Začnite písať

Uncategorized

Existuje špeciálne miesto v nebi pre ženy, ktoré sa podporujú!

Čo sa stane, ak sa spoja dve, na prvý pohľad nespojiteľné značky,  s túžbou pomôcť a vytvoriť niečo jedinečné? Ako sa dá spojiť gelato a prírodné rúže? Jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Predstavujeme vám projekt Koun x Fraela!

Pomáhať iným ženám je pre nás prirodzené

Pre Barbaru Szalaiovú, majiteľku zmrzlinárne Koun a pre Adrianu Pristaš a Marianu Huttovú, majiteľky rúžov Fraela, bolo od začiatku ich fungovania srdcu blízke podporovať ženy a postaviť sa za dôležité projekty.

Značky preto spojili sily a pomocou skvelých žien nafotili chutnú novinku, gelato, ktoré nosí meno Fraela. Zmrzlina sa verejnosti predstaví 16.septembra 2021 a bude k dostaniu jeden mesiac. Okrem novej chute čaká širokú verejnosť mini jednodňový Pop-up, kde si okrem dobrého gelata budú môcť návštevníci kúpiť aj rúže.

„Zmrzlina kombinuje v sebe to najlepšie z rúžov Fraela. Základ je kokosové mlieko a maliny, a nesmie chýbať moja tajná ingrediencia, a to je štipka lásky,” hovorí Barbara.

To, že naše rúže ožijú vo forme zmrzliny,  je krásnou symbolikou lásky, kvality a zručnosti, ktorú dávame do našej práce,” dodáva Adriana.

Nie sme kvapka v mori

Deň 16. september nebude len o novinkách, ale aj o dôležitosti navzájom sa podporovať. Síce je trendom hovoriť o vzájomnej podpore, no často sme svedkami toho, že my samé nevieme ako na to, alebo sa cítime ako kvapka v mori. Fraela a Koun preto spojili sily s občianskym združením Brána do Života a počas tohto dňa poputuje časť zisku na ich podporu.

My ženy máme oveľa väčšiu silu, ako si myslíme. Dokážeme aj nemožné, a verím, že všetky, nielen ja,veríme v kolektívne dobro. Ja sama nechcem so žiadnou ženou súťažiť, chcem, aby aj ony vyhrali. Aby mali úspech, aby sa dostali so svojimi nápadmi a tvrdou prácou tam, kam si vysnívali. Niekedy ale ženy potrebujú oveľa viac ako milé slová. Potrebujú nás, aby sa znova postavili na nohy, a začali život, ktorý si zaslúžia. To, čo robí OZ Brána do Života je nesmierne dôležitá práca a som pyšná, že tak ako aj ja, aj fanúšikovia Kounu dokážu 16. septembra pomôcť ich práci,”  dodáva Barbara Szalai.

Niekedy ale ženy potrebujú oveľa viac ako milé slová. Potrebujú nás, aby sa znova postavili na nohy, a začali život, ktorý si zaslúžia.

„Podporovaním vyjadrujeme, čo je vlastne dôležité v našom živote. Vyberáme si to, čo chceme, aby nás obklopovalo. A my si prajeme žiť v krajine, kde sú ľudia na seba prívetiví, kde si doprajú a pomáhajú. A kde ženy majú svoje dôležité miesto a chcú sa navzájom podporovať,” dodávaju Adriana a Mariana.

Prečítajte si aj skutočný príbeh z krízového centra: Na deň, kedy môjho partnera hľadali za vraždu, nikdy nezabudnem

Brána do života

„Krízové centrum Brána do života poskytuje pomoc ženám a ženám s deťmi v kríze, alebo zažívajúcim jej následky. Sme súčasťou profesionálnej siete organizácií poskytujúcich  priamu podporu ženám, zažívajúcim domáce násilie ako aj náročné životné situácie a snažíme sa prispieť k zlepšeniu dostupnosti a kvality poskytovaných služieb. Presadzujeme prístup zameraný na potreby a silné stránky žien, ktoré sa ocitli v neľahkej situácii. Spoločne sa snažíme, aby každá žena, ktorá zažíva násilie,  mala prístup k pomoci, ktorú v danú chvíľu potrebuje. Vychádzame z jedinečnej skúsenosti každej ženy a pri hľadaní riešení rešpektujeme jej konkrétnu situáciu a prianie. Nesúdime, ale ponúkame bezpečný priestor a stojíme na jej strane. Ženská téma a jej uchopenie je neustále rozvíjajúca sa téma a som rada, že aj keď cez iné cesty sa v nej na chvíľu spojíme a ukážeme, že solidarita, slušnosť a pomoc sú stále pojmy, ktoré sa dajú aj zreálniť,”  hovorí Daniela Gáliková, riaditeľka krízového centra.

Barbara Szalai: Vysnila som si zmrzlinu, ktorá pomáha

Ženy pre ženy

Projekt podporili známe osobnosti a blogerky, ktoré mali ako prvé možnosť ochutnať vegánske gelato Fraela.

Od začiatku bolo jasné, že do projektu chceme zapojiť ďalšie super ženy, ktoré samé intenzívne podporujú lokálne značky a ženy. Už sa nevieme dočkať predstavit vám ich všetky, ” dodáva Adriana.

Poctivá práca

Čo okrem projektu spája tieto dve značky? Je to jednoduché. Zmrzliny Koun a rúže Fraela sa vyrábajú ručne, s dôrazom na najvyššiu kvalitu! Poďte ochutnať aj vy a uvidíte. Vidíme sa 16. septembra.

Barbara Szalai: Som vďačná Slovákom, oni nás držia nad vodou tým, že podporujú lokálny biznis

Stručne o Fraela

Fraela je slovenská značka prírodných rúžov, vyrábaných ručne a z kvalitných ingrediencií. Prírodné oleje, rastlinné vosky a minerálne pigmenty. Čerstvá kozmetika vyrábaná v malých várkach. Za značkou stoja dve mladé Slovenky Mariana a Adriana, ktoré svoju záľubu a sen premenili na skutočnú prácu. Fraela je aj o dôležitosti myšlienky – byť sama sebou, ženská a spokojná. Odtiene rúžov nesú mená inšpiratívnych a výnimočných reálnych žien, ktoré im prepožičali svoje pery a tvár a dávajú pridanú hodnotu.

Stručne o Koun

Koun je rodinná firma, vážiaca  si každého zákazníka, ktorý túži zažiť „malé Taliansko s veľkým srdcom”. Práve preto pre Vás budeme každé ráno zbierať hviezdy, napĺňať čarovný stroj a vyrábať ručne pravé „Gelato“ aby sme vám vyčarili úsmev na tvári a darovali kúsok sladkého života.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár