NAČÍTAVAM

Začnite písať

MAGAZÍN RECEPTY

Šťavnatý čokoládový koláč s tvarohom a malinami

Redakcia
Share
čokoládový koláč

Nech už máme akúkoľvek náladu, kúsok čokolády padne vždy dobre. Vyskúšajte si preto s nami pripraviť lahodný čokoládový dezert od akčnej mamy a blogerky Martinky Gromovej alias Gromovci v kuchyni.

Martina Gromová je akčná mama, ktorá sa popri piatich deťoch stíha venovať aj dvom profilom na sociálnych sieťach. Odkiaľ čerpá toľko energie sa dočítate aj v rozhovore s Maťkou. Ako sama tvrdí, koláčik je naozaj jednoduchý na prípravu a veľmi chutný. Určite ním potešíte nielen rodinu, ale aj návštevu, či susedu, ktorá sa zastaví na kávu.

Na recept potrebujeme

CESTO:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1a 1/2 hrnčeka acidofilného mlieka
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 4 vajcia
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 2,5 ČL sódy bikarbóny
  • 5 PL kakaa

POLEVA:

  • 200 g čokoláda na varenie
  • 200 ml šľahačkovej smotany

Na korpus:

  • malinový džem 1 pohár
  • 1 osladené espresso (150 ml)

KRÉM:

  • 2 vaničky jemného roztierateľného tvarohu (500g)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 rastlinné šľahačky v prášku
  • 300 ml mlieka
  • 250 ml šľahačkovej smotany (min.33%)
  • 1 želatinový stužovač v prášku (za studena)

NA OZDOBENIE:

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Pridáme vanilkovým cukor, olej a nakoniec acidko so smotanou.
  2. V miske si zvlášť zmiešame múku, sódu bikarbónu a kakao. Suchú zmes postupne vmiešame do vajíčkovej zmesi. Veľký plech vytrieme olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie.
  3. Cesto rovnomerne nalejeme a pečieme v rúre na 170°C cca 35-40 minút.
  4. Po upečení koláč polejeme kávou a natrieme džemom a necháme vychladnúť.
  5. Zatiaľ si pripravíme krém. Tvarohy vyšľaháme s cukrom. Zvlášť vyšľaháme rastlinné šľahačky.
    Šľahačkovú smotanu rýchlo vymiešame so želatinovým stužovačom a zašľaháme do tvarohov. Nakoniec jemne vmiešame vyšľaháme rastlinnú šľahačku.
  6. Opatrne nanesieme na vychladnutý koláč. Dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Medzitým v horúcej šľahačkovej smotane rozpustíme čokoládu. Opatrne nalejeme na vychladnutý koláč. Kakao dáme do jemného sitka a poprášime celý povrch zákusku. Bude mať pekný zamatový vzhľad.
  8. Hotový zákusok nakrájame na kocky a dozdobíme lyofilizovanými malinami.

Páčil sa vám tento recept? Máte aj vy tip na zaujímavý recept, ktorý by sme mohli uverejniť? Nechajte nám komentár pod článkom, alebo napíšte na redakcia@akcnemamy.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *