Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

5 tipov, ako zvýšiť svoje sebavedomie

Cítiť sa sebavedomo a dobre nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Vybudovať si určitú vieru v seba samého trvá určitú dobu. Niekedy sú to aj roky. Ak sa chcete dopracovať k zdravému sebavedomiu aj vy, mali by ste staviť na týchto päť praktických tipov.

Prestaňte sa porovnávať s ostatnými

V dobe sociálnych sietí je veľmi jednoduché spadnúť do kolotoča porovnávania samých seba s celebritami a inými známymi osobnosťami. V takýchto prípadoch je však dôležité uvedomiť si, že online svet nie je skutočný. Väčšina fotografií a videí, ktoré vidíte, nie sú reálne. Porovnávate sa s niečím, čo neexistuje.

Na druhej strane, ak pozeráte na kamarátky alebo niekoho známeho a začnete sa porovnávať s ním, je nutné pochopiť, že každý je iný. Niektorí ľudia majú genetické predispozície k tomu, aby boli štíhli. A to aj bez toho, aby sa hýbali alebo cvičili. Ďalší sa zas môžu pochváliť dlhými nohami alebo pekne tvarovaným nosom. Vy však máte tiež niečo, čo je charakteristické len pre vás. Zamerajte sa na svoju jedinečnosť.

Noste správne oblečenie

Zle zvolené klasické alebo fitness oblečenie dokáže pridať kilá navyše a upriamiť pozornosť na nesprávne časti tela. Práve preto je dôležité vybrať si kvalitné a štýlové dámske športové oblečenie, ako športové tričká dámske či štýlové legíny, ktoré vám budú sedieť. Zvýraznia presne to, čo majú a nebudú pútať pozornosť na to, čo nechcete.

Na zjednodušenie obliekania existuje jedno pravidlo. Ak chcete odviesť pozornosť zo spodnej časti, oblečte si výraznejšie tričko a pritiahnite pozornosť na vrchnú časť. A naopak. Keď nechcete, aby ľudia pozerali na dekolt či brucho, jednoducho siahnite po pekných športových legínach. Upútajte nimi.

Starajte sa o seba

Keď sa budete o seba starať, budete dobre vyzerať. A keď budete dobre vyzerať, budete sa tak aj cítiť. Slovné spojenie “dobre vyzerať” neznamená, že musíte schudnúť 10 alebo 15 kíl. Hmotnosť nie je tak dôležitá, ak je zdravá. Kľúčový je váš pocit.

Akonáhle sa o seba postaráte, nezabudnite na druhý bod, vhodné fitness oblečenie dámske. Dámske športové legíny alebo tričká dámske poskytnú nielen štýlový vzhľad, ale aj komfort.

Obklopte sa správnymi ľuďmi

Správni ľudia predstavujú blízke osoby, ako priatelia a rodinní príslušníci. Ide o tých, s ktorými si máte čo povedať a vždy, keď sa stretnete, si zlepšíte náladu. Zo svojho života vyškrtnite negatívnych ľudí so sklonom neustále sa na niečo sťažovať.

Zistite, čo vám nerobí dobre

Keď zistíte, čo spôsobuje nedostatok vášho sebavedomia, budete proti tomu môcť bojovať. Sadnite si do tichej miestnosti a vypíšte si zoznam negatívnych a stresujúcich vecí vo vašom živote. Následne sa na celý zoznam pozrite a zistite, čo sa dá zmeniť.

Máte nízke sebavedomie kvôli ľuďom v okolí? Prerušte s nimi vzťahy. Znižuje vám vieru v seba samých šéf? Ak je to možné, popremýšľajte nad tým, že by ste zmenili prácu. V každej situácií existuje niekoľko riešení. Zvážte ich všetky.

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár