Začnite písať

RECEPTY

Pripravte si melónové želé poháre podľa Gromovci v kuchyni

melónové

S letom sa každému neodmysliteľne spája aj chuť vodného melóna. Pre milovníkov tejto zeleniny (áno, naozaj je to zelenina 🙂 ) sme si pripravili recept na veľmi efektné melónové poháre podľa blogerky Martiny Gromovej alias Gromovci v kuchyni.

Martina Gromová je akčná mama, ktorá sa popri piatich deťoch stíha venovať aj dvom profilom na sociálnych sieťach. Odkiaľ čerpá toľko energie sa dočítate aj v rozhovore s Maťkou. Tento recept pripravila ako prekvapenie pre svoje ratolesti ku Dňu detí.

Na takéto poháre si budete potrebovať pripraviť tri druhy želé. Na prípravu zeleného želé Martina použila kiwi, na biele banánu a tretie bolo z jahôd.

Potrebujeme

  • kiwi, banán, jahody na prípravu 3 farieb želé
  • želatínu (práškovú alebo plátkovú, podľa toho, s akou sa vám lepšie pracuje)
  • cukor
  • čokoládu
  • vodný melón

Postup

  1. Postupne si pripravíme jednotlivé želé vrstvy. Aby sme dosiahli melónový vzhľad, začneme zeleným želé z kiwi. Ovocie rozvaríme, pridáme cukor a želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť.
  2. Medzitým si podobným spôsobom pripravíme želé hmotu z banánu. Tej nám stačí menej, keďže v pohári zaberá len málo miesta. Pomery si opäť prispôsobíme podľa druhu želatíny, aký sme sa rozhodli použiť. Nalejeme na zachladené kiwi želé a opäť dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Tretia vrstva je z jahodového želé, ktoré si tiež pripravíme ako dve predošlé. V tejto fáze ale po obvode pohára nakreslíme roztopenou čokoládou bodky, ktoré budú vyzerať ako semienka. Necháme ju zatuhnúť. Pri poslednej jahodovej želé vrstve ale treba trochu opatrnosti, aby sa nám semienka nezlúpali.
  4. Vrch pohára dozdobíme gulôčkami, ktoré sme si vykrojili z vodného melóna.

Dobrú chuť. 🙂

Páčil sa vám tento recept? Máte aj vy tip na zaujímavý recept, ktorý by sme mohli uverejniť? Nechajte nám komentár pod článkom, alebo napíšte na redakcia@akcnemamy.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár