Začnite písať

INŠPIRÁCIE

Neviete sa rozhodnúť ako poďakovať pani učiteľkám na konci školského roka?

Koniec školského roka je už za dverami. Učitelia budú mať zaslúžený oddych. Neviete, ako im poďakovať za starostlivosť počas celého roka? Prinášame zopár tipov na inšpiráciu. Verím, že si vyberiete a naše tipy na darčeky vám poslúžia ako skvelé podnety. Nech sa už rozhodnete pre čokoľvek, poďakovanie určite padne vhod.

Knihy

Myslím, že neexistuje učiteľ, ktorý by nemal rád knihy. V knihách sa ukrýva prežitá múdrosť, láskavé slová, povzbudenie, či inšpirácia. Ponúkajú chvíľu pokoja, čas, kedy si človek sadne, zahĺbi sa do ich riadkov, prejde do iného sveta.

Sú rôzne tzv. nadčasové knihy ako je napríklad Malý Princ alebo jeho nová obdoba Chlapec, krtko, líška a kôň. Zaujímavý je aj výber básní pre dospelých z tvorby Milana Rúfusa, ilustrovaný krásnymi grafikmi významnej výtvarníčky Kataríny Vavrovej s názvom A čo je krása?

Ak nepoznáme knižný vkus učiteľa, odporúčame darčekovú poukážku do kníhkupectva, kde si sám učiteľ vyberie podľa svojej preferencie. Nemáme tak čo pokaziť:).

Ja som minulý rok darovala pani učiteľkám knihu od Kataríny Olíkovej Krajina so žltým nebom (autorka knihy bojuje s rakovinou).

Neobyčajné jablká

Počuli ste už o jablkách v neobyčajne chutnom šate? Ide o výborné ručne zdobené jabĺčka v domácom karameli a v pravej belgickej čokoláde, nádherne vyzdobené a krásne vyzerajúce. Neviete sa rozhodnúť, či to krajšie vyzerá alebo lepšie chutí. Neobyčajný darček, ktorý určite poteší. Poteší aj informácia, že použité sú iba prírodné suroviny, žiadne syntetické farbivá, či umelé konzervačné látky. Prostredníctvom Freshbox je možné túto pochúťku doviesť kamkoľvek v rámci Slovenska. V rámci Bratislavy je možný osobný odber alebo doručenie kuriérom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa La Caramela (@lacaramela.sk)

Taška pre pani učiteľku

Nie je ľahké učiť malé deti. Toľko pravdy sa skrýva v tejto jednej krátkej vete. Ak chceme pomôcť dvojnásobne, odporúčame objednať ručne robenú plátennú tašku alebo puzdro s venovaním pre pani učiteľku. Výrobky pochádzajú z chránenej dielne v Pezinku, ktorá dáva prácu a pocit užitočnosti nemalému počtu ľudí. Pezinskú dielničku vybudovala Denisa Knotková vďaka jej inak obdarovanému synovi a hovorí, že to bolo najlepšie rozhodnutie v jej živote.

Machový štvorlístok

Máte učiteľa, ktorému sa páčia originálne veci? Potešte machovým štvorlístkom, ktorý vie krásne oživiť prázdne poličky v byte. Jemná štruktúra machu a krásna zelená jasná farba opticky vystupujúca z obrazu pridáva obrazu celkom nový rozmer. Ak by vás zaujímalo viac zo zákulisia výroby machových produktov, prečítajte si náš článok tu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa MOSSdesign (@mossdesignsk)

Kvalitná čokoláda alebo dezert

Zdá sa nám to príliš obyčajné a jednoduché? Na prvý pohľad možno áno. Ale nie je čokoláda ako čokoláda. Ak vieme, že učiteľ má rád sladké (priznajme si, kto nemá?), kvalitnou luxusnou čokoládou mu určite urobíme radosť. Vyberme takú, ktorú si on sám nekúpi. Odporúčame podporiť slovenskú výrobu ako je napr. Lyra čokoláda.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lyra Chocolate (@lyrachocolate)

Zdravie v pohári

Domáci bio lekvár alebo šťava z bio arónie alebo ríbezle čiernej skvelo nakopne imunitu a dodá telu vitamíny a živiny. Zo šťavy sa dá spraviť aj vychladený letný nápoj, ktorý v týchto horúcich dňoch padne viac ako vhod. Ovocie v týchto produktoch pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čomu sa veľmi tešíme a fandíme. Zároveň podporíte projekt akčnej ženy Farmárkin sen.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa farmarkin_sen (@farmarkin_sen)

Čo zvyknete kupovať na konci školského roka vy? Využijete niektoré naše tipy na darčeky? Potešíme sa, ak sa s nami podelíte v komentároch a budeme sa navzájom inšpirovať.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár