Začnite písať

RECEPTY

Vyskúšajte recept na domáce ovocné tiramisu s mascarpone, ktoré pripravíte bez vajec

tiramisu

Akčná mama Martinka Gromová sa v kuchyni dokáže naozaj obracať. Sme radi, že vám môžeme prinášať niektoré z jej skvelých receptov. Dnes sa nám zapáčil recept na broskyňovo-mangové tiramisu, ktoré je veľmi jednoduché na prípravu. Vyskúšajte teda aj vy tento skvelý dezert napríklad aj ku poobedňajšej kávičke.

Za profilom Gromovci v kuchyni stojí akčná mama Martina Gromová. Popri piatich deťoch sa stíha venovať aj dvom profilom na sociálnych sieťach. Odkiaľ čerpá toľko energie sa dočítate aj v rozhovore s Maťkou.

Ingrediencie na ovocné tiramisu

  • 3 ks tvaroh (à 250g)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g mascarpone
  • 200 g mrazené mango nakrájané na kocky (mali v Lidli), alebo čerstvé mango, poprípade môžete vynechať a urobiť iba broskyňové tiramisu
  • 2 veľké konzervy zaváraných broskýň
  • vanilková pasta dr. Oetker
  • práškový cukor
  • broskyňový likér (môžete vynechať)
  • 3 balíčky veľkých okrúhlych piškót (Lidl), alebo dlhé piškóty
  • 6 veľkých čerstvých broskýň na ozdobenie
  • lístky mäty na ozdobenie

Ovocné tiramisu – postup prípravy

  1. Najskôr si pripravíme formu, do ktorej chcem dávať tiramisu.
  2. Pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme šľahačku s mascarpone do nadýchaného krému.
  3. Zavárané broskyne precedíme cez sitko. Šťavu odložíme (budeme ňou polievať piškóty).Polovicu broskýň nakrájame na malé kocky a spolu s mangom rozmixujeme na kašu.
  4. Vo veľkej mise zmiešame tvarohy s trochou vanilkovej pasty, pridáme cukor podľa chuti a vmiešame rozmixované broskyne s mangom. Nakoniec vmiešame šľahačku s mascarpone.
  5. Šťavu z broskýň zmiešame s 0,5 ml broskyňového likéru.
  6. Dno formy vyložíme piškótami. Piškóty pokropíme šťavou. Na piškóty dáme vrstvu krému, opäť vrstvu piškót a ďalšiu vrstvu krému. Na krém naukladáme druhú polovicu broskýň nakrájaných na kúsky. Pokiaľ máme sklenenú formu, môžeme pár broskýň nakrájať na plátky a nakladať efektne po bokoch formy.
  7. Na broskyne dáme opäť vrstvu krému, piškót a takto postupujeme, kým sa nám neminú piškóty a krém. Posledná vrstva má byť krémová.
  8. Čerstvé broskyne odkôstkujeme. Prerežeme napoly a potom na tenké plátky. Začneme ukladať špirálovito od okraja formy smerom ku stredu, tak aby nám vznikol dojem lupeňov ruže. Po okraji môžeme umiestniť pár lístkov mäty.
  9. Už len dáme vychladiť do chladničky na pár hodín, alebo cez noc.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Martina Gromová (@gromovci_v_kuchyni)

Páčil sa vám tento recept? Máte aj vy tip na zaujímavý recept, ktorý by sme mohli uverejniť? Nechajte nám komentár pod článkom, alebo napíšte na redakcia@akcnemamy.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár