Začnite písať

INŠPIRÁCIE PR ČLÁNKY

Aký je skrytý význam dekorácií, ktoré ozdobujú naše príbytky?

V posledných rokoch je čoraz modernejšie, mať s prípravou na vianočné sviatky náskok a predísť tak zhonu a zbytočnému stresu, najmä, čo sa týka trendov a výberu moderných ozdôb. Dekorácie nehrajú hlavnú úlohu len pri zdobení vianočného stromčeka, ale aj pri vytvorení celkovej harmonickej atmosféry v bývaní.

Ozdobné sošky si vždy nájdu svoje miesto

Pokoj a harmóniu domova dokážu zabezpečiť sošky anjelov, ktoré môžu byť súčasťou vašej bežnej i vianočnej výzdoby bytu. Ak hľadáte nejaký milý darček k sviatku pre blízkeho člena rodiny alebo svojho priateľa, rozhodne mu môžete darovať sošku anjela, ktorá bude jeho ochrancom. V predvianočnom období sú populárne aj rôzne vianočné figúrky, ako napríklad sane, labute, dedinky či rodina, ktoré upevňujú puto a harmóniu rodiny. Na druhej strane, farebné i svietiace dekorácie sú pekným spestrením konferenčného stolíka či celého interiéru.

Symbol, ktorý raz do roka ozdobí všetky domácnosti

Je ním betlehem, ktorý zháňame a vyberáme dlhé týždne dopredu, pretože pre veľa ľudí má naozaj veľký význam. Zobrazuje narodenie Ježiša Krista, vďaka čomu patrí medzi dôležitý symbol Vianoc. Môžete ho doplniť aj o ďalšie figúrky, nemusíte zostať len pri dieťatku v jasliach. Ak hľadáte zaujímavý betlehem, tak určite vsaďte na prírodné materiály, azda najkrajšie betlehemy sú práve tie z dreva či keramiky. Ich súčasťou môžu byť aj svetielka, ktoré sa postarajú o čarovnú a pokornú atmosféru.

Čo je súčasťou betlehemu?

Každý vianočný betlehem by mal obsahovať biblické postavy – Máriu, Jozefa a Ježiška, pričom môže byť doplnený aj o zvieratká. Pokiaľ chcete vytvoriť útulnú atmosféru, tak nezabúdajte aj na osvetlenie, ktoré vyčarí pokojnú atmosféru. Vhodné sú biele farby, pri ktorých dokážu figúrky vyniknúť. Svoje čaro a hlboký význam majú aj ozdoby znázorňujúce rodinu a priateľstvo.

Vaša domácnosť sa dozaista nezaobíde bez dekorácií, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru a vďaka nim sa u vás cítite naozaj doma. Okrem toho sa postarajú tiež o pocit pohodlia a harmónie. Vytvorte si taký domov, kde sa budete cítiť bezpečne, pokojne a vždy s úsmevom na perách.

Zdroj obrázku: canva.com

Symboly Vianoc – ktoré z nich nájdete u seba doma?

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár