Začnite písať

INŠPIRÁCIE

8 romantických filmov pre domáce rande vo dvojici

romantických

Blíži sa sviatok všetkých zaľúbených. Ak ešte nemáte plány, ako ho so svojou polovičkou oslávite, čo tak urobiť si domáce rande pri skvelom filme. Inšpirujte sa našimi tipmi na romantické komédie, ktoré určite nesklamú ani mužskú časť vašej domácnosti.

Stará láska nehrdzavie (2019)

Charlotte Field (Charlize Theron) je jednou z najvplyvnejších žien na svete. Je šikovná, krásna, vzdelaná, pracuje v diplomacii a má talent na všetko. Fred Flarsky (Seth Rogen) je nadaný novinár na voľnej nohe, ktorý priťahuje problémy. Nemajú vôbec nič spoločné, až na to, že Charlotte bola kedysi jeho opatrovateľkou a on bol do nej zaľúbený. Keď sa po rokoch náhodou stretnú, Charlotte, očarená jeho zmyslom pre humor, sa zrazu vráti v čase a spomenie si na svoje mladícke ideály. V náhlom impulze ponúkne Fredovi, aby pre ňu písal prejavy pre práve spustenú prezidentskú kampaň. A hoci sa on v jej kruhoch pohybuje ako slon v porceláne, iskra preskočí a romanca je na svete… spolu so sériou neočakávaných incidentov na vysokej úrovni.

Vykoľajená (2015)

Komédia rozpráva príbeh o žurnalistke Amy, ktorá si po vzore svojho otca užíva divoký nezáväzný život a nestojí o dlhodobý vzťah. Ale, čo čert nechce, pri jednej reportáži stretne Aarona, ktorý je sympatický športový lekár. Amy zrazu stojí pred otázkou, či sú tieto sympatie hodné toho, aby zmenila svoj doterajší život na „voľnej nohe“.

Bláznivá hlúpa láska (2011)

Štyridsaťročný Cal Weaver (Steve Carell) prežíva svoj sen – má dobrú prácu, pekný dom, skvelé deti a za manželku si zobral lásku zo strednej školy. Keď ale zistí, že ho jeho žena Emily (Julianne Moore) podvádza a chce sa s ním rozviesť, jeho „dokonalý“ život sa zrúti ako domček z karát. A čo je horšie – Cal sa ocitne vo svete slobodných, lenže sám už niekoľko desiatok rokov nerandil, a tak zažíva jeden neúspech za druhým.

500 dní so Summer (2009)

Neobyčajná romantická komédia o láske a osude prináša príbeh reklamného textára, ktorý hľadá dievča svojich snov. Vyzerá to, že by jeho kolegyňa Summer Finnová mihla byť konečne tou pravou. Ale 500 dní ich nekonvenčného vzťahu dokáže, že šťastie je veľmi nepredvídateľné. Najmä, ak sa dajú dokopy dve úplne opačné povahy.

Annie Hallová (1977)

Neurotický romantik Alvy Singer sa zaľúbi do Annie Hallovej, dievčaťa z vidieka, ktoré túži po tom, aby sa stalo speváčkou. Na pôdoryse jednoduchého námetu rozohráva Woody Allen smršť gagov a vtipov, ale aj hlboko pravdivých postrehov zo života. Rozprávačsky originálny film bol ocenený štyrmi Oscarmi a dodnes je mnohými považovaný za jeden z vrcholov Allenovej tvorby.

Až vyjde mesiac (2012)

Príbeh svojráznej komédie sa odohráva v 60. rokoch 20. storočia na romantickom pobreží Nového Anglicka. Sam a Suzy majú dvanásť rokov. Oboch spája rovnaký problém: nerozumejú si so svojím okolím. Na prvý pohľad sa do sebe zaľúbia. Uzatvoria tajnú dohodu a pripravia veľkolepý plán. Po roku od ich prvého stretnutia spolu utečú do divočiny. Ich zmiznutie obráti život pokojného mestečka hore nohami. Pod vedením miestneho šerifa spustia obyvatelia veľké pátranie po dvojici malých utečencov. Okrem rodičov mladej dievčiny sa po ich stopách vydáva i vedúci miestneho skautingu s celým oddielom nadšených skautov, sociálna pracovníčka a ďalší dobrovoľníci.

Svadobné radosti (2019)

Ben (Jack Quaid) a Alice (Maya Erskine) sú dlhoroční priatelia, ktorí počas leta musia absolvovať veľké množstvo svadieb svojich priateľov a známych. Aby to bolo všetko pre nich jednoduchšie, dohodnú sa, že na všetky svadby pôjdu spolu ako dvojica. Čo sa však stane, ak medzi nimi preskočí skutočná iskra a z priateľstva sa stane niečo viac?

Nabúchaná (2007)

Allison Scottová (Katherine Heiglová) je krásna a inteligentná novopečená televízna reportérka. Ben Stone (Seth Rogen) je mierne obézny lenivý povaľač, ktorého jedinou ambíciou je pokračovať v sladkom ničnerobení, ako to len pôjde. Táto nanajvýš nesúrodá dvojica sa stretla v bare, kde sa spoločne opili, vyspali a len tak mimochodom počali nového človiečika. Bez vedomia tejto dôležitej informácie sa ako rozumní ľudia ráno so zahanbením rozlúčili. Navždy, aspoň tak to obaja predpokladali. Ubehli osem týždňov a Allison zistila, že je „v tom“. Pred budúcimi rodičmi sa vynorí absolútne zásadná otázka – je ich jediné spojivo – spoločné dieťa – natoľko pevné, že aj navzdory tomu, že sú natoľko odlišní a vôbec sa nepoznajú, udrží pohromade?

Tagy