Začnite písať

INŠPIRÁCIE PÔROD

Meghan Markle sa stala matkou. Po kom dostala meno jej dcérka?

Meghan Markle a Harry

„Dňa 4. júna sme boli požehnaní príchodom našej dcéry Lili. Je viac, ako sme si kedy dokázali predstaviť, a sme naďalej vďační za lásku a modlitby, ktoré sme cítili z celého sveta. Ďakujeme za vašu priazeň a podporu počas tohto veľmi špeciálneho obdobia pre našu rodinu, “ uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke Archewell, neziskovej organizácie, ktorú manželia založili minulý rok.

Meno nesúce pokolenia

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu oznámili narodenie dcéry, ktorú pomenovali Lilibet „Lili“ Diana Mountbatten-Windsor.

Dcéra Harryho a Meghan, ktorá sa narodila v piatok 4. júna 2021 v nemocnici v Kalifornii, vážila 3,4 kg a bola pomenovaná podľa rodinnej prezývky pre kráľovnú, prababičku dieťaťa. Jej stredné meno bolo vybrané na počesť jej zosnulej babičky Diany, princeznej z Walesu.

Dieťa je 11. pravnúča kráľovnej a je ôsme v poradí nasledovníka na trón.

Matka aj dieťa boli zdravé a zdravé, uvádza sa vo vyhlásení a Lilibet – mladšia sestra dvojročného Archieho – sa „usadila doma“ po jej narodení v nemocnici Santa Barbara Cottage.

 

Rodinné gratulácie

Hovorca Buckinghamského paláca uviedol: „Kráľovná, princ z Walesu a vojvodkyňa z Cornwallu, ako aj vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, boli informovaní a sú potešení správou o narodení dcéry pre vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu. “

Oficiálny účet princa Williama a Kate na Twitteri zverejnil: „Všetci sme šťastní z radostnej správy o príchode dieťaťa Lili. Gratulujem Harrymu, Meghan a Archiemu. “

Očakávanie dievčatka bolo prezradené počas marcového rozhovoru s Oprah Winfreyovou, počas ktorého pár úprimne hovoril o svojej roztržke so zvyškom kráľovskej rodiny. Meghan uviedla, že rodina pred narodením Archieho vyvolala obavy z toho, aká tmavá bude jeho pokožka. Taktiež priznala problémy, keď pomýšľala na samovraždu.

Prezývka Queen’s Lilibet vznikla, keď bola vtedajšia princezná Elizabeth batoľa a snažila sa svoje meno správne vysloviť. Vojvoda z Edinburghu ju tiež volal prezývkou.

Narodila sa budúca prezidentka USA?

Lilibet je najvyššou kráľovskou kráľovnou v súčasnej postupnosti, ktorá sa narodila v zámorí – a mohla by sa stať prezidentkou USA. Rovnako ako jej starší brat Archie, ktorému nebol povolený kráľovský titul, keď sa narodil v roku 2019, ani dcéra nemá nárok na titul princeznej ani na titul kráľovské veličenstvo na základe pravidiel, ktoré boli stanovené pred viac ako 100 rokmi.

Prečítajte si aj: Inšpirujúca reč Meghan Markle: „Bola som šokovaná a nahnevaná.“

Diana žije vo vnúčatách

Dvojica Meghan a Harry si si počas celého vzťahu pripomína Harryho mamu Dianu. Presne na Valentína oznámili očakávanie druhého dieťaťa, takmer presne 37 rokov odvtedy, keď Diana oznámila, že čaká Harryho, dňa 13. februára 1984.

Šírenie úžasnej správy

Premiér Boris Johnson na Twitteri uviedol: „Veľmi gratulujem vojvodcovi a vojvodkyni zo Sussexu k narodeniu ich dcéry.“

Vodca labouristov, Sir Keir Starmer, tiež poblahoželal a uviedol, že oznámenie bolo „úžasnou správou“.

Tessy Ojo, výkonná riaditeľka The Diana award hovorí: „bolo potešením privítať ďalšie vnúča Diany, princeznej z Walesu“.

Fotograf Misan Harriman, ktorý fotill čiernobiele fotografie slúžiace na oznámenie Meghaninho tehotenstva uviedol: „Lilibet sa narodila! Gratulujem mojej odvážnej priateľke a jej milej rodine!“

Čo povedal princ Harry o Meghan Markle?

Vďačnosť za dar života

Narodenie dcérky je o to vzácnejšie, nakoľko Meghan o jedno dieťa už prišla.  V novembri pre New York Times napísala: „Vedela som, zvierajúc svoje prvorodené dieťa, že prichádzam o druhé.“ Pár oznámil, že v januári 2020 ustupuje od kráľovských povinností a teraz žije v Montecito neďaleko Santa Barbary v južnej Kalifornii. Ktokoľvek, kto chce poslať darček na oslavu narodenia Lilibet, bol požiadaný, aby podporil organizácie pracujúce pre ženy a dievčatá.

 

Zdroj: https://www.theguardian.com/

Ilustračná foto: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Foto: IG @meghanmarkle_official/

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár