Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY

Autorka Michaela Zamari: Na inšpiráciu som čakala 2 roky a potom som knihu napísala za 33 dní

zamari

Hľadáte zaujímavý knižný tip na leto? Či už budete oddychovať pri mori, pri bazéne alebo len tak na lehátku v záhrade nezabudnite si pripraviť zásobu skvelého čítania. Dnes vám predstavíme tvorbu slovenskej autorky Michaely Zamari. Jej knihy v sebe ukrývajú nielen romantiku, ale aj vášeň, napätie a kúsok erotiky. Ale lepšie nám ich popíše sama autorka.

Spisovateľka Michaela Zamari vstúpila na knižný trh v roku 2017 s debutovým románom Šéf môjho šéfa, z ktorého sa nakoniec stala čitateľmi obľúbená romanticko-erotická séria. Tento mesiac jej vyšla ôsma kniha, dobrodružno-romantický príbeh Priznanie a v júli na trh pribudne aj román Azaelov pád, ktorý napísala s kolegyňami – Ivicou Ďuricovou, Bajou Dolce, Vladimírou Šebovou a Vandou Kys. Zároveň sa netají tým, že v hlave nosí ešte veľa námetov a čitatelia sa majú na čo tešiť.

„K napísaniu najnovšej knihy Priznanie ma viedli hlavne čitatelia. Ide o voľné pokračovanie dobrodružno-romantického príbehu Rozhodnutie, kde som si tak trochu zavarila otvoreným koncom. Asi aj preto, že podvedome som ešte nebola pripravená dať hlavným postavám zbohom. Na voľné pokračovanie si čitatelia museli počkať dva roky. A vyzerá to tak, že im nebude stačiť a chcú ďalšie,“ priznáva autorka Michaela Zamari, ktorá sa v roku 1990 narodila v Bratislave a odvtedy v nej aj žije. Okrem písania miluje cestovanie, z ktorého čerpá vo svojej tvorbe.

Michaela, o čom kniha je a pre koho je určená?

Kniha je určená všetkým čitateľom, ktorí nesiahajú len po romantike, ale uvítajú okrem vášne aj napätie, akciu, dobrodružstvo a trošku trileru. Zostávam verná aj erotike, preto v knihe nechýbajú šteklivé scény. Hoci sú jej neodmysliteľnou súčasťou, nepreháňala som to s nimi až tak veľmi. K obsahu knihy dodávam len toľko, že tu som si trochu podkúrila, lebo od prvých kapitol sa postupne vynára jedno tajomstvo za druhým, až nadíde kľúčové priznanie. Všetkých by som ukrátila o veľa „aha“ momentov, ak by som prezradila viac, než sa dozvedáme z anotácie.

Kde sa rodia nápady pre vašu tvorbu a čo vás bavilo pri písaní knihy?

Bavilo ma všetko, no na inšpiráciu som čakala spomínané dva roky. Prichádzala postupne. Hlavné postavy mi odkrývali svoj príbeh, až som prišla do bodu, kedy bolo nutné dostať ten pretlak pocitov von z hlavy a dať ho na papier. Väčšina nápadov prichádza sama, ja sa len snažím mať otvorené oči, uši a myseľ. Napísať Priznanie mi trvalo síce len 33 dní, no bol to veľmi intenzívny proces každý jeden deň.

Ako na knihu reagujú čitatelia?

V tejto chvíli už poznám viaceré pohľady. Ako pri každej knihe, aj tu som niekomu ulahodila nad očakávania, iní by mi prepísali záver. Prevažujú však pozitívne ohlasy, z čoho sa veľmi teším.

Aké sú vaše pracovné sny?

Mám ich veľa a neustále nejaké pribúdajú. Rada by som raz zhmotnila všetky príbehy, ktoré mám momentálne v hlave, videla ich aj v iných jazykoch. Samozrejme, nepohrdla by som aj sfilmovaním, ale keby sa mi všetko splnilo do roka, nebola by to taká zábava a vzácna cesta spojená so skúsenosťami a neopísateľnými zážitkami. Teším sa z každého „malého“ úspechu.

Aké knihy ste už napísali?

  • Napísala som dobrodružno-romantickú sériu Rozhodnutie, z ktorej už vyšiel rovnomenný prvý diel Rozhodnutie a novinka Priznanie.
  • Romanticko-erotickú sériu Šéf môjho šéfa, z ktorej vyšlo aj pokračovanie Šéfom môjmu šéfovi a dve voľné pokračovania Osud nevyjednáva a Krízový plán.
  • V neposlednom rade som napísala aj samostatný príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami Posledný džentlmen a špeciálnu jednohubku Zákulisie samovydávania (alebo ako si vydať knihu).

Čoskoro, 2.7.2021, vychádza román Azaelov pád, ktorý som napísala spolu s autorkami Ivicou Ďuricovou, Vladimírou Šebovou, Bajou Dolce a Vandou Kys.

Čitateľom odkazujem, nech si moje knihy užijú minimálne tak, ako som si ich užila ja, keď som ich písala. Nech sa im vrátia všetky tie krásne pozitívne vibrácie, ktoré ku mne vysielajú.

Viac o Michaele sa môžete dozvedieť aj z jej Instagramu alebo Facebooku.

 

Michaela Zamari: Priznanie

Michaela Zamari vydáva svoju ôsmu knihu, ktorou sa vrátila k dobrodružno-romantickej sérii Rozhodnutie. Práve jej pokračovanie si čitatelia priam vyžiadali a autorka im po dvoch rokoch splnila želanie. Novinka Priznanie sľubuje vášeň, napätie, humor, lásku a štipku trileru. Napínavý príbeh zavedie čitateľov z Karibiku do východnej Ázie, cez Hongkong a Macao až na Taiwan.

Slnečný Karibik je ideálne miesto na reštart. Najmä po tom, čo si Amanda prežila drámu so psychopatom, ktorý ohrozoval jej najlepšiu kamarátku. On je zavretý na psychiatrii a ona si konečne môže vydýchnuť. To však nie je také ľahké, pretože ju ťaží omnoho väčšie tajomstvo, o ktorom nikto ani len netuší.

Amanda nájde rozptýlenie doslova na vedľajšom ležadle v podobe takmer dokonalého muža. Ten má len jedinú chybičku krásy – nechce sa viazať. Aj on má svoje dlhy voči minulosti, ktoré potrebuje splatiť, má svoju temnú stránku, na ktorú nie je hrdý.

Je vôbec možné, aby prvé dojmy boli až také klamlivé? Aby šialenec nakoniec nebol takým zloduchom, za akého ho všetci považujú?

Minulosť sa rada pripomína a nedovolí im zabudnúť.
Môžu ich temné priznania oslobodiť a spojiť, alebo sa z nich stane neprekonateľná prekážka?
A má vôbec aspoň jeden z nich šancu na svetlú budúcnosť?

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár