Začnite písať

TESTOVANIE ZDRAVIE

Testovali sme kefku proti lupinám pre bábätká: Čo hovoria mamičky?

vlásky

Na prelome tohto a minulého roka 120 akčných mám so svojimi bábätkami testovalo kefku Fridababy DermaFrida od značky Profimed v hodnote 15,90 €. Keďže takmer 70% bábätiek má od narodenia vo vlasatej časti hlavičky suché šupinky spôsobené seboroickou dermatitídou, dali sme mamičkám možnosť otestovať túto šikovnú pomôcku na ich odstránenie. Ako si mamičky s touto výzvou poradili a čo hovoria ich výsledky?

Detská kefka Fridababy Flake Fixer je spoľahlivým a účinným riešením pre bábätká so seboroickou dermatitídou a jej odstránenie na pokožke hlavy. Tajomstvo kefky spočíva v 3 krokoch:

  • zmäkčenie pokožky mäkkou penou,
  • masírovanie hlavičky mäkkou kefkou a uvoľnenie šupiniek,
  • vyčesanie šupiniek hustým hrebeňom.

Pri dodržaní uvedeného postupu sa už viac nemusíte trápiť so šupinkami a chrastičkami vo vláskoch vášho bábätka, čo výrazne uľahčí vašu každodennú starostlivosť. Môžete si tak užívať spoločné chvíle plné veselého smiechu a rozmanitých hier bez toho, aby ste neustále hľadali nové riešenia v starostlivosti o pokožku a vlásky vášho bábätka.

Aký bol hlavný dôvod, kvôli ktorému sa mamičky rozhodli otestovať detskú kefku?

Môj malinký 2,5 mesačný pokladík má od narodenia lupiny na hlavičke. Od narodenia nepoužívame žiadne šampóny, iba čistú vodu, aj napriek tomu sa so žinkovou časťou kefky dá veľmi pekne pomasírovať hlavička. Uvoľnia sa tak malé šupinky. Keď malinkú osušíme, následne ju češeme kefkovou stranou. Šupinky sa pekne vyčešú a zároveň kefka veľmi dobre rozmasíruje hlavičku. (Henrieta)

Hoci má dcérka už 3 roky, od malička bojujeme so seboreou, ktorá sa z času na čas objavuje. Z olejovania a následného vyčesávania chrastičiek dcérka nikdy nebola nadšená. (Lucie)

Moja dcérka mala od narodenia lupinky, s ktorými sme si nevedeli dať rady, nakoľko mala veľa vlasov, ťažšie sme sa dostávali ku pokožke hlavičky. (Eva)

Dcérka mala seboreu na hlavičke a nevedeli sme sa toho zbaviť. Skúšali sme rôzne výrobky vrátane kyseliny salicylovej. (Michaela)

Dcérka má 4 mesiace a práve v tomto období majú deti tzv. mliečne chrasty. Z tohto dôvodu som sa veľmi potešila, že práve teraz prebieha testovanie kefky, ktorá rieši aj tento problém. (Izabela)

Dôvodom bola suchá pokožka hlavy od narodenia, ktorú sme sa snažili odstrániť rôznymi mastičkami od doktorky, ale nič nepomáhalo. Tak som sa odhodlala vyskúšať Profimed. (Jaroslava)

Brali bábätká masáž kefkou ako hru?

Úplne v pohode to bralo, ako normálne česanie. (Lucia)

Ako kedy. Záležalo na tom, či bol unavený alebo nie, ale keďže kefa je naozaj veľmi príjemná a jemná, tak väčšinou sa mu to páčilo. (Zuzana)

Synovi sa to hrozne páči, používam kefku stále, aj keď už lupiny ustúpili. Najskôr mu umyjem hlavičku a potom hubkou umyjem celé telíčko. (Michaela)

Malinka bola spokojná vôbec sa necítila nekomfortne, ako pri starej kefke. (Bibiana)

Dcérka bola veľmi spokojná. Oproti šampónu, ktorý sme predtým skúšali na odstránenie mliečnych chrást, jej kefka nerobila vôbec problém. Pekne držala hlavičku a celú masáž spolu s vyčesávaním zvládla bez akéhokoľvek protestu. Musím podotknúť, že pri šampóne veľmi plakala. (Izabela)

Poznali mamičky pred testovaním kefku Fridababy?

Kefku Fridababy pred testovaním poznalo len 5% mamičiek z čoho vyplýva, že 95% sa s ňou zoznámilo až počas testovania.

Ako často mamičky používali detskú kefku?

Iba raz a hneď sme sa lupiniek zbavili. (Lucia)

Každý večer po dobu 2 týždňov. (Nikola)

Po kúpaní. Spolu asi 5x kým sa to úplne z hlavičky neodstránilo. (Eva)

Pri každom kúpeli približne každý druhý deň. (Tatiana)

4x a problém zmizol. Ešte mu kde tu zazriem seboreu na hlavičke, ale na to už stačí hrebienok. (Ľubomíra)

Každý deň po dobu troch dní a suchá pokožka bola preč. Odvtedy tento problém už nemá. (Jaroslava)

Ako boli mamičky spokojné s účinkom kefky?

Graf ukazuje, že 52% mamičiek bolo s účinkom kefky veľmi spokojných, 43% spokojných a len 5% mamičiek uvádza, že účinok nebol viditeľný.

Ako rýchlo si mamičky všimli zmenu na pokožke svojho bábätka?

Graf ukazuje, že 40 z 84 opýtaných mamičiek zaznamenalo zmenu do týždňa, 19 dokonca hneď, 13 na druhý deň, 9 do dvoch týždňov a len 3 mamičky si účinok kefky na svojom bábätku nevšimli.

Čo mamičky na kefke Fridababy najviac ocenili? S čím im najviac pomohla?

Kefa je veľmi praktická, moje dieťa sa nebálo a náš problém sa za chvíľku vyriešil. Som nadmieru spokojná tak, ako moje dieťa. (Magdaléna)

Šupinky pekne šetrne odpadli a prekrvili pokožku hlavy. (Katarína)

Najskôr som nasucho vyskúšala hrebienok, syn vôbec neprotestoval a podarilo sa mi vyčesať nejaké lupiny. Potom pri kúpaní som postupovala podľa návodu, synovi sa to veľmi páčilo a konečne neplakali pri umývaní vláskov. Po umytí hlávky som mu jemne vyčesala lupiny, hneď bol viditeľný rozdiel. (Michaela)

Videla som, ako sa vyčesáva sucha koža a ide preč z hlavičky. Synčekovi to bolo príjemné a usmieval sa ,no hlavne je, že problém so suchou kožou skoro úplne vymizol a obaja sme šťastnejší. Ďakujeme. (Ivana)

Vďaka tomu, že sa to dalo robiť počas kúpeľa, nemuseli sme malej natierať hlávku skôr, takže to bolo veľmi praktické. Časti do seba jednoducho zapadali a pri manipulácií som nemala problém, žeby mi niečo padalo z rúk. Lupinky sa vďaka masáži rýchlejšie dostávali z pokožky hlavičky a vďaka hrebienku to šlo potom rýchlejšie. (Eva)

Už po prvom použití je čista hlavička, vlasy sa lesknú, pokožka je čistá. Kefka veľmi jemne pracuje a funguje podľa očakávaní. (Tamara)

Hneď po prvom použití sa hlavička veľmi pekne vyčistila od lupín, aj tých už oddelených vo vláskoch, aj tých ešte prilepených na hlavičke. Masáž bola prijemná, účinná a hrebeň je naozaj výborný, vyčeše všetko.(Lenka)

Kefa veľmi dobre pomáha k odstráneniu šupiniek. Ľahko sa s ňou manipuluje a je aj veľmi príjemná na pokožku detskej hlavičky. (Lea)

Čo by mamičky na kefke zmenili?

Vyzdvihla by som praktickosť (obojstranná kefka plus hrebienok), všetko spolu pokope, veľmi jemné a príjemné pre dieťatko. (Nikola)

Vyzdvihla by som praktický stojan a veľkosť kefy. Tak akurát do ruky. (Eva)

Perfektne vymyslené, výborne je, že sa to v stojane pekne odkvapká a usuší. Trochu lepšie by bolo umiestniť hrebienok inde, pretože takto sa zle vyberá, pokiaľ sa už tam odkvapkáva kefka s hubkou. (Michaela)

Určite pochvaľujem, že je to všetko spolu v sete a hlavne tá hubka na zmäknutie lupienkov je naozaj dobrá a účinná. Predtým sme používali len olivový olej a obyčajnú detskú kefku, ale nepomohlo nám to. Nemám voči tomuto žiadne výhrady. (Michaela)

Páčil sa mi dizajn s prísavkou. Možno by som odporučila aj nejakú dievčenskú farbu, lebo u nás si ju chcel starší syn prisvojiť, keďže bola modrá. (Katka)

Výsledky testovania

Výsledný graf ukazuje, že 82 z 84 mamičiek by kefku Fridababy odporúčalo aj ďalej.

Bonusom pre všetky mamičky je darčekový kód pre uplatnenie 10% zľavy na produkty Fridababy platný do konca februára.

Zľavový kód :DFSK

Obrázky zdroj: archív testeriek

Tagy

1 Komentár