Začnite písať

INŠPIRÁCIE

Kam s deťmi tento víkend? Inšpirujte sa októbrovými tipmi

Premýšľate, ako strávite príjemný októbrový víkend? Inšpirujte sa našimi tipmi na podujatia, ktoré sa konajú po celom Slovensku. Nájdite si to svoje a užite si príjemný čas strávený spolu s rodinou.

Západné Slovensko

Bratislava – Kuchajda

V sobotu bude na Kuchajde naozaj živo. S deťmi si môžete užiť divadelné predstavenie Snehulienka a trpaslíci. Pre návštevníkov je pripravený aj Street food festival pouličného jedla a remeselného piva.

Zdroj: FB Bratislava – Nové mesto

Bratislava – Ružindol

Druhé pokračovanie „Rošindolského trhu“ je tu! Tentokrát s jesennou tématikou.

Nenechajte si ujsť tradičné i netradičné výrobky, hand made výtvory, sviečky, sirupy, džemy, knihy, gurmánske špeciality či dokonca tvorivú dielničku pre deti!

Zdroj: ruzindol.sk

Bratislava – Lamač

Bratislavská časť Lamač pozýva všetkých na rekonštrukciu historickej bitky z roku 1866 „Bitka pri Lamači“, ktorá sa uskutoční na lúke pred bratislavským Krematóriom.

Zdroj: lamac.sk

Bratislava okolie

Jablká budú už tradične prvý októbrový víkend, 9.10.2021 vo viacerých mestách, mestských častiach a obciach bratislavskej župy v centre pozornosti. Začne sa totiž obľúbené Jablkové hodovanie® a pre všetkých milovníkov tohto zdravého ovocia je to doslova sviatok.
Podujatie je oslavou jabĺk a produktov, ktoré sa z nich dajú vyrobiť. Od sladkých aj slaných koláčov, cez netradičné polievky, kompóty až pojablčné mušty. Návštevníci môžu ochutnať aj samotné čerstvo pozberané chutné jablká od miestnych pestovateľov. Po prvýkrát sa Jablkové hodovanie konalo v roku 2008 v Modre a s týmto nápadom prišlo Malokarpatské osvetové stredisko v Modre (MOS).

Trenčianske Teplice

V kúpeľnom meste sa môžete tento víkend tešiť rovno na 2 skvelé podujatia. Jedným je Slovak Food Truck Fest, kde si budete môcť užiť množstvo vynikajúceho pouličného jedla.

A kto má chuť si zašportovať, tak sa v nedeľu môže prihlásiť na beh pod záštitou Trenčianskej bežeckej ligy.

Trenčín

Milovníci chladnokrvných koní si prídu na svoje v Trenčíne- Nozdrkovciach. Uskutočnia sa tam majstrovstvá Česka a Slovenska vo furmanských disciplínach. Podľa organizátora je to už posledná akcia tejto sezóny, takže si ju určite nenechajte ujsť.

Zdroj: FB Svaz chovatelů chladnokrevných koní

Stredné Slovensko

Zvolen

Zdroj: zahoramozadolami.sk

Hradby Zvolenského zámku si pamätajú veselé i krušné chvíle dejinami od 14. storočia. Po jeho nádvorí a chodbách sa prechádzali uhorské kráľovné a dal ho postaviť sám uhorský kráľ Ľudovít z Anjou. Gotický Zvolenský zámok rokmi menil svoju podobu a z pôvodného komfortného bývania sa menil na vojenskú pevnosť. Aj vďaka zvýšeniu obrany ho Turci, rovnako ako samotné mesto Zvolen, nikdy nedobyli.
Od nádvoria, cez kaplnku až po rytiersku sálu ťa budú sprevádzať neoceniteľné poznatky skúseného sprievodcu. Veru, nie každý deň sa podarí kráčať v stopách histórie v prítomnosti špecialistu na regionálne dejiny Zvolenskej a Hontianskej stolice v stredoveku a ranom novoveku.
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
Kedy sa môžeme stretnúť na komentovanej prehliadke Zvolenského zámku?
17.7., 14.8., 910. od 10:00 hod
Dĺžka programu je približne 2 hodiny.
Cena za prehliadku: 5 eur / osoba, deti do 8 rokov zdarma
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
Program je vhodný pre organizované skupiny, ale aj jednotlivcov. Prehliadky sú určené širokej verejnosti, ale sú vhodné aj pre rodiny s deťmi.

Liptovský Mikuláš – Interaktívna výstava Veže do neba

Interaktívna výstava pre deti, kde sa dozvedia zaujímavosti o vysokých stavbách – od Babylonskej veže cez mrakodrapy v New Yorku až po najvyššie a najmodernejšie stavby súčasnosti. Zoznámia sa s vynálezmi, ktoré takú stavbu umožnili postaviť, aj s problémami s vetrom, výkyvmi teplôt, či zemetraseniami. Môžu si postaviť vežu pomocou stavebníc z rôznych materiálov. Výstava poskytne malým i dospelým návštevníkom priestor na zamyslenie sa nad tým, ako preteky vo výstavbe vyšších a vyšších budov škodia životnému prostrediu.
Výstava pripravená v spolupráci s Bibianou, Medzinárodným domom umenia pre deti.

Vstupné: Dospelí: 2,50€ Deti: 1,25€

Zdroj: mikulas.sk

Východné Slovensko

Košice Aupark

Aupark v Košiciach ovládli roboti. Chceli by ste vidieť robotických hrdinov z rôznych filmov na vlastné oči? Tak sa zastavte v októbri v Košiciach a uvidíte, ako vyzerajú roboti zo známych filmov ako Transformers, Star Wars, Matrix, Ja,robot a iné.

Zdroj: Aupark Košice

Košice – Sadenie stromov života na sídlisku KVP 2021

Mestská časť Košice – Sídlisko KVP vás v spolupráci s Dobrovoľníckym centrom Košíc pozýva na Sadenie stromov života. Hľadáme preto 100 hrdinov, ktorí nám prídu pomôcť a zasadia si svoj vlastný strom na sídlisku, v ktorom žijú.
Podujatie sa uskutoční v sobotu 9.10.2021 od 9:00 – 13:00 hod. Ochranné pomôcky budú zabezpečené, stačí iba prísť a priložiť ruku k zelenšiemu sídlisku.

Košice – Biela noc 2021

Biela noc ponúka návštevníkom netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú zážitkov a nových vnemov, ktorá trvá od západu až do východu slnka. Počas jedného výnimočného víkendu sa noc stáva dňom a ulice nočného mesta sa zaplnia ľuďmi a umením.
Každý návštevník dostane umeleckú mapku, ktorá ho bude sprevádzať rôznymi umeleckými zastávkami: vizuálne atraktívnymi inštaláciami, koncertmi, filmami, rozličnými divadelnými predstaveniami, tancom, literatúrou, performance…
Pestrá ponuka rozličných umeleckých žánrov zaručí každému spoznať najnovšie trendy v rozličných umeleckých disciplínach. Popri umení návštevníci objavia zaujímavé priestory, ktoré výnimočne prichýlia súčasné formy umenia ako napríklad nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, metrá, plavárne, nákupné centrá, parkoviská, súkromné priestory a rôzne ľuďom bežne neprístupné miesta.

Zdroj: bielanoc.sk

Prešov

Zdroj. velodrom.sk

 

Máte nejaký zaujímavý tip na podujatie nielen pre rodiny s deťmi?

Napíšte nám na redakcia@akcnemamy.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár