Začnite písať

RODIČOVSTVO VZŤAHY

Milujte svoju manželku tak, ako chcete, aby vašu dcéru miloval jej budúci muž

otec a dcéra

Otec a jeho úloha. Nikto nepochybuje, že ľudská psychológia je skutočne fascinujúca. Stáva sa, že keď sa snažíme zlepšovať jednu vec, zameriame sa na nesprávne oblasti. Pritom zanedbávame jednoduché úlohy, ktoré nás môžu priviesť ku krásnemu výsledku.

Zrejme všetci otcovia dcér sa boja dňa, keď si ich milované malé dievčatko, ich princezná, donesie domov priateľa. Zrazu si uvedomia, že ich dcéra vyrástla. Či otec dcére bude vedieť pomôcť alebo ju zraní, závisí od spôsobu, ako sa k tejto situácii dokáže postaviť. Niektorí otcovia by najradšej svoju dcéru naveky chránili a žiadneho priateľa nepokladajú za dosť dobrého. Múdrejší je však spôsob ukázať dcére, ako by s ňou muž mal zaobchádzať, akého muža si má hľadať. Taktiež, čo by nemala tolerovať a pripustiť. Otec dcéry je v jej živote veľmi dôležitý a jeho vzťah s ňou a k jeho manželke determinuje dcérinu budúcnosť.

Vaša dcéra verí tomu, čo vidí o láske

Či veríte alebo nie, dcéra sa od svojho otca naučí, aké správanie si zaslúži. Dokonca bez toho, aby ju otec poučoval o tom, aké pravidlá by vo vzťahu mali alebo nemali byť. Vzťahy a najmä manželstvá nie sú jednoduché záležitosti. Treba ich neustále udržiavať a starať sa o ne. Túto skutočnosť si však zvyčajne každé dievča uvedomí časom aj samo.

Vzťahy sú náročné pre každého, dokonca aj pre láskavých, milujúcich a veľkorysých ľudí. Každý dobrý otec chce pre svoju dcéru prirodzene to najlepšie. Nechce, aby si musela prejsť všetko zlé. No najlepšie, čo pre ňu môže otec urobiť, je, že on sám bude pre ňu vzorom, ako by sa malo so ženou zaobchádzať.

Prečítajte si aj: Ako čo najlepšie prežiť rodičovstvo?

Láska v praxi

Rozmenené na drobné, muž by mal svoju ženu milovať tak isto, ako si praje, aby jeho dcéru miloval budúci muž.

Predstavte si to: dcéra je mladá, všímavá, citlivá. Dá sa relatívne ľahko ovplyvniť. O veciach sa rýchlo naučí zo školy, od priateľov, z filmov, časopisov, sociálnych sietí…Dokonca aj hudobný priemysel našepkáva, ako by mala vyzerať láska. Ona sama má možnosť vidieť, ako sa láska prejavuje, kde ju nájsť a ako reagovať. Rýchlo sa začne učiť predstavám „lásky“ a „vzťahov“. Môžu byť však na míle vzdialené od toho, čo je pravdivé a zdravé. A aj keď ako rodič chcete, aby vedela, čo je správne, nebude mať k týmto mnohým príkladom iný protiklad, okrem vás.

„Najdôležitejšou vecou, ktorú môže otec urobiť pre svoje deti, je, že bude milovať ich matku.“

(Giovanni Battista Basile)

Milujte svoju manželku tak, ako chcete, aby vašu dcéru miloval jej budúci muž

Ste pre ňu častokrát jediným skutočným a reálnym vzorom, ktorý stojí medzi svojou dcérou a mnohými podobami lásky, s ktorými sa vaša dcéra vo svete stretne.

Ak chcete, aby si našla dlhotrvajúci, láskyplný vzťah, začnite vlastným príkladom. Správajte sa k svojej manželke úctivo, dávajte jej najavo lásku. Milujte ju srdcom. Naplno. Dobrý príklad začína u vás doma, u vás a u vašej manželky.

Prečítajte si aj, aký bol muž, ktorý inšpiroval vznik Dňa otcov

Čo z toho vyplýva?

Úplne jednoduché veci. Dnes a každý deň si vážte svoju ženu nielen svojimi slovami, ale aj činmi. Často ju držte za ruku a láskavo ju pobozkajte. Nadviažte s ňou očný kontakt. Len tak sa na ňu usmejte. Keď hovorí, počúvajte ju. Budujte jej sebadôveru a pochváľte ju, ak sa jej niečo podarí. Otvárajte jej dvere, berte ju na výlety. Snažte sa o pravidelné rande. Povzbuďte ju, keď to potrebuje. Ak hľadá vašu podporu, snažte sa byť empatickí. Povedzte jej, že je krásna tak často, ako len môžete.

Vaša dcéra miluje vás rovnako ako aj svoju mamu. Kvalita vášho vzťahu má na dcéru omnoho väčší vplyv, ako si uvedomujete. Pri pomyslení, aký obrovský vplyv má vaša manželka na dcéru, pomôže vám to pochopiť, ako veľmi je dôležité vaše správanie a postoj k manželke.

Snažte sa teda dobre správať sa k vašej manželke. Správajte sa k nej láskavo, aby sa aj vaša dcéra naučila to isté očakávať od budúceho vzťahu.

Ani neviete, ako veľmi ovplyvňujete životy vašich dcér.

Zdroj: https://www.healthy-holistic-living.com/

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár