Začnite písať

Uncategorized

Zavítajte na interaktívnu výstavu hračiek Múzea mesta Bratislavy

Premýšľate, čo s načatým víkendom? Príďte sa pozrieť na jedinečnú interaktívnu výstavu historických hračiek z depozitára Múzea mesta Bratislavy. Na čo všetko sa môžete tešiť? 

Múzeum mesta Bratislavy pripravilo prezentáciu zbierkového fondu hračiek Múzea mesta Bratislavy obsahujúceho takmer 3000 predmetov z obdobia od druhej polovice 19. do konca 20. storočia. Kurátorka zbierky a autorka výstavy Marta Janovíčková vybrala podstatnú časť zo zbierkového fondu hračiek, ktoré návštevník uvidí na výstave ako autentické exponáty. Formovanie zbierky neprebiehalo systematicky, iba v posledných rokoch sa začalo s ich aktívnejším získavaním najmä z druhej polovice 20. storočia. Z tohto dôvodu výstavu nemožno považovať za dokumentáciu histórie hračiek, ale predovšetkým ako pozvánku do sveta detí a ukážku toho ako sa hrali generácie pred nami.

Výstava ponúka možnosť hrať sa a zabávať v rozsiahlej interaktívnej časti. Autorky Beáta Husová a Martina Pavlikánová vytvorili tematické mini priestory – V kuchynke, Zotrvačník, Spoločenské hry, Obliekacie bábiky, Hlavolam a Čitateľský kútik BUVIK, ktoré vyúsťujú do širšej hracej plochy. Inšpirovali sa hračkami a hrami od 20. rokov do 40. rokov 20. storočia a výsledkom sú zväčšeniny pôvodných hračiek. Interaktívnu časť dopĺňa produkcia troch príbehov o hračkách z dielne MMB, ktoré zdramatizoval Lukáš Latinák a návštevníci si ich môžu na výstave pozrieť vo forme audiovizuálneho diela.

Komentované prehliadky vo výstavnej sieni v Starej radnici na výstave Ako sa hrali naši…a následne individuálnym hraním v interaktívnej časti výstavy od 11.00 / každú celú hodinu / max 15 osôb / dospelí len OTP, povinné respirátory   

Vstupné: deti 3,00 €; dospelý s dieťaťom 0,00 €; dospelí 2,00 €

Sľubujeme veľa prekvapení.

Venovať sa vám budú autorky interaktívnej časti výstavy spolu s mačkou Malvínou.

Navyše sa spojili s dospelými, ktorí sa nezabudli hrať a dohodli stretnutie s pedagogičkou Luciou Dovalovou  zo ZŠ a MŠ Badín.

V rámci workshopu si nie len overíme vedomosti z chémie a fyziky, ale vytvoríme aj vlastnú hračku – kaleidoskop. Oplatí sa prísť medzi nás.

 

Hravá fyzika v Ateliéri Múzeum má budúcnosť je len pre vopred prihlásených návštevníkov / dospelí len OTPpovinné respirátory

Hláste sa na adrese: martina.pavlikanova@bratislava.sk

V každej skupine môže byť max. 6 detí + dospelý /rodič, starý rodič.

Termíny: 25. 9. 2021

Začiatky ateliérov 13.00 /14.00 / 15.00 / 16.00

VSTUP UMOŽNENÝ VÝLUČNE OSOBÁM OTP

◼ plne zaočkovaným
◼ testovaným s negatívnym výsledkom testu na COVID-19; PCR alebo LAMP 72 hod od odberu, antigénový test 48 hod od odberu,
◼ ktoré preukázateľne prekonali ochorenie COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami,
◼ deti do 12 rokov veku.

ZÁROVEŇ PLATIA OPATRENIA R-O-R
◼ dezinfekcia rúk
◼ dodržiavanie odstupu 2 metre
◼ v interiéri povinnosť nasadiť si rúško / respirátor

Akčné mamy vyskúšali novú zábavnú hru Lingolandia. Čo na ňu hovoríme?

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár