Začnite písať

PR ČLÁNKY

Tenisky v kombinácii so šatami? 5 fashion tipov, ktoré vám poradia, ako na to

tenisky

Každá žena túži vyzerať vo svojom každodennom outfite štýlovo, no zároveň kladie dôraz na pohodlnosť a praktickosť. Predsa len sú mnohé z nás mamičky či manželky na plný úväzok a nosenie sexy vysokých podpätkov proste nie je reálne. Či už sedíte za volantom, tlačíte kočík po rozbitom chodníku alebo lietate po supermarkete, nebojte sa vsadiť na tenisky.

Poskytneme vám jednoduchý návod, ktorý vám poradí, ako kombinovať pohodlné tenisky so ženskými šatami a sukňami.

Kráľovná bielych tenisiek

Biele tenisky sú ekvivalentom čiernych lodičiek a nemali by chýbať v žiadnom ženskom šatníku. Ich kombinovanie nie je žiadna veľká veda. Môžete ich nosiť jednoducho ku všetkému – k šatám, sukni, úzkym rifliam či dokonca k nohavicovému kostýmu. Investícia do bielych tenisiek sa oplatí, preto pokojne siahnite aj po značkových modeloch, ako sú napríklad Adidas Originals topánky alebo dizajnérske kúsky z dielní Ralph Lauren či Versace.

Primeraná rovnováha

Kľúčom k noseniu tenisiek so šatami je, že musíte byť odvážne. Samo o sebe ide o kombináciu, nad ktorou by ste pred pár rokmi len pozdvihli obočie a mávli rukou. Dajte pozor na správnu vyváženosť. Ak máte jednoduché monogramatické šaty, tenisky sú tým kúskom, ktorý môžete využiť na vnesenie farby, vzorov a osobitného štýlu. Naopak, ak zvolíte šaty s odvážnejším motívom, napríklad sexy zvierací či ženský kvietkovaný vzor, zostaňte pri jednoduchých bielych teniskách.

Pozor na doplnky

Keď sa povie slovo “doplnky” pravdepodobne vám v hlave začne vyskakovať množstvo alternatív, od šperkov, cez kabelky až ku klobúkom. To, že máte na nohách obuté tenisky, neznamená, že tieto veci musíte nechať ležať doma. Aj tu platí pravidlo primeranej rovnováhy (určite vám nemusíme hovoriť, že listová kabelka sa v tomto prípade moc nehodí). V kontexte farieb môžete zvoliť také, ktoré sú v rovnakej farbe ako vaše tenisky, ale nie je to nutné. Môžete vybrať aj inú variantu, ktorá ich bude dopĺňať.

Nechajte sa viesť dĺžkou šiat

Pri výbere dokonalého páru tenisiek musíte zvážiť celkovú dĺžku šiat. Ak si zvolíte nesprávne, môžete dosiahnuť nechcený efekt skrátenia vašich nôh. Takže, ak radi nosíte dlhé maxi šaty alebo sukne siahajúce po členky, skombinujte k nim tenisky s nízkym strihom, napríklad nadčasové Smith Shoes od Adidas. Na druhej strane vysoké strihy, napríklad model Chuck Taylor All Star od Converse, výborne fungujú s midi alebo mini šatami.

Naboso” bez ponožiek

K teniskám s nízkym strihom rozhodne nepatria ponožky. Vyhnete sa tak neprirodzenému predĺženému vzhľadu vašich nôh a okrem toho budete mať o jeden kúsok, ktorý je potrebné zladiť s outfitom, menej. Ak sa bez nich necítite v topánkach komfortne, siahnite po tzv. neviditeľných ťapkách do tenisiek, ktoré nepresahujú cez horný okraj topánky.

Nosiť šaty a tenisky, ako súčasť jedného outfitu, nie je koniec koncov také ťažké ako sa na prvý pohľad môže zdať. Opätky môžete bez výčitiek nechať doma, pretože tenisky sú rozhodne v kurze.

Obohaťte svoj šatník o nový trendy kúsok, ktorý nájdete na stránke Flexdog.

Zdroj obrázka: Serghei Fratescu / Shutterstock.com

Tagy