Začnite písať

RECEPTY

Kakaové keksíky podľa foodblogerky Martiny

kakaové keksíky

Vianoce nám už pomaly klopú na dvere a poniektorým už doma rozvoniavajú medovníky a iné dobroty. Inšpirácií na recepty však nikdy nie je dosť a my sme si pre vás pripravili jednu od akčnej mamy Martiny Gromovej, u ktorej je vianočné pečenie už tiež v plnom prúde. Vyskúšajte si pripraviť jej kakaové keksíky s lyofilizovanými malinami.

Martina Gromová je akčná mama, ktorá sa popri piatich deťoch stíha venovať aj dvom profilom na sociálnych sieťach. Odkiaľ čerpá toľko energie sa dočítate aj v rozhovore s Maťkou.

Pri príprave týchto kakaových keksíkov vám môžu pomôcť aj deti, len pozor, aby vám cesto nezačalo záhadne miznúť 😀,“ upozorňuje Maťka.

Potrebujeme

  • 120 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 40 g kakaa
  • 1,5 ČL kypriaceho prášku
  • 170 g hladkej múky
  • lyofilizované maliny

Postup

    1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme vajce a mixujeme kým sa masa nestojí do krému.
    2. Pridáme kakao a opäť šľaháme do spojenia. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom.
    3. Cesto ma byť nelepivé, čiže ak by sa nám zdalo, že dosť lepí, tak prisypeme ešte trochu múky. Avšak nemá byť tuhé.
    4. Cesto rozdelíme na guľôčky (mne vyšlo cca 16). Každú guľku v ruke roztlačíme na placku a uložíme dve lyofilizované maliny.
    5. Zabalíme a urobíme guľku, ktorú jemne roztlačíme. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, cca. 3 cm od seba. Pečieme pri teplote 180°C 10-12 minút. Dobu pečenia nepredlžujeme.
    6. Keksíky budú po upečení mäkké, avšak po vychladnutí budú chrumkavé. Hotové keksíky ešte môžeme posypať práškovým cukrom a rozdrvenými lyofilizovanými malinami. Držíme ich v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!
 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ♡ ???????? ? ??????? ♡ (@gromovci_v_kuchyni)

Páčil sa vám tento recept? Máte aj vy tip na zaujímavý recept, ktorý by sme mohli uverejniť? Nechajte nám komentár pod článkom, alebo napíšte na redakcia@akcnemamy.sk.

Tagy