Začnite písať

AKČNÉ TIPY SÚŤAŽE

6 zásad, ako prať veci pre bábätko 

Chystáte sa na príchod nového člena rodiny a neviete si rady, ako na to? Prečítajte si šesť jednoduchých zásad, ktoré je potrebné dodržiavať pri praní detského oblečenia. Naučíte sa, na akej teplote prať oblečenie a aj to, aký prací prostriedok používať.  

Novorodenci majú niekoľkonásobne tenšiu pokožku ako dospelí. Je veľmi citlivá na zmeny a rôzne chemikálie. Preto ju treba dostatočne hydratovať a chrániť pred rôznorodými vonkajšími vplyvmi už od prvého dňa, počnúc praním oblečenia vo vhodnom prostriedku.  

Pred prvým použitím oblečenie operte 

Vo všeobecnosti sa odporúča oprať všetky veci, ktoré ste pre bábätko kúpili alebo dostali. Nové oblečenie môže byť ešte z výroby nasiaknuté chemickými látkami, farbivami alebo pokryté nečistotami z distribúcie a skladovania.  

Ďalším cieľom prania je aj zmäkčiť tvrdý materiál, ktorý môže citlivú detskú pokožku nepríjemne dráždiť. Po praní pridajte jedno pláchanie naviac, aby ste dôkladne odstránili všetky zvyšky pracieho prostriedku.  

Okrem dupačiek a „bodyčiek“ operte obliečky do postieľky, deku do kočíka a vajíčka, textilné hračky aj vankúšik do postieľky. 

Detské oblečenie neperte v rukách, pretože sa vám nikdy nepodarí dostatočne vyprať pracie prostriedky a odstrániť všetky nečistoty a baktérie.  

Pozor na alergie a ekzémy 

Detská pokožka je veľmi jemná a tenká, často náchylná na tvorbu ekzémov a alergií. Imunita bábätka sa vyvíja postupne, a preto aj malé množstvo zvyškov chémie a alergénov môže spôsobiť alergickú reakciu. Pozor si dajte pri farebnom a tmavom oblečení, ktoré obsahuje viac chemikálií a farbív. Ak máte možnosť, radšej voľte svetlé farby oblečenia 

Alergie sa môžu prejaviť v podobe suchej pokožky, tvorby suchých a červených fliačikov na tvári, hrudníku alebo chrbte, tvorby pľuzgierikov, slzenia očí alebo až dokonca problémov s dýchaním. 

Detské oblečenie perte oddelene 

Pre delikátnosť detského oblečenia sa odporúča oddeliť ho pri praní od ostatných vecí. Niektoré silno znečistené odevy je potrebné vyprať so zmäkčovadlom alebo silným odstraňovačom škvŕn, ktoré sa neodporúčajú používať pri praní detského oblečenia. Rozhodne nemiešajte detské oblečenie s uterákmi, so záclonami, s posteľnou bielizňou alebo s pracovnými kombinézami. 

Prací prostriedok pre deti 

Pri praní detského oblečenia voľte pracie prostriedky, ktoré sú určené presne na to . Spoznáte ich podľa nápisu „pre citlivú pokožku“ alebo „sensitive“. Tieto pracie prostriedky sú zvyčajne bez parfumácie a farbív 

Práve pre ľudí s citlivou pokožkou a malé deti je tu Persil Sensitive, špeciálne vyvinutý a dermatologicky testovaný prací prostriedok, ktorý je vďaka svojmu zloženiu šetrný k pokožke. Obsahuje len prírodné ingrediencie bez farbív a konzervantov a dopĺňa ho hypoalergénny parfum s jemnou vôňou Aloe Vera. Účinne odstraňuje škvrny a pritom zanecháva bielizeň dlhodobo sviežu a čistú. Svojou kvalitou a jemným zložením sa teší veľkej obľube medzi spotrebiteľmi, čo potvrdzuje aj fakt, že Persil Sensitive je jednotkou na slovenskom trhu v segmente pracích prostriedkov pre citlivú pokožku. A aby bielizeň zostala dokonale hebká, k praciemu prášku prilejte do prania aviváž SILAN Sensitive, ktorá bola vyvinutá špeciálne pre citlivú pokožku a je šetrná aj k pokožke alergikov. Rýchlo si zamilujete ten pocit čistoty a hebkosti. 

Vhodná teplota prania 

Najideálnejším materiálom pre novorodenca je 100 % bavlna alebo bambusové vlákno. Pred praním nezabudnite skontrolovať ikonky, ktoré vám napovedia, na akej teplote máte oblečenie prať. Väčšinu detského oblečenia sa odporúča prať na 40 °C, pretože už pri tejto teplote zahubíte väčšinu bežných baktérií a plesní.  

Aby ste zahubili roztoče, odporúča sa teplota prania 60 °C. Látkové plienky a spodnú bielizeň perte na 90 °C. Naše mamy dokonca zvykli látkové plienky vyvárať, aby ich dôkladne vyčistili a zahubili aj fekálne baktérie.  

Nezabudnite oblečenie ožehliť 

Na záver ožehlite každý kúsok, ktorý bude vaše bábätko nosiť, aj keď sa to môže zdať ako žrút času. Pri žehlení sa zbavíte všetkých zvyšných mikróbov a baktérií, ktoré mohli ostať v oblečení vášho bábätka. Oblečenie pod horúcim vzduchom zmäkne, čo ulahodí jemnej pokožke drobca a bude sa cítiť pohodlne. Dôležité je poriadne prežehliť aj detské látkové plienky.  

Pokiaľ si chcete ušetriť čas a máte v domácnosti sušičku, neváhajte ju využiť.  

Vyhrajte balíček na pranie Persil Sensitive a Silan Sensitive pre citlivú pokožku a bábätká. 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Akcnemamy (@akcnemamy)

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár