Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Trápia vás v zime veľmi suché ruky? Máme 3 tipy, ako sa o ne správne postarať

ruky

Chladné počasie, zmeny teplôt, nosenie rukavíc a aj častejšie používanie dezinfekčných prostriedkov dávajú poriadne zabrať pokožke našich rúk. Všimli ste si v poslednej dobe, že sú vaše ruky drsnejšie, suchšie alebo dokonca popraskané? Tento stav netreba podceňovať. Prečítajte si, ako byt ste sa mali postarať o pokožku svojich rúk najmä v zimných mesiacoch.

Chlad pokožke neprospieva

Zima a mráz sú pre pokožku naozaj skúškou odolnosti. Radikálne zmeny teplôt pri pobytu dnu a von predstavujú pre kožu druh stresu, s ktorým sa musím vyrovnať. Následkom môže byť nepríjemný pocit pnutia, svrbenia alebo rôznych sčervenalých miest na pleti alebo tvorba praskliniek na koži rúk.

V týchto prípadoch je určite lepšia prevencia, než čakať, kým sa objaví nejaký problém. V zimnom období by sme mali svoju pokožku chrániť najmä krémami s mastnejším zložením. Nie je vhodné používať produkty s vyšším obsahom vody, ktoré sú vhodnejšie skôr pre letné mesiace. Siahnite radšej po kvalitnej starostlivosti s obsahom urey, bambuckého masla alebo glycerínu. Tieto zložky pokožke rúk prospievajú a podporia aj tvorbu prirodzenej ochrannej bariéry pred chladom.

Pozor na agresívne čistiace prostriedky

Používanie mydiel alebo dezinfekčných gélov v kombinácii s horúcou vodou spôsobuje našej pokožke nemalé problémy. Niekoľkokrát denne ju oberáme o cenné lipidy, čo sa prejaví  nepríjemným ťahaním už pár minút po umytí.

Rovnako aj používanie agresívnych čistiacich prostriedkov bez ochranných rukavíc vedie k nepríjemnému pocitu suchých a drsných rúk.  Navyše sa chemikálie z čistiacich prostriedkov cez popraskané ruky dostávajú priamo do tela a môžu byť príčinou viacerých zdravotných problémov.

Ideálne je pri upratovaní používať vždy ochranné rukavice. Ak ste zástanca ekologických čistiacich prostriedkov, tiež by ste svoje ruky mali pri práci s nimi chrániť. Aj relatívne neškodné prostriedky, akými sú ocot a sóda bikarbóna, ktoré sa bežne používajú na čistenie, dokážu ovplyvniť pH pokožky rúk a oslabiť jej obranyschopnosť pred baktériami.

Hydratujte zvonku aj zvnútra

Hydratácia namáhanej pokožky rúk počas chladných mesiacov by mala byť každodennou samozrejmosťou. Zvonku stavte na krémy s mastnejším zložením, ktoré koži doprajú cenné lipidy. Ruky po nich budú jemné a vláčne. Nezabudnite však aj na pravidelný pitný režim. Len dostatočne hydratované telo totiž dokáže udržať svoju pokožku v dobrej kondícii.

Ak potrebujete vašim rukám dopriať intenzívnejšiu starostlivosť, urobte im domáci wellness rituál, ktorý vám zaberie len pár minút. Ideálnym na to je kolekcia Saténové ruky White Tea a Citrus s obsahom bambuckého masla. V troch krokoch doprajete pokožke svojich rúk potrebnú starostlivosť a lásku. Ako na to?

  1. Nájdite si večer chvíľku pre seba a urobte si pohodlie. Zapáľte sviečku, pustite si dobrý film.
  2. Naneste na ruky ochranný zmäkčujúci krém, ktorý poskytne pokožke potrebnú hydratáciu a vláčnosť. Ruky si krátko premasírujte.
  3. Pokračujte zjemňujúcim peelingom. Ten prirodzene odstráni odumreté bunky a nečistoty a revitalizuje pokožku. Ruky sa po ňom cítia jemnejšie a hladšie. Jemne ho rozotrite po aplikácii zmäkčujúceho krému. Ruky opláchnite a osušte.
  4. Posledným krokom je hydratácia v podobe výživného krému. Ruky zanechá viditeľne jemnejšie a hladšie. Vôňa bieleho čaju a citrusov navyše opantá vaše zmysly.

Kolekciu Saténové ruky White Tea a Citrus sme mali možnosť na vlastnej koži otestovať aj v našej redakcii.

Vierka, redaktorka portálu Svet ženy, ocenila najmä komplexnú starostlivosť o svoje ruky

Moje ruky sú za poslednú dobu veľmi namáhané. Neustále umývanie a dezinfekcia im dali zabrať. S produktmi od Mary Kay som si po prvýkrát vyskúšala komplexnú starostlivosť o ruky v 3 krokoch. Dovtedy som používala stále nejaký iný krém na ruky a to bolo všetko.

Povedala som si, že ak viem dopriať pleti viackrokovú starostlivosť, aj moje ruky si to zaslúžia.
Čo sa týka produktov od Mary Kay Saténové ruky – po aplikácii všetkých troch produktov ruky ostávajú hebké a jemné ako satén.
V prvom kroku som použila ochranný zmäkčujúci krém. Jemne ho vmasírovala pomedzi prsty a pokračovala druhým krokom – aplikovaním peelingu s bambuckým maslom. Po jeho opláchnutí som použila výživný krém, ktorý je veľmi príjemný.
Vďaka produktom sa vytratili suché miesta, ktoré ma trápili medzi prstami.
Ak by som mala sadu hodnotiť, tak by som jej dala 5 hviezdičiek z 5.

Oceňujem na produktoch rady Saténové ruky:

– príjemná vôňa produktov
– spokojnosť s konzistenciou produktov
– pokožka je hebká a hydratovaná
– žiaden pocit lepkavých rúk
– dokonalá komplexná starostlivosť o ruky – pokojne ako náhrada akejkoľvek špeciálnej starostlivosti o ruky v salóne

Na blogu Mary Kay som sa dočítala, že zjemňujúci krém a peeling sa dajú použiť aj na iné časti tela, napríklad pri starostlivosti o chodidlá. Tento tip veľmi rada vyskúšam, pretože aj tieto partie si v mojom prípade vyžadujú špeciálnu starostlivosť.

Barbore, social media manažérke nášho Instagramu, sa páčila najmä príjemná vôňa

Kolekcia Saténové ruky White Tea & Citrus  je skvelý set na ruky, ktorým som si doplnila zimnú starostlivosť.
Už samotný dizajn vo mne vyvoláva pocit pohody a jemnosti. A vôňa je pre mňa ako stvorená, keďže milujem citrusové vône. V spojitosti s bielym čajom sa pekne dopĺňajú.
Už po prvom použití som mala ruky jemnejšie a stratil sa pocit suchosti, ktorý mám poslednú dobu väčší, keďže si ruky často dezinfikujem.
Nikdy som sa rukám nejako extra nevenovala, maximálne som si ich nakrémovala, no tento set sa pre mňa stane určite dennou rutinou.
Dokonca som set vyskúšala aj na chodidlá, ktoré mávam tiež suché a som nadšená! Chodidlá mám hebké a hydratované.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Akcnemamy (@akcnemamy)

Janka, redaktorka webu Akčné mamy, vyzdvihla pocit čistoty a sviežosti

Mám rada, ak mi produkty starostlivosti o telo doprajú pocit luxusu. Ako pracujúca mama na seba nemám toľko času a potreby rodiny kladiem pred tie svoje. No aj ja si potrebujem dobiť baterky, aby som sa mohla starať o iných.
Vždy sa snažím vyhradiť si aspoň chvíľu na starostlivosť o seba, pri čom vlastne relaxujem. Pri kolekcii Saténové ruky som mala práve ten pocit, akoby som vypadla niekam na profesionálnu manikúru. Viem, že pokožku svojich rúk často zanedbávam, pretože nemám rada ten pocit mastnoty po nanesení krému. Po aplikácii zmäkčujúceho krému a peelingu však boli moje ruky jemnejšie a krém vstrebali oveľa lepšie a rýchlejšie. Oceňujem, že som nemusela riešiť pocit mastných a klzkých rúk.
Navyše ma príjemne prekvapila aj krásna vôňa citrusov a čaju, čo sú kombinácie, ktoré ja naozaj môžem. Vôňa na rukách mi ešte dlho evokovala pocit čistoty a sviežosti.
Ak si aj vy chcete dopriať pocit jemnosti a hydratácie pre svoje ruky, kontaktujte svoju nezávislú kozmetickú poradkyňu Mary Kay.
Titulná foto: canva.com
Tagy