Začnite písať

INŠPIRÁCIE ZDRAVIE

5 motivácií pre všetky mamy od Lucie Moncman

moncman

Kto je Lucia Moncman? Lucia je usmievavá a optimistická dvojnásobná mama, ktorá na Fakulte Telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave vyštudovala odbor kondičné trénerstvo. Jej vášňou je pohyb a poslaním motivácia a  pomoc druhým.

Je zakladateľkou Fit Mama projektu strollering a v tom, čo robí, sa dokonale našla. Snaží sa ukázať mamičkám, že materská dovolenka nemusí byť vôbec stereotypná a že pravidelným cvičením prídu na iné myšlienky, získajú energiu a dostanú sa po pôrode späť do formy. Učí ich, že nájsť si na seba čas, je úplne prirodzené.

Vo svojom príspevku na Instagrame krásne  zhrnula 5 dôležitých inšpirácií pre všetky mamy. Ak ste ich doteraz nečítali, nech sa páči.

1. Si najlepšia mama pre svoje dieťa

Nevadí, že si nedokonalá s mastnými vlasmi vo vyťahanom pyžame od mlieka, celý deň prekračuješ pískajúce hračky v neupratanom dome či byte, so studenou kávou v ruke, vyčerpaná obeduješ studenú nutrične nevyváženú donášku, občas si nervózna a neistá bez dokonalého insta života a sexi kriviek

2. Si neskutočne dôležitá bytosť (denne si to opakuj)

Potrebuješ však čas aj pre seba. Na socializáciu, nie len s mamičkami na ihrisku, potrebuješ kamošku a víno, potrebuješ rozhovory o inom, ako príkrmoch a tvaroch či tuhosti ?svojich detí. Potrebuješ ticho a kľud, byť občas aj sama- je to normálny jav/stav.
❌NIE JE TO ZLYHANIE!
❌NIE JE TO DIVNÉ!
❌NIE JE TO FEMINISTICKÉ!
❌NIE JE TO TAK, ŽE DETI ODKLADÁŠ A TY SI UŽÍVAŠ!
✅JE TO ÚPLNE NORMÁLNE A V PORIADKU!

3. Si stále rovnaká osoba, len si už mama

Tehotenstvo, pôrod a starostlivosť o dieťa ženu zmení. ZMENU STAČÍ PRIJAŤ! Nebojovať…Niektoré matky sú krásne hneď po pôrode ako z katalógu, poletujú po meste ako víly s usmiatymi, neplačúcimi bábätkami. Iné sú zatvorené doma, lebo sa hanbia výjsť na svetlo. Nie, nepremenili sa po pôrode na vlkodlakov, len sa cítia inak. Potrebujú čas a pochopenie, kým opäť zažiaria. Ty tiež nemusíš hneď lietať ako tie víly, ale choď a uži si materstvo a “dovolenku” tak ako to vieš len TY!
Bude to tak správne✌?.

3. Mama, mysli aj na seba

Nemusíš všetko! Nemusíš nič!
Je to taký trend! Že my matky všetko musíme! Že my matky predsa všetko na 100% zvládame! Vždy a na počkanie. HNEĎ! NIKDY NEZLYHÁVAME!
Keď padneme, hneď vstaneme!
MUSÍME? NAOZAJ MUSÍME???
Alebo to tak nejak podvedome robíme a máme nastavené v hlavách my samé?
Alebo sme tlačené spoločnosťou s vygenerovaným kódom na typ “dokonalej slovenskej matky”, a preto sa tak snažíme. Bojíme sa zaškatuľkovania, osočovania, odcudzovania, ohovárania len preto, že sa snažíme “BYŤ INÉ”.
HALÓÓ ŽENA, počuješ ma?! Buď sama sebou, SVOJA, a čokoľvek spravíš, akokoľvek sa rozhodneš je úplne v poriadku.
Keď si ty s tým OK, iný byť už nemusia.
Nauč sa pre seba robiť, rozhodovať a byť!
NAUČ SA BYŤ SVOJA?

5. Mama, dobre si tak, ako si

Tak rieš seba, svoje problémy, svoje deti a rodinu, svoje potreby, aktivity a nie iné matky! Neporovnávaj sa, nežiarli, nekomentuj, nehejtuj. Lebo keď máš čas riešiť iné “kamky”, kde potom chceš zobrať čas PRE SEBA? A tej je predsa dôležitejší než čokoľvek iné.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár