Začnite písať

AKČNÉ TIPY ZDRAVIE

Čo robiť, aby na konci leta neboli vaše vlasy suché a lámavé? Poradíme vám

Počas leta sú naše vlasy vystavené suchému a horúcemu vzduchu aj nadmernej vlhkosti. Musia odolávať prudkému prechodu z vonkajšieho tepla do vychladených miestností a pôsobeniu klimatizácie. Na dovolenke pri mori navyše musia znášať nánosy soli, na kúpalisku im škodí chlór a neprospieva im ani pôsobenie UV žiarenia. Čo robiť, aby na konci leta neboli suché a lámavé?

Kvalitná vlasová kozmetika

Starostlivosť o vlasy v lete by mala začať skôr, ako toto ročné obdobie nastane. Mali by ste sa dať podstrihnúť a dopriať im kvalitné vyživujúce kozmetické prípravky. Na kvalitu myslite aj počas leta. Najvhodnejšie sú prírodné produkty bez obsahu chemických látok určené na letnú starostlivosť o vlasy. Šampón a kondicionér, ktoré používate, by mali chrániť vlasy pred UV žiarením. Obsiahnuté vyživujúce látky zanechajú vlasy hydratované, lesklé a pružné. Pri častom pobyte na slnku odporúčame používať tiež regeneračné šampóny po opaľovaní.

Hydratácia zvonku aj zvnútra

Pre zvýšené vyparovanie vody budú vlasy potrebovať dôkladnú hydratáciu. Pomôže im hydratačná maska, šampón a kondicionér s hydratačným účinkom. Nezabúdajte na dostatok vody pre celý organizmus, pokožku i vlasy. V horúcich dňoch by ste mali vypiť 2 – 3 litre tekutín.

Účinky kolagénu nielen pre hydratáciu a vyživenie

Hydratačné účinky kolagénu chránia pokožku a vlasy pred úbytkom vlhkosti. Kolagén na pleť a vlasy zvyšuje aj ich schopnosť odolávať vonkajším vplyvom počas celého leta. Posilní ich odolnosť, či vonku práve svieti slnko alebo prší.

Chcete dopriať svojim vlasom len to najlepšie? Kolagén na pitie špeciálne pripravený pre ich vyživenie a hydratáciu im prinesie navyše dostatok kyseliny hyalurónovej, vitamínu B7, zinok, selén a železo. Podporí rast vlasov a posilní ich proti vypadávaniu a lámaniu. Najlepší kolagén pre vaše vlasy obsahuje tiež vitamín C, bioflavonoidy a iné dôležité živiny. Prospieva pokožke hlavy a dodá objem vášmu účesu. Pri pravidelnom užívaní oceníte aj krajšiu a pevnejšiu pleť, spomalenie tvorby vrások a pevnejšie nechty.

Kolagén prospieva aj nervovej sústave a prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom. I keď sa najčastejšie odporúča užívať kolagén na kĺby, využijú ho tiež vaše kosti, zuby a cievy. Kolagén sa odporúča aj ženám v menopauze a počas tehotenstva. Kolagén pre ženy pomáha organizmu zvládnuť všetky hormonálne zmeny a chráni pred stratou pevnosti kostí. Počas tehotenstva chráni pred bolesťami kĺbov a znižuje riziko vypadávania vlasov. Urýchľuje tiež regeneráciu organizmu po pôrode a pomáha so spánkom.

Menej je viac

Aby si pokožka hlavy zachovala prirodzený maz, neumývajte si vlasy každý deň. Kožný maz sa pri česaní dostáva od korienkov až po končeky vlasov a ochraňuje ich. Výsledkom častého umývania môže byť ich nadmerné vysúšanie a lámanie. Ak sa vám vlasy veľmi mastia, môžete medzi jednotlivými umytiami používať suchý šampón.

Klobúk či šiltovku nič nenahradí

Ani tá najkvalitnejšia kozmetika nedokáže vlasy chrániť tak, ako klobúk alebo šiltovka. Najmä počas hodín s najvyššou intenzitou slnka preto myslite i na tento doplnok. Pred pobytom na slnku ich môžete postriekať tiež ochranným sprejom. Ten je vhodné používať aj pred kúpaním v mori alebo na kúpalisku. Po návrate domov bude potrebné vlasy umyť, aby ste z nich odstránili soľ a chlór.

Stop fénovaniu

V letnom období je vhodnejšie nechať svoje vlasy prirodzene vyschnúť. Fénovanie, žehlenie alebo kulmovanie by ste mali vynechať. Ak je takýto styling vášho účesu nevyhnutný, používajte ochranné spreje pred tepelnou úpravou vlasov.

Zanechaj nám svoj komentár