NAČÍTAVAM

Začnite písať

INSTAGRAM MAGAZÍN RECEPTY

5 receptov na jednoduché rýchle nátierky

Redakcia
Share
nátierky

My v redakcii si myslíme, že receptov na skvelé nátierky nie je nikdy dosť. Či už máte chuť si niečím ozvláštniť raňajší chlebík, alebo hľadáte tip na desiatu deťom do školy. Vybrali sme pre vás niekoľko skvelých receptov slovenských blogeriek. Určite si každý príde na svoje.

Vegánska mrkvičková nátierka podľa @_dennik_jednej_vegosky

Viera Múdra pochádza z Trnavy a je mamou troch detí. Na svojom blogu prináša prevažne vegánske recepty. Počas poslednej materskej dovolenky sa jej podarilo zhmotniť svoje skúsenosti aj do knihy Klíčkovanie. Z jej pestrého repertoára sme pre vás vybrali recept na mrkvičkovú nátierku.

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Budeme potrebovať:

  • 3-4 väčšie mrkvy
  • 1x créme vega
  • 2 PL hustej kokosovej smotany
  • 1-2 strúčiky cesnaku (v mojom prípade 2)
  • 1/2 – 1 ČL soli
  • štipka mletého čierneho korenia (alebo podľa chuti)
  • 2 ČL citrónovej šťavy.

Mrkvu a cesnak najemno postrúhame a zmiešame s ostatnými surovinami. Natierame na chlebík, rôzne jednohubky ale úplne TOP sú HRIANKY.
Nátierkou nešetríme, natierame nahrubo. Takto natreté pečivo milujem obložené aj kúskami citróna, ktoré dokonale osviežia a vyladia chute. Nešetríme ani mladými zelenými výhonkami, či semienkami dreveného konope alebo sezamom na posyp.

Moje tipy:

– ak máte radi kôpor (alebo iné bylinky), môžete použiť na dochutenie.
– ak nátierku nariedite majonézou alebo tatárskou omáčkou, poslúži ako skvelý dip na posedenie k slaným paličkám, pizza štangliam či tortilovým chipsom. Na letné terasy k osviežujúcej limonáde je ako stvorená.

Domáca orieškotela podľa @zdravosjankou

Akčnú mamu Janku Guráňovú poznáte aj ako členku tímu našej redakcie. Okrem toho sa venuje nutričnému poradenstvu a rada tvorí rýchle a chutné recepty. Vyskúšajte jej domácu orieškotelu, ktorou určite nepohrdnú malí ani veľkí. Vynechať by ju mali jedine tí, ktorí trpia alergiou na orechy.

Budeme potrebovať:

  • 2-4 PL arašidového masla
  • 1 PL karobu (ak nemáte po ruke karob, môžete použiť aj klasické kakao)
  • trochu agávového sirupu (prípadne iného sladidla) – dosladiť podľa chuti
  • štipka soli
  • voda (podľa potreby)

V miske zmiešame arašidové maslo a karob. Vznikne nám hustá lepkavá kaša. Pridáme sladidlo podľa chuti a štipku soli. Opäť premiešame. Pridáme 2 PL vody a premiešame. Pokiaľ je zmes stále hustá, opäť pridáme trochu vody až do momentu, kým je konzistencia krémová a dá sa dobre roztierať. Vyskúšajte ju ako skvelú náhradu za čokoládové nátierky plné cukru. Ak nátierku rozriedite ešte viac, môžete ju použiť aj ako zdravší čokosirup na palacinky či waffle.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ing. Jana Guráňová (@zdravosjankou)

Drožďová nátierka so zeleninou podľa @tinkinerecepty

Martinka Karmažín je foodblogerka, ktorú naozaj netreba veľmi predstavovať. Svoje recepty zdieľa nielen na sociálnych sieťach, ale publikovala už niekoľko kuchárskych kníh, ktoré sa tešia veľkej obľube. Inšpirujte sa jej rýchlou drožďovou nátierkou, ktorá sa perfektne hodí na zužitkovanie prebytkov rôznej zeleniny.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa tinkinerecepty (@tinkinerecepty)

Tuniakovo-papriková nátierky podľa @spapam_ta_rybka

Foodblogerka Adriana Sadauskasová sa rozhodla šíriť povedomie o dôležitosti rýb v našom jedálničku. Viac nám o tom povedala v rozhovore pre Akčné mamy. A čo vy, máte radi ryby? Ak by ste ich chceli mať na tanieri častejšie, vyskúšajte túto lahodnú tunikovo-paprikovú nátierku.

Budeme potrebovať:

  • 1 červenú papriku
  • 100 g Bambina
  • 80 g tuniaka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 sušené paradajky (nakladané)
  • 50 g masla

Červenú papriku upečieme v rúre na 180 stupňov Celzia spolu s očisteným cesnakom. Keď cesnak zmäkne, vytiahneme ho a papriku dopečieme, kým nebude mať mierne pripečenú šupku. Papriku ihneď zalejeme studenou vodou, dá sa potom oveľa ľahšie ošúpať. Všetky suroviny, okrem tuniaka, dáme do misky a vymiešame ručným mixérom. Na záver pridáme tuniaka a zašľaháme. Chlieb si môžeme predtým opiecť v rúre, nátierka chutí skvele aj na takýchto hriankach.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Sadauskasova (@spapam_ta_rybka)

Nátierka z koreňovej zeleniny podľa @lilchef_lenka

Blogerka Lenka Palenčárová je mamou s láskou k vareniu. K zdravým receptom chce inšpirovať aj iných. Na jej profile nájdete naozaj úžasné kreácie, ktoré sú nielen lákavé, ale aj jednoduché na prípravu.

Budeme potrebovať:

  • 1 stredná mrkva
  • 1 malá hlávky cvikly
  • 1/3 zeleru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 trojuholníky roztierateľného syra
  • soľ, čierne korenie a paprika
  • olivový olej

Zeleninu umyjeme, očistíme a nastrúhame na jemno. Zmes krátko osmažíme na olivovom oleji. Potom pridáme popučený cesnak a korenie. Chvíľku orestujeme. Zmes dáme do misky a pridáme syr. Chvíľu počkáme, kým sa syr pod vplyvom tepla rozpustí. Premiešame a môžeme podávať. Chlieb môžeme posypať brokolicovými klíčkami, ktoré majú príjemne korenistú chuť.

Páčil sa vám tento recept? Máte aj vy tip na zaujímavý recept, ktorý by sme mohli uverejniť? Nechajte nám komentár pod článkom, alebo napíšte na redakcia@akcnemamy.sk.

klub žien
Tagy

Mohlo by sa vám páčiť

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *