Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI

Prázdninová atrakcia pre milovníkov vlakov – povozte sa na historickom vláčiku Korýtko.

Liptov ponúka pre svojich návštevníkov množstvo zaujímavých atrakcií. Najmä cez prázdniny patrí medzi obľúbené turistické destinácie. Miest, ktoré sa tu oplatí vidieť je mnoho a na svoje si prídu naozaj všetky vekové kategórie turistov. 

Milovníci historických vlakov si môžu vyskúšať jazdu vo vláčiku Korýtko, ktorý jazdí po svojej trase už štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.

Špeciálne akcie

Špeciálne akcie sú zamerané na farmárstvo, papierenstvo, modelárstvo a v pláne je aj divadelný deň. V posledný júlový piatok je pripravená špeciálna jazda naprieč Liptovom.

Z Ružomberka sa dostanú cyklisti až do Kráľovej Lehoty so zastávkami v Liptovskom Mikuláši a v Liptovskom Hrádku a zase z horného Liptova sa dostanú záujemcovia na konečnú Korýtka do stanice Zápalkáreň a späť. Ak bude mať jazda najmä u cyklistov úspech, tak verím, že v budúcnosti pôjde už o našu pravidelnú aktivitu,“ skonštatovala riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.

Bývalá Korytnická železnica

Bývalá Korytnická železnica vznikla v roku 1908 a až do ukončenia svojej prevádzky v roku 1974 bola spoľahlivým dopravným prostriedkom pre prepravu tovaru aj cestujúcich z okolitých obcí do Ružomberka.

Prepravovala aj kúpeľných hostí do vtedy už svetoznámych kúpeľov v Korytnici. V roku 2018 sa podarilo obnoviť torzo z pôvodnej trasy, ktorou vláčik jazdil v minulom storočí.

Letný program

Pre svojich návštevníkov si Korytnická železnica pripravila aj zaujímavý program na celé leto. Vláčik Korýtko jazdí každý víkend a na konečnej stanici Zápalkáreň si môžete vybrať z rôznych tematických podujatí. Viac informácií o aktuálnych časoch jázd, cenníku a opatreniach spojených s Covid-19 sa dočítate priamo na stránke železnice alebo na ich facebookovom profile.

Zdroj: Webnoviny.sk – Historický vláčik Korýtko vozí turistov už štvrtý rok, premáva počas prázdnin © SITA Všetky práva vyhradené.

 

15+ tipov na výlety na Liptove. Kam sa oplatí ísť aj s deťmi?

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár