Začnite písať

ZDRAVIE

10 výhod cvičenia z pohodlia domova

Milé maminky, aj ja patrím medzi ľudí, ktorí pred dieťaťom celkom dosť cvičili (a už vtedy som mala pocit, že toľko vecí naraz nestíham). No a pri dieťati – veď to samy poznáte.

Nedá sa, nechce sa mi, som unavená, idem si pospať, keď dieťa spí. No… Lenže moje stehná, ktoré sa začali až príliš spolu kamarátiť, mi dali jasný náznak, že by bolo treba niečo so sebou začať robiť.

Chrbtica sa mi pravdepodobne tiež poďakuje – lebo veď keď nechcete, aby vám vaše dieťa robilo hanbu na celý obchod alebo na celú ulicu, radšej ho na tie ruky zoberiete (a aby vám z toho revu neodpálilo mozog).

Lebo veď my ich derieme z kože, pravda… Tak som sa rozhodla cvičiť s Fitshakerom a naozaj sa to oplatilo, a čas pre seba sa nájsť dá, keď naozaj chcete…

Lenivosti sa snažím vyhnúť najmä tým, že sa sústreďujem na ten skvelý pocit „po“. Ten je na nezaplatenie. Bonus k tomu? Omnoho lepšie sa cítim a nejaké to kilečko som už schudla. Áno – obmedzila som aj stravu. Minimálne nevyžieram blbosti, ktoré sú veľmi na dosah.

V tomto článku som sa vám rozhodla – z vlastnej skúsenosti – spísať 10 dôvodov, prečo sa oplatí maminkám cvičiť. Hm… Má to omnoho viac pozitív ako negatív. Jedno z nich je jedine asi také, že si z toho množstva videí neviete vybrať.

1. Ušetríte peniaze za posilňovňu, benzín a čas

Cvičenie funguje na báze predplatného. Zaplatíte si  mesiac, pričom cena sa pohybuje max. do 10 eur. Porovnajte si to s posilňovňou. Máte? Tak tých peňazí, čo ušetríte, je naozaj dosť, a to sa na MD oplatí, nie?

Aj keď jedným z možných negatív je absencia sociálneho kontaktu, ale väčšina z nás by to asi aj tak v tejto dobe neriskovala. Nikto vás nepozoruje, neposmieva sa vám, nemáte blbý pocit z toho, že vám to nejde v skupine. Akurát možno to, že vás nemá kto upozorniť na to, ak  cvičíte nesprávne.

2. Naozaj bohatý výber videí 

Čo sa týka videí, nájdete tu naozaj rôzne druhy cvičení. Od pilates, cez jogu až po HIIT tréning a mnoho ďalších. Ja osobne som skúsila jogu – hlavne kvôli tým vyššie zmieneným problémom s chrbticou. Najviac sa mi páčia a vyhovujú mi videá od Nikol Chovancovej a Andrejky Peniakovej.

Dynamickejšie cvičenia som ešte neskúšala, lebo to cvičím niečo iné, no v blížiacej sa 21-dňovej výzve sa určite také vyskytnú. Bonusom je aj cvičenie pre mamičky s detičkami alebo v blízkej budúcnosti nový program – cvičenie s diastázou.

3. Jednoduchá administrácia a možnosť výberu podľa vášho gusta

V adminovi máte možnosť vybrať si druh cvičenia a nahodiť si ho do kalendára – v daný deň sa vám zobrazí ako odporúčané, no keď vám niektoré z nich nevyhovuje, môžete si vybrať z bohatej ponuky konkrétny deň niečo iné.

Nemáš náladu na jogu či pilates? Chceš dynamiku? Tak vyskúšaj HIIT alebo tréningy s Olinkou Bartalskou – ktorú som mala možnosť zažiť naživo na zumbe. Hodiny s ňou sú naozaj skvelé. Keď cvičíš aj mimo Fitshakera, existuje skvelá možnosť pridania si vlastnej aktivity – takže ja si okrem jogy pridávam ešte aj hiphop fit. Zelená fajočka v kalendári je naozaj super pocit, že si „dennú výzvu“ splnila.

Vďaka tejto pomôcke sa doma s deťmi nebudete nudiť. Precvičíte spolu všetky svaly

4. Sledovanie spálených kalórií 

Sledujete si spálené kalórie a máte možnosť si do splnenej aktivity pridať fotografiu, aby ste vedeli sledovať svoje pokroky. Možno i keď by ste mali pocit, že nechudnete na váhe, minimálne uvidíte spevnené svaly a budete sa omnoho lepšie cítiť – za to vám ručím. A že nie je čas? Tak si daj videá v časovom rozmedzí od 6 do 20 minút. Je skutočne z čoho vyberať.

5. Vlastný blog

Milujem takéto weby, ktoré majú zároveň aj blog, ktorý je navyše farebne krásne zladený s top prehľadnou grafikou a kvalitným obsahom. Nájdete tu zaujímavé články od rôznych tipov, premien reálnych žien, cez recepty, odporúčania pre fitmaminky až po rôzne tipy na aktivity s detičkami.

6. Zaujímavé recepty s krásnymi fotografiami

Vďaka týmto fotografiám sa podľa mňa aj tá najlenivejšia žena zdvihne z gauča, aby si také fajnovosti navarila. Tiež odporúčania pre mamky či ženy, ktoré chcú pre svoje detičky variť tie najzdravšie alternatívy.

7. Tipy na šetrnejšie a zodpovednejšie nakupovanie

Na blogu tiež nájdete rôzne odporúčania na zdravý nákup. Ako lepšie, resp. zodpovednejšie nakupovať a ešte k tomu aj čo-to ušetriť.

8. Možnosť výberu skutočne krátkeho videa (pretože jediný na prd tréning je ten, ktorý sa nestal :))

Ja, ako matka, ktorej dieťa poslednou dobou veľmi málo spí, a cvičiť teda nielen potrebuje, ale aj chce, oceňujem videá do 20 minút. Broňa, tu už sa veľmi nemáš na čo vyhovoriť, lebo kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody, či ako sa to hovorí. A niektoré deti sú také, že by si možno zacvičili aj s vami. Ja to „šťastie“ zatiaľ nemám.

Fitness trénerke Evke Dvoráčkovej pomáha tvrdohlavosť plniť si svoje sny

9. Zaujímavé výzvy 

Naposledy prebiehala Výzva do plaviek, teraz zase jesenná dvadsaťjeden-dňová výzva po lete. Ja som už spomínala, že mojou najhlavnejšou motiváciou sú najmä stehná, prestávajúce sa spolu baviť, ale v neposlednom rade súťaž! No nechoď do toho! V súťaži je 5 balíčkov, ktorých obsah poteší nejednu žienku. Schudnete, nadobudnete kondičku, návyk, a ešte aj za to niečo „kvázi“ zadarmo dostanete, a to sa oplatí, nie?

10. A naposledy to najlepšie – Fitness diár

Pokiaľ si fanúšičkou klasického plánovania, tak ťa určite poteší diár, v ktorom nájdeš naozaj všetko, čo sa týka cvičenia, odporúčaní, mesačných výziev, receptov, maľovaniek, tvorby nástenky vízií, citáty atď.

Ja už s Fitshakerom cvičím pomaly 4. mesiac a teším sa na jesennú výzvu. A čo vy, maminky, idete do toho so mnou? Budem rada, ak áno, aby sme sa vzájomne motivovali.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár