Začnite písať

Uncategorized

Burzoblšák prvýkrát aj počas letných prázdnin

Originálne lokálne produkty, veci z druhej ruky či utužovanie komunity. To všetko je neoddeliteľnou súčasťou obľúbeného komunitného podujatia s názvom Burzoblšák. V čom ale bude tento Burzoblšák unikátny? Bude sa konať aj počas letných prázdnin. A to hneď dvakrát!

Výnimočný mesiac s blším trhom

Dalo by sa povedať, že všetko bude v podstate rovnaké ako doteraz. Akurát s tým rozdielom, že počas letných prázdnin sa blší trh ešte nikdy nekonal. Pandemická situácia nás pripravila o mnoho príjemne strávených chvíľ v spoločnosti i na tomto jedinečnom podujatí. Našťastie, dopyt po letných blších trhoch čoraz viac narastá. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa usporiadatelia na veľkú žiadosť ľudí tentokrát rozhodli pracovať aj počas leta. A výsledok bude stáť rozhodne za to!

Nie jeden, ale rovno dva Burzoblšáky

Nezabudnite, že prvý z letných Burzoblšákov sa bude konať už túto sobotu 3.7.Na ten druhý si budeme musieť počkať až do konca júla. Uskutoční sa 31.7., privolá najletnejší z letných mesiacov – august i druhú polovicu letných prázdnin. Práve druhý júlový Burzoblšák uzatvorí aj burzoblšákovu sezónu 2020/2021.Avšak, nie na dlho, pretože nasledujúca sezóna 2021/2022 sa otvára konaním blšieho trhu už 11.9.2021. Čaká nás teda leto nabité Burzoblšákom pod holým nebom!

Pribudnú aj osviežujúce letné novinky

Konanie Burzblšáku počas letných prázdnin nie je jedinou novinkou blšieho trhu. Popri tradičných domácich limonádach, koláčikoch a iných chutných jedál bude občerstvenie na Burzoblšáku zahŕňať aj čerstvé ovocie a zeleninu. A aby toho nebolo málo, tešiť sa môžete aj na voňavé potešenie v podobe lokálne vypestovaných kvetov. Keďže tieto novinky sa nám neskutočne páčia, ostáva nám len dúfať, že počas teplých mesiacov sa na Burzoblšáku budú objavovať pravidelne.

Najlepšie kids-friendly podujatie v Bratislave

Nebojte sa na komunitné podujatie zobrať vašich najmenších alebo rovno aj celú rodinu! Ide totiž o kids-friendly podujatie, kde si nielen oddýchnete, ale aj načerpáte množstvo pozitívnej energie. Tvorcovia si v rámci programu pre najmenších pripravili aj projekt podporený dotáciou od MČ Ružinov „Tvorivé soboty na Burzoblšáku“.Ten organizujú už druhý rok a zahŕňa mimoriadne obľúbené detské aktivity ako tvorivé dielne, maľovanie na tvár či zábavná aktivita v skákacom hrade pre najmenších.

Ešte stále ste sa nerozhodli?

V tom prípade vás rozhodne presvedčí niekoľko zaujímavých faktov. Kúpa secondhand oblečenia je ideálnym spôsobom ako začať s ekologickejším spôsobom života. Zabijete tak povestné „dve muchy jednou ranou“, pretože prispejete k ochrane životného prostrediaušetríte veľký kus vašich financií. Kúpou lokálnych výrobkov s logom Burzoblšáku zároveň môžete prispieť na podporu najzraniteľnejších skupín ľudí v našej spoločnosti i opustených a zvierat v útulkoch. Ale čo je najpodstatnejšie, po dlhých mesiacoch zdržanlivého obdobia si konečne môžete užívať spoločné chvíle v príjemnej spoločnosti.

Pevne veríme, že si v dodržiavaní pravidiel budeme všetci pomáhať a vzájomne si pôjdeme príkladom.

Tešíme sa na vás v priestoroch ZŠ Pavla Marcelyho v Bratislave na Drieňovej ulici v Ružinove už túto sobotu 3.7.2021!

 

Autor: Mária Horváth

Autor fotiek: Ondrej Irša 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár