kde trávite čas pri počítači. Zdravé sedenie v kresle sa postará o správnu polohu vášho tela. Ani po dlhých hodinách tak nebudete mať problémy s bolesťami chrbtice alebo nôh.

Ako si ho vybrať, aby vyhovovalo vašim potrebám a pomohlo vám získať na prácu veľa energie a sily ako obľúbené CBD produkty?

Kde začať?

Výber kancelárskeho kresla začnite určením, ako dlho na ňom budete sedávať. Iný model vám bude vyhovovať, ak ho budete využívať len na občasnú prácu na niekoľko hodín, iný oceníte počas náročného pracovného dňa.

  • Menej ako 8 hodín denne — pre čas kratší ako 8 hodín denne si môžete vybrať dizajnovú stoličku alebo dobré kancelárske kreslo, ktoré svojím vzhľadom najlepšie zapasuje do miestnosti. I tu však dbajte o základné ergonomické vlastnosti a pohodlie pri sedení. Mechanika ovládania vám postačí len so základným nastavením a pevným operadlom.

 

  • Kreslo na 8 hodín denne — ak trávite za písacím stolom celý pracovný čas a viac, hľadajte kancelárske kreslo so synchrónnou alebo asynchrónnou mechanikou. Investíciu do mechaniky ocení najmä váš pohybový aparát. Počas dňa nebudete tak intenzívne zaťažovať chrbticu a budete môcť zároveň svaly posilňovať. Nedôjde tak k ich jednostrannému preťažovaniu. Dôležité je tiež nastavovanie výšky sedadla a podrúčky pre ešte viac pohodlia.

 

  • Viac ako 8 hodín — ak potrebujete často pracovať dlhšie alebo si večer radi zahráte hry, poobzerajte sa po modeloch s možnosťami nastavenia a opierkou hlavy. Oceníte tiež možnosť nastavenia bedrovej opierky a polstrovanie podrúčiek.

 

Synchrónna a asynchrónna mechanika

Pri výbere klasického alebo špeciálneho relaxačného kresla sa stretnete s pojmami synchrónna a asynchrónna mechanika. Synchrónna mechanika zabezpečí, že sa stolička bude celá naklápať podľa vašej aktuálnej polohy. Ak sa zakloníte, sedadlo sa tomu prispôsobí a zodvihne sa. Pomocou asynchrónnej mechaniky si budete môcť nastaviť sklon sedadla a operadla nezávisle od seba.

Určite tieto a iné dôležité parametre kancelárskeho kresla nepodceňujte. Ide predsa o vaše zdravie a chrbticu, ktorej už jedno malé poškodenie môže spôsobiť zlyhanie celého organizmu a narušiť rovnováhu tela.

 

Zdroj obrázka: Roman Samborskyi/Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár