Začnite písať

PR ČLÁNKY ZDRAVIE

Ktoré jedlo nám vie pomôcť bojovať so stresom?

stresom

U mnohých ľudí sa stres prejavuje aj tak, že nie sú schopní nič zjesť. Vedia, že to nie je zdravé, ale nevedia sa prinútiť, pretože im nič nechutí. Vedeli ste, že existujú potraviny, ktoré nám vedia pomôcť bojovať so stresom? Sú to potraviny alebo jedlá, čo sú bežne dostupné. Ktoré to sú a ktoré by ste si mali určite kúpiť, ak sa cítite v strese?

Stres vie byť veľmi nepríjemný. Príčiny stresu sú nám častokrát dobre známe, len si ich neuvedomujeme alebo si ich nechceme uvedomiť. Ak sa budete v blízkej dobe cítiť vystresovaná, spomeňte si na tento článok a na potraviny, ktoré vám pomôžu zvládnuť veľký nápor stresu. O niektorých z nich ste už určite počuli.

Čokoláda

Čokoláda je zázračná v tom, že nám vie pomôcť hneď dvoma spôsobmi. V prvom rade nám pomáha po emocionálnej stránke, keď sa cítime dobre len preto, lebo sme si dali niečo sladké, niečo, čo nám chutí. Počas toho, ako prežívame stres, môže dôjsť k nedostatku cukru v našom tele, preto má čokoláda aj „biochemický“ význam. Dopĺňa nám potrebný cukor, bez ktorého by sme nevládali pracovať.

Avokádo

V Amerike obľúbené avokádo zoženiete aj v supermarketoch na Slovensku. Je možné, že ho pri bežnom nákupe obchádzate, no raz za čas si ho kúpte. Najmä vtedy, ak sa blíži pre vás stresové obdobie. Avokádo obsahuje omega-3 mastné kyseliny. Tie pomáhajú redukovať stres a vedia nám tiež zvýšiť naše sústredenie sa a celkovo zdvihnúť náladu tým, že nám dodajú energiu.

Mlieko

O tom, že pitie teplého mlieka nám pomáha zaspať, mnohí vedia. Je to preto, lebo nás vie teplé mlieko upokojiť. Hoci sa nechystáte do postele, vypite si pohár teplého mlieka vtedy, keď cítite úzkosť. Podľa niekoľkých výskumov vám to pomôže zrelaxovať a uvoľniť napäté nervy.

Ak máte problémy so zaspávaním, odporúčame vám piť teplé mlieko pravidelne.

Bylinkové čaje

Bylinkové čaje sú veľkými pomocníkmi v boji proti stresu. Na výber máte hneď niekoľko byliniek. Môžete si vybrať medovku, valeriánu lekársku alebo materinu dúšku. Niektorí ľudia tiež obľubujú pitie šalviového čaju. Vyskúšajte tieto čaje a prídete na to, ktorý z nich vám najviac chutí a vie vás upokojiť.

Najlepšie spravíte, ak si kúpite kvalitný sypaný čaj, a nie ten vrecúškový. Kvalitné bylinky nájdete v e-shope Zdravysvet.sk, kde okrem samotných byliniek ponúkajú priamo aj čaje.

Oriešky

Oriešky sú plné potrebných minerálov a vitamínov. Obsahujú B vitamíny a zdravé tuky. Oriešky vedia nasýtiť a podporujú zvýšenie koncentrácie. Sú tiež zdrojom horčíka. Ak sa cítite v strese, majte po ruke balíček orieškov a neváhajte ich niekoľko zjesť. Uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.

Stres je spúšťačom aj rôznych iných nepríjemných ochorení. Je preto potrebné, aby sa s ním naučil každý bojovať.

Zdroj obrázka: wavebreakmedia / Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár