Začnite písať

Uncategorized

ManaStayYoga Festival 2021- Šťastie je ukryté vnútri

manastayyoga

Medzinárodný festival jogy ManaStayYoga festival je po náročnom období späť! Konať sa bude v Bratislave už 19. – 20. júna 2021 na lúke pri Hoteli Barok. Témou tohtoročnej edície festivalu je šťastie a veselosť. “Veď to je presne to, čo po všetkých obmedzeniach a pandemických vlnách potrebujeme,” hovoria organizátori. 

Festival ManaStay sa organizuje pri príležitosti Medzinárodného dňa jogy. Okrem česko-slovenských lektorov budú svoje lekcie viesť aj rodení Indovia priamo z indickej Keraly. Široká verejnosť si vďaka tomu môže vyskúšať tradičnú terapeutickú jogu od lektorov Visaka Ravendraana a Sujitha Sudakarana presne v takej podobe, ako vznikla v samotnej kolíske jogy.

Festival vytvára zároveň príležitosť zistiť viac o výnimočnej kultúre, ktorá je s jogou neoddeliteľne spojená. „Tešíme sa, že na našom podujatí môžeme opäť spojiť fanúšikov jogy z celého Slovenska. Po náročnom období je dôležité odbúrať stres, odreagovať sa, vyplaviť endorfíny po cvičení – to všetko sú benefity jogy, na ktoré vám vlastne stačí iba rozbaliť si svoju podložku. Festival je určený aj pre úplných začiatočníkov, dokonca ani vek nie je u nás výhovorkou,” hovorí s úsmevom zakladateľka festivalu Alena Janáči. “Na festival môžete prísť a odísť kedykoľvek, neočakávame, že budete cvičiť po celý deň. Vyberte si, kedy sa chcete hýbať a kedy len tak oddychovať, načerpať atmosféru či dozvedieť sa zaujímavosti zo sveta jogy. Srdečne vás pozývame!”

Festival ManaStay prinesie do Bratislavy prehliadku rôznych štýlov jogy, relaxácie, meditácie, chikung, špeciálny čajový obrad či zvukový kúpeľ alebo dokonca koncert kryštálových misiek. „Posledné roky som nadšený amatérsky priaznivec jogy a fanúšik festivalu ManaStay, kam som chodieval ako návštevník. Tento rok som sa stal súčasťou organizačného tímu a rád v rámci tohto podujatia zúročím svoje skúsenosti s organizáciou eventov,“ hovorí Jaro Slávik z agentúry Starhousemedia, ktorá pôsobí v oblasti športových eventov a športového marketingu a je spoluorganizátorom aktuálneho ročníka festivalu jogy.

Ecstaticdance a atmosféra jogovej diskotéky

Výnimočnou súčasťou festivalu je takzvaný intuitívny tanec alebo ecstaticdance. Je to tanec, pri ktorom necháte myseľ oddychovať, napojíte sa na vaše telo a necháte sa viesť vnútorným pocitom. Na úvod workshopu sa dozviete pravidlá a lektorka Zuzana Burdanová a DJ NativeMind vás prevedú viac ako dvojhodinovým workshopom, hudbou rôzneho tempa a atmosféry, pri ktorej môžete nazrieť do komnát vo vašom vnútri, ktoré bývajú v bežnom živote často zatvorené.

Joga aj pre seniorov

Festival ManaStay je vhodný pre všetky vekové kategórie. Svoj priestor v programe si nájdu aj seniori, na festival majú navyše vstup zadarmo všetci nad 60 rokov – okrem lekcie, ktorá je venovaná výhradne starším ročníkom, tá sa uskutoční v nedeľu 20. 6. o 9:00.

Smiech lieči

Dokážete sa zasmiať iba tak? Alebo potrebujete k smiechu vonkajšiu príčinu? Podľa výskumov sa deti smejú až 300-krát denne, a to často bez zjavnej príčiny, zatiaľ čo priemerný dospelý človek si nájde príležitosť iba 15-krát. Smiech deťom jednoducho robí dobre a nepotrebujú k nemu humor ako spúšťač veselosti. Pri cvičení Jogy smiechu sa dospelí môžu na chvíľu stať opäť deťmi a vychutnať si tak pocity hravosti, bláznivosti, kreativity a uvoľnenia. Človek totiž nemusí byť šťastný pred tým, než sa začne smiať. Vaša duša vás bude nasledovať, keď sa jej rozhodnete ukázať smer.

Skúsení lektori

Jogový raj na festivale ManaStay budú vytvárať vynikajúci lektori zo Slovenska a Čiech. Pozvanie prijali česká lektorka Zuzana Klingrová, či najznámejší slovenský jogín FredyAyisi. Jeden z prvých ľudí, ktorí sa začali na Slovensku venovať profesionálne joge je Juraj Gajdoš, ktorý na festivale povie viac o terapeutickej joge, a to z vlastnej skúsenosti – ako učiteľ telocviku mal kvôli problémom s platničkami ochrnutú končatinu, dokonca mal podstúpiť operáciu. Terapeutická joga ho vyliečila a už viac ako 20 rokov zachraňuje chrbtice a iné pohybové indispozície svojim klientom. Ak ste vždy chceli skúsiť párovú jogu alebo aj acroyogu, máte jedinečnú šancu s veľkou skupinou získať základy práve na festivale ManaStay. Ak si nie ste istí, či sa na verejných lekciách alebo doma pri online joge hýbete správne – na lekcii Martiny Cifry si to preveríte. Na jej zaujímavom workshope si detailne prejdete každý pohyb v základných pozíciách.

Okrem lektorov sa na vás tešia aj skupina Ramivana, Tina Burgwieser, AthinaKaraindross jej jogovým príbehom, Daniela Zacharová, Ivan Kubáns chikungom, Ivana Straková, DJ Nativemind a mnohí ďalší.

Hlavným partnerom festivalu je Flexity – všetko čo potrebujete na jogu, Hotel Barok a kníhkupectvo PantaRhei.

 

Vyhrajte 2 vstupenky na ManaStayYoga festival. Stačí, ak zodpoviete jednoduchú otázku na našom FB profile.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár