Začnite písať

PR ČLÁNKY

Aké vlastnosti majú najdrahšie matrace za tisíce EUR?

Natiahnete sa; otvoríte oči; možno, ak čas dovolí, schúlite sa do prikrývok na ďalšiu ukradnutú minútu alebo dve. Prevrátite sa, skontrolujete telefón, posadíte sa, zívnete. Či už milujete leňošenie, alebo ste hore každé ráno už za úsvitu, hodiny strávené na matraci sa skutočne počítajú.

Ako sa ukázalo, boj proti únave závisí od výberu matraca, ktorý zodpovedá vášmu jedinečnému štýlu spánku a preferenciám. Niektorí z nás fungujú prirodzene v teple a potrebujú matrac, ma ktorom sa nepotia. Iní sa zbesilo prehadzujú a otáčajú, čím nedávajú svojim partnerom spať. A niektorí z nás sú ako „princezné na hrášku“  a sú schopní cítiť každú otravnú hrudku a hrbolček pod plachtou.

Skúste si dopriať matrac, ktorý vyhovuje všetkým vašim očakávaniam. Matrac špeciálne navrhnutý tak, aby optimalizoval čas vášho spánku. Taký, ktorý zaistí, že začnete deň plní vitality a elánu, pripravení vstúpiť do zhonu života. Matrac, ktorý dokáže zaručiť dokonalý spánok, takže keď sa zobudíte, skutočne sa cítite bdelo.

Najlepšie značky matracov ponúkajú celý rad luxusných matracov, či už spíte na boku, na chrbte alebo na bruchu, od majstrovských diel z pamäťovej peny až po výtvory z čistého organického latexu.

zdroj: Phototype/shutterstock.com

Čo robí matrac drahým?

Jednoduchý matrac môže byť cenovo dostupný  pre väčšinu spotrebiteľov. Preto môže byť ťažké pochopiť, ako môžu  najlepšie matrace stáť tisíce až desaťtisíce eur. Zhrnuli sme preto niekoľko faktorov, ktoré ovplyvňujú cenu matraca.

Materiály

Matrace môžu byť vyrobené z rôznych textílií. Niektoré z nich sú nákladovo efektívne a ľahko sa vyrábajú vo veľkom, napríklad bavlna, alebo pamäťová pena. Niektorí výrobcovia sa rozhodnú pre materiály, ktorých zdroj a spracovanie sú drahé, alebo časovo náročné. Robia to buď pre účely kvality, alebo na vytvorenie produktu, ktorý je jedinečnejší.

Značka

Niekedy zaplatíte viac peňazí za značku. Niektoré značky si budujú povesť vysoko kvalitných produktov a premieňajú túto povesť na zisk. Existujú matrace, ktoré majú značne vysokú prirážku len preto, že je k nim pripojená „značka“. To je charakteristické pre mnoho produktov na dnešnom trhu – a matrace nie sú výnimka. Veď kto by nechcel spať na Rolls Royce-i matracov?

Trvanlivosť

Toto je veľmi dôležitý faktor, ktorý treba zvážiť pri kúpe matraca. Ak uvažujete o  dlhodobej investícii, pravdepodobne vynaložíte viac eur ako zvyčajne. Matrace, ktoré sú vyrobené z lacných materiálov, nevydržia dlho a pravdepodobne nebudú mať dlhodobú záruku, alebo vysokú cenu.

V pokračovaní dnešného článku sa trocha „odlepíme“ od zeme a našej reality, pretože vám prinášame zoznam najdrahších matracov sveta aj s ich vlastnosťami, ktorými je daná cena odôvodnená. Či je naozaj odôvodnená, to už necháme na každom z vás.

Najdrahšie matrace sveta: koľko stoja a prečo sú také drahé?

Čo by ste si kúpili, keby ste vyhrali v lotérii? Lamborghini, Rembrandta, vlastný ostrov alebo luxusný matrac? Ceny drahých značiek matracov sa môžu pohybovať od 3 000 do viac ako 100 tisíc eur. Ale potrebujete toľko minúť za komfortný spánok? Zistíme to, keď sa ponoríme do sveta ultra drahých matracov.

zdroj: IMG Stock Studio/shutterstock.com

Čo je to luxusný matrac?

Pri hľadaní toho najluxusnejšieho matraca by ste mohli byť šokovaní, keď uvidíte cenovku! Hoci „fancy“ matrac pre mnohých pravdepodobne stojí za tú cenu, pretože takéto ručne vyrábané matrace sa nachádzajú v niektorých hoteloch aj domoch celebrít. Príchuť dekadencie, ktorá vás môže stáť viac ako 100 tisíc eur. A pritom, aj matrac za „prízemnejšiu“ cenu môže byť rovnako pohodlný.

Náš zoznam najdrahších matracov sveta začína poslednou priečkou a ceny uvádzame v dolároch:

6. The Regency Collection od Hypnos – 2 000 – 6 000 dolárov

Matrace Hypnos sú ručne vyrábané v Buckinghamshire a sú dostupné po celom svete. Hypnos Regency Collection je vyrobená z vlny, bambusovej priadze, alpaky a ťavej srsti. Dizajn taštičkových pružín je ručne vyrobený a je certifikovaný kráľovskou pečaťou. Elegantný matrac s výškou 28 cm.

Matrace Regency Collection od Hypnos

  • Ručne vyrobené z luxusných materiálov
  • Dodávané pre Buckinghamský palác
  • Potiahnuté vlnou a viskózou z belgického damašku – na zabezpečenie mäkkého a priedušného povrchu pre hygienický nočný spánok
  • Udržateľné materiály v celom rozsahu
  • Náklady 2 000 – 6 000 USD

5. The Dux 818 od Duxiana – 12 000 dolárov

Dizajn vinutých pružín Dux 818 na spodnom konci najdrahších značiek matracov. Disponuje prispôsobiteľnou bedrovou opierkou až do 4 cm. Vymeniteľné kazety ponúkajú rôzne predpätia pružín pre váš typ postavy a štýl spánku. 6,5 cm vymeniteľný matracový topper sedí na vrchu tohto vo Švédsku navrhnutého 50 cm vysokého,  viac ako 10 tisícového matraca.

Dux 818 od Duxiana

  • Považuje sa za ideálny pri bolestiach chrbta
  • Skladaný vo Švédsku a Portugalsku
  • Jedna súvislá pružina vedie po dĺžke lôžka
  • Duxiana prevádzkuje menej ako 25 obchodov a neponúka online nákup ani donášku domov
  • Náklady 12 000 dolárov

4. The Palais Royal od Kluft – 40 000 – 60 000 dolárov

Dizajn vinutých pružín matracov Kluft je ručne vyrábaný v ich amerických továrňach. Palais Royal od Kluft je vyrobený z vrstiev konského vlasu Moosburger, vlny Joma, latexu Talalay a bavlny. Patentovaný dizajn má strednú pevnosť.

The Palais Royal od Kluft

  • 10 vrstiev prírodných materiálov
  • Stredne pevný matrac
  • Tradičná technológia innerspring
  • Možné úplne prispôsobiť
  • Náklady od 40 000 do 60 000 USD

3. The Masterpiece Superb od ViSpring – 41 000 – 71 000 dolárov

Vispring si urobil meno v hre luxusných matracov vďaka použitiu taštičkových vinutých pružín. Táto technológia, ktorá je navrhnutá tak, aby vydržala celý život (v skutočnosti jeden nedávno obnovený 75-ročný matrac mal stále 95 % svojej výšky) a je zmesou podpory a pohodlia. Keďže ide o spoločnosť vyrábajúcu na mieru, Vispring ponúka zákazníkom možnosť vybrať si vlastné napätie pre tieto cievky. Vispring, ktorý je ľahko rozpoznateľný vďaka svojmu čistému a jednoduchému dizajnu, predstavuje spôsob, akým sa forma a funkcia spájajú do jednej dokonalej estetiky.

Masterpiece Superb je trojvrstvová konštrukcia z taštičkových pružín, konského vlasu moosburger, shetlandskej vlny, kašmíru, alpaky a hodvábu. Je to jeden z najdrahších matracov na svete, ktorý stojí asi ako ako malý byt! Má nastaviteľnú základňu a je k dispozícii v mäkkej, strednej, pevnej a extra pevnej verzii.

Masterpiese Superb od Vi Spring

  • Technológia vreckových vinutých pružín
  • Matrace na mieru
  • Čistý, jednoduchý dizajn
  • Ľahké s použitím čisto prírodných materiálov
  • Náklady 41 000 – 71 000 USD

2. The Vividus od Hastens – 140 000 dolárov

Kúpa matraca Vividus  nie je verejne známa operácia. Zavolajte na ich VIP linku a zarezervujete si „skúšobný spánok“. Potom to bude trvať 45 dní, kým bude váš matrac ručne vyrobený. Pri pohľade na cenník matracov Hastens stojí matrac Vividus šialených 140 000 dolárov. Mnohí sa domnievajú, že cena matraca Hasten odráža odpracované hodiny a použité materiály ako je bavlna, konský vlas, ľan, borovica, vlna ako aj taštičkový pružinový systém. Ceny matracov Hastens môžu väčšinu ľudí odradiť a tí, ktorí považujú tento švédsky matrac za drahý, si môžu myslieť, že sú to matrace len pre bohatých. Nie je to celkom pravda. Hastens má aj cenovo dostupné a pohodlné matrace, ktoré stoja oveľa menej ako malý holodom.

Vividus od Hastens

  • Vydrží viac ako 45 rokov
  • Vyrobené z vrstvenej bavlny, vlny, mohéru a konského vlasu
  • Vyrobené vo Švédsku
  • Rám vyrobený z borovice sekvoje
  • Viaceré vrstvy ručne vyrobeného pohodlia
  • Cena Hastens Vividus 140 000 dolárov

1. Vznášajúci sa matrac Janjaap Ruijssenaars – 1,6 milióna dolárov

Najdrahší matrac sveta (zdroj:pinterest.com)

Najdrahší matrac na svete je umelecký kúsok od holandského architekta Janjaapa Ruijssenaarsa. Umožňuje vám spať vo vzduchu pomocou magnetickej sily, ktorá vás nadnáša. Je to futuristický koncept, ktorý patrí skôr do kina ako do vašej spálne, ale ak máte zvyšných 1,6 milióna dolárov, vznášajúci sa matrac môže byť váš. Len si dávajte pozor na elektroniku okolo týchto vysoko výkonných magnetov!

Plávajúci matrac od Janjaapa Ruijssenaarsa

  • Vizuálne umelecké dielo/priestor na spanie
  • Spanie na obláčiku
  • Používa magnety na vznášanie sa približne 40 cm nad zemou
  • Stojí zanedbateľných 1,6 milióna dolárov

Stojí za to kúpiť si luxusný matrac?

Drahých značiek matracov je veľa a napriek luxusným materiálom matracov má väčšina z nich rovnakú konštrukciu základne a komfortných vrstiev. Minúť 1,6 milióna dolárov za najdrahší matrac je pre väčšinu obyčajných smrteľníkov nepredstaviteľné, ale to neznamená, že pohodlie nemožno nájsť za prijateľnú cenu.

Výhody luxusného matraca:

  • Prvotriedne prírodné materiály
  • Odborné remeselné spracovanie
  • Odolný
  • Ponúka pohodlný nočný spánok na dlhé roky

Nevýhody luxusného matraca:

  • Štandardné matrace tiež splnia očakávania bez toho, aby rozbili bank
  • Mnohé štandardné matrace ponúkajú prémiové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok zo spánku
  • Väčšina značiek luxusných matracov neponúka online objednávkové/doručovacie služby
  • Môže byť dosť ťažký a ťažko sa s ním pohybuje

Luxusný matrac z pamäťovej peny môže stáť viac ako 3 000 eur a pritom aj cenovo dostupné matrace za cca 500 eur ponúkajú vynikajúci komfort.  Luxusné matrace najvyššej triedy často ponúkajú honosne znejúce materiály, ako je alpaka, konský vlas a ťavia srsť, ale sú nevyhnutné pre dobrý spánok? Nie. Najlepší matrac na svete je ten, ktorý uvoľňuje tlak, chladí, je odolný a cenovo dostupný.

Zdroje informácií:

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár