Začnite písať

Kalendár mien

Netradičné meno Drahoslav má slovanský pôvod

Meniny: 4. január

Pôvod mena: zo slovanského Drahoslav – nech mu je drahá sláva

Drahoš či Drahoško je rodený bojovník, ktorý sa nevzdáva za žiadnych okolností. Prekonať nástrahy života bez väčších problémov mu pomáha rozvaha a schopnosť kontrolovať emócie. Rodenému intelektuálovi, ktorý sa nebojí rebélie, sa to darí napriek skeptickej povahe. Dávku potrebného optimizmu načerpá v prírode, kde aspoň na chvíľu vypne neustály tok myšlienok.

Osobný život: Drahoslava zdobí viacero vlastností, ktoré ocení každá žena. Empatia, vernosť, ohľaduplnosť či schopnosť prejaviť cit sú len niektorými z nich. Akčnejšie ženy sa síce môžu sťažovať na jeho nudnejšiu povahu, no deficit zábavy im nahradí pozornosťou a pravidelnými prekvapeniami, ktorými zahŕňa nielen partnerku, ale aj deti.

Pracovné uplatnenie: Ako intelektuál s vynikajúcim strategickým myslením a schopnosťou prísť na koreň veci sa uplatní v rôznych sférach od vedy cez filozofiu po žurnalistiku. Ak sa narodí vo vhodnom znamení, v jeho osobnostnej výbave nebude chýbať bojovnosť a vodcovské schopnosti, čo z neho urobí ambiciózneho a činorodého politického lídra.

Obľúbené farby: hnedá, olivová

Ochranný kameň: granát

Vhodné znamenia: Baran, Býk, Rak, Kozorožec

Tagy