Začnite písať

ROZHOVORY

MAME market v Košiciach už 18. septembra !

Máte radi slovenskú handmade tvorbu? Príďte na MAME market, ktorý vznikol pred dvoma rokmi v Košiciach. Za jeho vznikom stoja dve kamarátky, ktoré chceli aj na východné Slovensko priniesť dizajnový event. MAME market je jedinečný tým, že je situovaný v centre Košíc, na krásnom Dominikánskom námestí. Čaká na vás pestrý výber predajcov a nezabudnuteľná jesenná atmosféra!

Akčná mama a organizátorka Viktória Žitňanová Nagyová, nám market priblížila viac.

 

1. Kedy a prečo vznikol MAME market?

MAME market vznikol v roku 2019, a to najmä z túžby vytvoriť predajný priestor, ktorý bude zameraný na ručnú prácu so zaujímavým dizajnovým „lookom“. Keďže sme sledovali takéto eventy v Bratislave, povedali sme si, že chceme takýmito peknými akciami oživiť aj východné Slovensko.


2. Kto stojí za marketom? 

Za marketom stoja dve ženy, mamy, kamarátky, ktoré sa dali dokopy, lebo sa im dobre spolupracuje. Viki, s umeleckým menom Blondook, tvorí akvarel a grafickú ilustráciu a sleduje umeleckú, handmade scénu a Noni, ktorá má skvelé organizačné schopnosti a má cit pre detail a funkčnosť.

3. V čom je MAME market výnimočný?

MAME market sa zameriava na lokálnu scénu, ale sme rady, že každý rok nás ako predajcovia navštívia aj predajcovia zo širšieho okolia a západu. Jeho jedinečnosť spočíva jednak v tom, že dbáme nielen na pestrý výber predajcov, ale zaujíma nás aj priestor, kde market organizujeme. Preto sme si aj vybrali vizuálne a historicky zaujímavú časť Košíc na posledné dva markety – Dominikánske námestie. A jeho skutočná výnimočnosť je aj to, že je zatiaľ jediný a dlhotrvajúci market svojho druhu s rôznorodým tovarom v Košiciach.

4. Kedy a kde sa bude konať najbližší Mame market?

Jesenná edícia MAME marketu sa bude konať na Dominikánskom námestí v Košiciach, dňa 18.9.- sobota od 15:00 – 20:00.

5. Je náročné organizovať predajný trh v čase pandémie? Aké opatrenia budete musieť dodržiavať?

Mali sme šťastie, že sa nám podarilo posledné markety zorganizovať práve v čase stabilizovanej situácie. Organizácia ako taká nie je náročnejšia, len sa vždy trocha obávame, či sa nakoniec uskutoční, najmä kvôli predajcom, ktorí pricestujú. Predsa len, ak je market viacdňový, majú v Košiciach aj ubytovanie. Keďže je market posledné roky robený v exteriéri a ozaj sa nám podarilo vystihnúť vždy ten najlepší čas, nemuseli sme mať žiadne extrémne opatrenia.

6. Podľa akého kľúča vyberáte predajcov?

Nemáme striktné podmienky, ale je dobré, ak má predajca pekné produktové fotky, jasnú víziu produktu a minimálne, založené sociálne siete. (Ak nemá web.)

7. Na čo všetko sa môžeme tešiť na jesennej edícii marketu? Bude súčasťou aj nejaký program?

Zatiaľ je pre nás dôležité mať pestrý výber predajcov a keďže je market na Dominikánskom námestí, kde sú kaviarničky, reštaurácie aj pivovar, je tu stále možnosť si posedieť a nasať trhovú atmosféru pri dobrom drinku, či jedle.

8. Prečo by mali akčné mamy navštíviť Mame market?

Okrem toho, že na MAME markete si nájde určite každý svoj kúsok umenia, ktorý skrášli domov, alebo oblečenie, je market aj priestor, ktorý podporuje lokálnu tvorbu. Väčšina našich značiek dbá aj na ekologické aspekty, nájdete tu aj kozmetiku z bioproduktov. Čiže nie je to len o krásne, ale aj funkčnosti a ekológii a myslíme si, že na to už veľa ľudí prihliada.

Viac informácií o markete a o predajcoch na ktorých sa môžete tešiť, nájdete na Facebooku.

 

Tagy
Barbora Jelinek

content creator, copywriter, @akcnemamy, @prezdraviezeny, influencer

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár