Začnite písať

PR ČLÁNKY RECEPTY

Pripravte si jemnučké jahodové knedličky sypané tvarohom

jahodové

Prvé dozreté jahody už útočia na naše zmysly a my sa toho krehkého šťavnatého zázraku nevieme nabažiť. Medzi klasiku, ktorá by na vašom stole nemala chýbať, určite patria delikátne tvarohové knedličky plnené týmito božskými plodmi. Vyskúšajte recept blogerky LiveWithAnny – táto lahôdka sa dozaista zapíše medzi najlepšie počiny tohtoročného skorého leta a vaši stravníci na ňu budú dlho spomínať. Dobrá správa je, že pri platni nestrávite celé dopoludnie.

Budete potrebovať:

Na knedle

  • 500 g tučného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 80 g masla
  • 600 g polohrubej múky
  • 500 g jahôd
  • Soľ

Na ozdobu

  • kyslú smotanu
  • tvaroh
  • práškový cukor
  • maslo

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte tučný tvaroh, vajcia, maslo izbovej teploty a polohrubú múku. Vznikne vám pevné, ale ľahko lepivé cesto. Cesto nechajte zhruba 5 minút odpočívať.

Medzitým, čo cesto odpočíva, si dajte do čo najväčšieho hrnca variť ľahko osolenú vodu. Môžete využiť skvelú funkciu nových varných platní MORA pre rýchly var veľkého množstva vody bez vykypenia – akonáhle sa voda v hrnci začne variť, platňa sama zmierni intenzitu ohrevu, aby sa voda stále varila, ale pritom zostala v hrnci a nestriekala všade okolo

Dôkladne očistite jahody, tie obzvlášť veľké rozkrojte na polovicu.

Z odpočinutého cesta si odoberte približne polievkovú lyžicu cesta, stlačte ho v dlani, obaľte ním jahodu a v ruke vyvaľkajte v úhľadnú guľôčku. Postupujte rýchlo – dlhým hnetením by cesto zmenilo konzistenciu a knedle by boli „gumové“!

Pripravené knedle dajte variť do vriacej vody a varte je zhruba 5 minút. Vytiahnite ich dierovanou naberačkou a osušte o obrúsok alebo utierku. Pri servírovaní knedle ozdobte kyslou smotanou, strúhaným tvarohom s cukrom a pokvapkajte maslom. Prípadne ozdobte aj lístkom mäty.

Dobrú chuť!

A akú varnú platňu si vybrať?

 „Špičku predstavuje varná platňa MORA VDIS 658 FF so štyrmi osemuholníkovými zónami, ktoré sa dajú spojiť do dvoch veľkých zón, takže môžete variť prakticky na celej ploche varnej platne. Je vybavená aj funkciou MoveZone, ktorá spojenú plochu rozdelí na dve zóny s rôznymi teplotami, a tak môžete meniť intenzitu ohrevu len pomocou posúvania riadu, a to bez toho, aby ste sa museli dotknúť ovládania. Tak ako to kedysi robili naši predkovia na tradičných kachľových peciach,“ odporúča Jana Neuszerová, odborníčka značky MORA.

Asistované varenie

Zmienená platňa však ponúka aj automatické programy na asistované varenie. Ak sa doma schádzate na jedlo postupne, bude sa hodiť na udržovanie hotových pokrmov pri 70 °C. Určite využijete aj rýchly var väčšieho množstva tekutiny bez pretečenia alebo kontrolovaný ohrev pod bodom varu – to keď budete napríklad pripravovať guľáš, „tiahnuť“ vývar alebo variť ryžu. A keď sa naozaj ponáhľate, dá sa výkon navýšiť až o 40 % pomocou funkcie SuperBoost. Ak radi pečiete, oceníte špeciálnu funkciu na rozpustenie chúlostivých potravín ako maslo alebo čokoláda pri 42 °C. Takže – už žiadne pripálené maslo, zrazená čokoláda alebo pokazený krém. A na svoje si prídu aj milovníci grilovania – platňa je vybavená aj funkciou na grilovanie s presnou úrovňou prepečenia pokrmu. Skvelá je aj možnosť jednoduchého a intuitívneho ovládania pomocou drážky, ktorá vedie a prirodzene usmerňuje prst pri posúvaní po ovládacom paneli. Odporúčaná cena je 499,00 EUR.

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a príjemné chvíle s rodinou patria k sebe už takmer dvesto rokov. A pretože dobré jedlo a pečenie nemôžu vo väčšine rodín chýbať, prichádza MORA s celoročnou akciou, v ktorej zákazníci získajú pri nákupe akejkoľvek vstavanej rúry MORA 10 balení múky zadarmo až domov. Navyše ešte platí po čas júna aj ďalšia akcia – k súprave vybraných vstavaných spotrebičov MORA zákazníci získajú osemdielnu kolekciu kvalitného nerezového riadu v hodnote 199 EUR a k vybraným umývačkám riadu kapsule na štyri mesiace zadarmo. Viac o akciách na www.mora.sk v sekcii „Promo Akcie“.

Jahodová sezóna sa začala. Viete, kam sa môžete vybrať na samozber?

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár