Začnite písať

RODIČOVSTVO

Denník zamestnanej matky: Správni chlapi sú nedostatkový tovar

nedostatkový

Počasie vonku je čoraz sychravejšie a mnoho z nás si volá radšej domáce pohodlie v teple. My vám tieto dni chcem spríjemniť a preto sme si re vás so spisovateľkou Danielle Medenou pripravili novú rubriku. Každý týždeň vám budeme zverejňovať kapitoly z jej knihy Denník zamestnanej matky, ktorá sa na materstvo pozerá s humorom a nadhľadom. 

Kto je Danielle Medená?

Danielle je matkou dvoch detí, dcér Klárky a Sárky. Popri tom je manželkou začínajúceho podnikateľa. No a ako inak, aj zamestnankyňou, aby prispela do rodinného rozpočtu. Svoje zážitky v tejto troj-úlohe si zapisovala, a tak vznikol denník, ktorý ju pri spätnom čítaní rozosmial aj pohladil po duši. Myslí si, že úloha matky je v dnešnej dobe stále nedocenená, preto sa rozhodla tento svoj denník publikovať. Aby aj ostatné maminky vedeli, že v tom nie sú samé. Všetko zlé raz predsa prehrmí a na to dobré sa bude spomínať s úsmevom na perách.

Kapitola 1: Chlapi

Chlap je rovnaký človek ako my, ženy. Slúži poväčšine na to, aby nám pomohol s ťažkým nákupom, vymenil zimné gumy na aute, opravil upchaný sifón v kúpeľni, prípadne ak to nevie, spojil sa s iným – manuálne vybavenejším druhom a zariadil to. Zúčastní sa detskej besiedky v škôlke, odvezie druhé dieťa na oslavu ku kamoške, cestou vybaví nákup podľa priloženého zoznamu.

Tí geniálnejší vraj dokážu aj navariť, párky, čaj, kávu a iné pochutiny, postrážiť deti – vypustiť ich na ihrisko a s pivom v ruke skenovať ich pohyb, a tí najvymakanejší disponujú aj pre nich úžasným šiestym zmyslom – empatiou.

Ak máte doma takéhoto chlapa, vyhrali ste. Za jeho prítomnosť vo svojom živote zaplatíte permanentne zdvihnutou doskou na záchode, delením priestoru v chladničke na – jedlo vs. pivo, zbieraním jeho zvrškov aj spodkov po celom byte, nutnosťou variť teplé jedlo (tie párky sa nepočítajú), ďalšou „mamou“ vo svojom živote, nechcene nadobudnutými vedomosťami o futbale a ešte zopár drobnosťami, ktoré vám pri dlhšie trvajúcom manželstve už ani neprídu.

V čase vašej nepohody má toľko slušnosti, že sa odprace s vašimi deťmi na to ihrisko, nevypije viac ako jedno pivo, lebo jeho dych by vás mohol ešte viac rozladiť, na večeru natrie deťom chlieb s maslom a hodí ich do postele. Ak vlastní základný druh empatie, nechá vás na pokoji, otvorí si druhé pivo a sadne pred telku. Buďte rada. Pochopil, že rozhovor s vami by momentálne aj tak neviedol ďalej ako po – „nie zlatko, nie si tučná, pokojne si daj tie chipsy“ a „susedka ani zďaleka nie je taká krásna a úžasná ako ty“.

Nedostatkový tovar

Chlapi s vyšším levelom empatie vás možno objímu, nalejú vám pohár vína a pozrú si s vami Titanic. Dopredu upozorňujem, že takýto druh chlapa je silne nedostatkový tovar.  Jeho nájdenie a ulovenie je skôr vecou náhody, než plodom vašej práce. Čiastočne sú možné drobné zmeny v chlapskom myslení a správaní, ale iba v prípade, že to pevne chytíte do rúk hneď od začiatku známosti a dotyčný má vek jemne nad 20 rokov.

Starých psov od tridsiatky nahor už nenaučíte nič. Ak ste teda našli prijateľný kus chlapa, ktorý má tridsiatku na krku, buď ho zoberte takého, aký je, alebo ho neberte vôbec. Týmto jedincom však slúži ku cti, že sú to chlapi s pomerne vyzretými názormi na svet, ženy, manželstvo a deti. Takže je väčšia pravdepodobnosť, že si vás nechajú ako jedinú voľbu svojho života. A po tej susedke so sexi riťkou budú naozaj len pozerať. To u dvadsať ročného holátka si zďaleka nemôžete byť istá ani tým, či sa vám vráti z vynášania smetí.

Na ďalšiu kapitolu z knihy Denník zamestnanej matky

sa môžete tešiť už o týždeň. 🙂

https://akcnemamy.akcnezeny.sk/2021/05/10/na-den-matiek-si-oddychla-jedine-moja-pracka/

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár