Začnite písať

Uncategorized

Romantická komédia ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK2 Dobro došli čoskoro v slovenských kinách

Pri príležitosti uvedenia novej snímky ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK2 Dobro došli sa jej tvorcovia a herci stretli v stredu večer naraz na dvoch miestach – v Prahe a Bratislave.

Zatiaľ čo na nábreží Vltavy oslavovali herecké esá Dagmar Havlová, Jiří Bartoška a Ján Koleník, v bratislavskom hoteli Sheraton sa k nim pripojili kolegovia zo Slovenska – Emília Vášáryová, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková, Anička Kadeřávková, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, producentka Adriana Kronerová a režisér Jakub Kroner. Filmové lásky a priatelia si na úspech filmu pripili netradične, prostredníctvom internetového prepojenia.

„Dúfame, že náš film Šťastný nový rok2 sa vám bude páčiť, lebo nám sa nakrúcanie veľmi páčilo. Prajeme vám Šťastný nový rok2 v kinách – už po sviatkoch,“ želajú svojim fanúšikom a divákom. Ako si spomínajú na filmovanie pokračovania úspešnej česko-slovenskej snímky?

„Nakrúcali sme v máji v Chorvátsku. Bolo tam krásne, veľmi sme si to užili. Už by som chcela nakrúcať len tak –s celou rodinou v Chorvátsku,“ usmieva sa herečka Zuzana Norisová a pokračuje: „Zakaždým, keď ma Adriana Kronerová s jej tímom osloví, je to z mojej strany áno. Zažila som, čo už nikdy nezažijem,“ spomína.

„Najprv som bola veľmi rada, lebo v máji som v Chorvátsku nebola veľmi dávno a na všetkých som sa veľmi tešila,“ prezrádza herečka Emília Vášáryová. „Ale potom som to mala trochu komplikovanejšie, pretože zrazu otvorili naše divadlo a ja som v ňom musela skúšať a na filmovanie dochádzať,“ vysvetľuje. Samotné nakrúcanie a voľný čas v Chorvátsku si však nezabudnuteľná herečka vychutnala. „S Dagmar Havlovou sme si spravili pekné výlety. Ona je veľká cestovateľka, tak som sa k nej pripojila a bola rada, že môžem s ňou pochodiť,“ dodáva.

Pre herca Janka Koleníka znamenalo filmovanie pri Stredozemnom mori aj prinavrátenie pocitu slobody. „Bol som šťastný, že sme mohli po všetkých tých lockdownoch vycestovať a nakrútiť to. Nie je to v súčasnosti samozrejmosť,“ hovorí.

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Jej súhlas rozpúta bláznivý kolotoč udalostí, predchádzajúci ich svadbe v nádhernom prostredí pri „česko-slovenskom“ mori v Chorvátsku. Trojica Haniných priateliek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a ich rodiny opäť vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu.

Pozrite si aj video k titulnej piesni tejto romantickej snímky, ktorá sa natáčala v Chorvátksu.

Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou už naozaj prekračuje všetky hranice (v tomto prípade dokonca hranice schengenu). Všetci v podstate nechtiac robia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali, alebo ich vlastným príkladom odradili, až tak, že k nej skoro ani nedôjde.

Skvelú hereckú zostavu prvého filmu (Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, Anna Kadeřávková, PetrVaněk, Karolína Tkáčová, Nina Petrikovičová) dopĺňajú Dagmar Havlová a Jozef Vajda v úlohách Marekových rodičov. Zahraničie aj tentoraz zastupujú zvučné mená: taliansky herec MarcoBonini a Chorváti ToniGojanović a GoranBogdan.

Romantickú komédiu ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2 dobro došli Jakuba Kronera a Adriany Kronerovejuvedú české kiná v predpremiére 26. decembra a v premiére 30. decembra. Do slovenských kín príde čoskoro.

TRAILER k filmu

Tagy