Začnite písať

ROZHOVORY

Ivana Rokyta: Ženy by si mali viac vážiť seba a neprispôsobovať sa len trendom

rokyta

Vďaka láske k športu dnes vlastní 3 fitnesscentrá Neonka v Košiciach. Okolnosti skupinovým tréningom v poslednej dobe síce nepriali, ale ani to ju neodradilo a tréningy sa preniesli aj do onlinu. Aká je podľa Ivany Rokyta sebavedomá žena? A čo by odkázala všetkým akčným mamám do nového roka?

Nový rok a január celkovo je u mnohých mesiac, kedy sa rozhodnú pre vylepšenie svojej postavy alebo kondície. Ako je to u vašich klientok?

Ja by som len povedala, že teraz je po dvoch rokoch prvý krát otvorené fitness, práve v tomto čase a teda sa veľmi tešíme, že môžeme reálne cvičiť a plniť predsavzatia aj osobne a aj online samozrejme.

Aký máte názor na detoxy a rôzne radikálne diéty, ktoré si mnohí zvyknú na začiatku roka nastaviť?

Ja si myslím, že detox si telo celkom dobre dokáže urobiť samo. Ak si namiesto plnohodnotného jedla nasadíme rôzne nápoje s cieľom schudnúť, tak to teda za detox určite nepovažujem. Ak už sa chcem dať na nejakú zmenu stravy lebo potrebujem odľahčiť trávenie alebo kvôli kožným ochoreniam, čiže reálne aj s nejakým vyšším cieľom, tak si treba nájsť to, čo mi sedí. Len neviem či by som na to použila slovo detox, lebo to je v dnešnej dobe už veľký marketingový ťahák. 🙂

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Neonka (@neonkafitness)

Prečo podľa vás ľudia zlyhávajú v dodržiavaní novoročných predsavzatí?

Jednoducho preto, lebo to nemyslia vážne. Zmena príde vtedy, ak ju skutočne chceme a skutočne sme pre ňu ochotní urobiť maximum. 🙂

Máte radu, ako si udržiavať motiváciu, ak som sa rozhodla napríklad viac cvičiť alebo lepšie sa stravovať?

Áno, nájsť si k tomu vodcu, trénera alebo motivátora, ktorý vám sedí. Je vám sympatický, je na rovnakej vlnovej dĺžke ako vy, má štýl tréningov, ktorý vám vyhovuje a tréningy vás bavia a robia vám radosť. Nemali by ste sa nechať ovplyvniť influencermi zo sociálnych sietí alebo tým, že všetci vo vašom okolí sa dali na beh, tak sa na to necháte nahovoriť. Nenechajte sa odradiť, nájdite si aktivitu, ktorá vás baví. Vďaka tomu si udržíte  motiváciu oveľa dlhšie.

V januári sa u nás na webe venujeme téme sebavedomia. Aká je podľa vás sebavedomá žena?

Ktorá nerieši iné ženy, je spokojná sama so sebou a vyrovnaná vo svojom vnútri, nemusí sa porovnávať a má vo svojich myšlienkach aj prioritách poriadok. A inak, takých je podľa mňa veľmi málo. 🙂

Aké sú podľa vás príčiny, že ženy majú v porovnaní s mužmi nižšie sebavedomie?

Fúú, dobrá otázka. Myslím si, že ľahko vedia skĺznuť k tomu, že si nevážia samé seba a dajú na trendy. V dnešnej dobe je nejaký fenomén, ako by mala každá žena vyzerať, čo nosiť, čo robiť a podobne. Ak sa toho nedrží, tak je považovaná za škaredú. Ženy so slabšou osobnosťou to môže demotivovať a tým sa oslabuje aj jej vnímanie sebahodnoty.

Máte nejaké rady, ktoré pomáhajú vám alebo vašim klientkam pri budovaní zdravého sebavedomia?

Určite, začať meditovať, nájsť si čas na seba, určiť si v živote priority. Uvedomiť si, že nestojí všetko na tom, či mám veľké prsia alebo rovný nos. Nájdime na sebe tie najkrajšie veci a zaznamenajme si ich niekam, aby sme si ich pripomínali každý deň. A nezabúdajme, že život máme len jeden. Nemali by sme si ho premrhať kvôli takýmto blbostiam a ničiť si ho tým, že sa nebudeme mať rady také, aké sme.

Čo by ste odkázali akčným mamám do nového roka?

Nebojte sa, mamky! Dobre bude. Aj popri deťoch viete zvládať svoj život. Byť zdravo sebavedomá podporí váš život, starajte sa o seba, zacvičte si, dajte si relaxačnú masáž, urobte si plán na každý mesiac, čo by ste chceli stihnúť a kam ísť. Vyrazte na výlety s rodinou, objavujte nové veci, nové chute, nové reštaurácie, choďte do kina s manželom, urobte si rande, nájdite si čas na čítanie, vyložte si nohy a čítajte časopis alebo dobrú knihu. A tak, užívajte si život. 🙂

Zdroj foto: FB Neonkafitness

Tagy